mirela99 14.09.2012 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 (edytowane) Mirelko, a używałaś Fusilade? Ja go lubię. tak pestko, fusilade mam aktualnie . Zmieniam co jakiś czas, choć mam go litr więc starczy na długo Reni, my też nie mamy chwastów. Polecam Ci używanie tego nawozu- bardzo pomaga + częste koszenie oczywiście i żadne chwasty nie mają szans:) http://www.agrecol.pl/283-trawniki/18-nawoz-do-trawnikow-zachwaszczonych http://image.ceneo.pl/data/products/16471144/i-agrecol-nawoz-do-trawnikow-zachwaszczonych-5-kg.jpg Piękne foty z wakacji- znam tą cukierenkę Śliczna z Was rodzinka, pozdrawiam:) agawi ... a jak działą to ustrojstwo ? Tzn. tak na chłopski rozum wytłumacz mi proszę jego działanie? Dziwne, że mój pan od traw o tym nie wspomniał .... aaa... doczytałam. Ale on ma azot ! a teraz nie bardzo azotem możne trawę traktować. On po prostu daje trawie kopa , jak chyba każdy nawóz z azotem ? Edytowane 14 Września 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.09.2012 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 dzięki agawi czyli taki nawóz dopiero na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 14.09.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 reni - trawa aby była ładna MUSI być nawożona. Albo stosuje się środku długodziałające (wtedy wystarczy dwa razy w roku, ale są droższe) albo krótko działające (co miesiąc najlepiej). Bez jedzenia (azotu) trawa marnieje. Kazdy nawóz z azotem spowoduje szybki rozrost trawy. A im ona gęstsza tym chwastów powinno być mniej, Ale to raczej praktyka - one i tak sobie jakoś w gęstwinie radzą. Tyle nasion wiatr przywiewa, że nie wierzę, aby samym nawozem można było wytępić chwasty. Ale pocieszę Cię - większość chwastów jest jednoroczna, więc jak będziesz regulanie kosić i nie dopuścisz w ten sposób do ponownego wysiania się to one zginą. Dlatego wszyscy zalecają KOSZENIE regularne. Teraz nawóz jesienny, ze zmniejszoną iloscią azotu. A na wiosnę - bomba azotowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 14.09.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 reni śliczna babka z Ciebie I dzieciaczki masz fajne też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.09.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 dzięki agawi czyli taki nawóz dopiero na wiosnę? reni - trawa aby była ładna MUSI być nawożona. Albo stosuje się środku długodziałające (wtedy wystarczy dwa razy w roku, ale są droższe) albo krótko działające (co miesiąc najlepiej). Bez jedzenia (azotu) trawa marnieje. Kazdy nawóz z azotem spowoduje szybki rozrost trawy. A im ona gęstsza tym chwastów powinno być mniej, Ale to raczej praktyka - one i tak sobie jakoś w gęstwinie radzą. Tyle nasion wiatr przywiewa, że nie wierzę, aby samym nawozem można było wytępić chwasty. Ale pocieszę Cię - większość chwastów jest jednoroczna, więc jak będziesz regulanie kosić i nie dopuścisz w ten sposób do ponownego wysiania się to one zginą. Dlatego wszyscy zalecają KOSZENIE regularne. Teraz nawóz jesienny, ze zmniejszoną ilością azotu. A na wiosnę - bomba azotowa . Reni i, nie ma sprawy:) Tak jak napisała mirelka to nawóz z azotem, więc wolno go stosować od wiosny do końca sierpnia. Teraz wskazany jest nawóz jesienny bez azotu. Nie polecam Ci nawozów długo działających. O niebo lepsze są te normalne, używane co 4,5 tygodni. Mirelko, nie wiem czy wierzysz, czy nie, ale my mamy minimalną ilość chwastów, używamy tylko tego nawozu z odchwaszczaczem + koszenie raz w tygodniu i oczywiście regularne podlewanie. Mamy na trawie dywan, a raczej dywan z trawy. Spróbuj tej metody u siebie, a efekty ocenisz sama. Pryskanie jest o wiele bardziej uciążliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.09.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Agawi, a jakiej wielkości masz trawnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 15.09.2012 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 (edytowane) mirella i agawi bardzo wam dziękuję za wskazówki, napewno zrobię jak mówicie pysiaczek dzięki wielkie Ola ja owszem jestem niezadowolona ale moje niezadowolenie nie moze mieć wpływu na twoją decyzję. Mi nie podoba się kolor kamienia bo nie pasuje mi do mojej koncepcji, chciałam coś szarego i nie wiem co mnie pokusiło na taki beż, łudzilam się ze będzie bielszy, a po drugie fachowiec źle mi go położyl i to najbardziej mnie wk....wia jak na niego patrzę, jest krzywo, fuga ma rózne wymiary i wypłukuje się i ogólnie nie mogę parzeć na te moje schody ale napewno będę je wymieniać więc dzis inaczej do tego podchodzę, także jeśli ci się podoba to kupuj. witam cie u mnie , ja u ciebie też bywam ale tylko podczytuje, oczywiście piękny domeczek posiadasz, jakże podobne klimaty:wiggle: Edytowane 15 Września 2012 przez reni1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 17.09.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Reni ależ Ty masz oczy...piękne:jawdrop:no cała Jesteś śliczna :)ale te oczy....cudna Rodzinka, a Mąż...sama Wiesz;)mnie nie wypada komplementować cudzych mężów;) Z trawnikiem to niestety Cię nie pocieszę...ja swój mam od maja i już mam go dość...koszenie - ja swój 2 razy w tygodniu bo mlody i mamy kosic wysoko, chwasty...kurna chemię mam od czerwca i nie znalazlam jeszcze czasu , zeby jej uzyc...wogole to myslalam, że jak bede miec nasadzenia - rabaty, trawnik taki profesjonalnie załozony to cała reszta to bułka z masłem...o ja głupia:bash::bash:ale jak patrzę na moje boso biegające , rozesmiane dzieciaki to cieszę się , że mamy dom ze sporym ogrodem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanah78 17.09.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Witaj Reni!wiesz, że rzadko piszę ale czytam regularnie! tym razem raczej nie znajdę odpowiedzi, bo czasu po prostu brak! Reni czy Ty posiadasz już ogrodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.09.2012 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 aneta witaj serdecznie i dzięki za komplementy, tym samym przypomniałaś mi że nie usunęłam jeszcze wszystkich zdjęć co do trawki, to niestety tylko dbanie o nią sprawia że jest piękna, będąca samopas przypomina łąkę a nie trawnik:bash: choć uważam że twoja i tak jest piękna i zadbana a przede wszystkim jaka gęsta:jawdrop: hanah mówisz ogrodzenie, za 100 lat może będzie:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 20.09.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Hej Reni:)dobrze, że fotek nie usunęłaś bo się załapałam:D wyglądacie bardzo fajnie:yes: i chyba jakąś kurację odmładzającą przeszliście bo na fotkach z komunii córki wyglądaliście poważniej:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.09.2012 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 witaj pasie, mówisz odmłodziłam się, no to może teraz z roku na rok będę coraz młodsza:lol2: w niedzielę idę na chrzciny do mojego chrześniaczka więc się w poniedziałek pochwalę jego fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 21.09.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Chryste Panie, RENI!!!!!!!! Ty jesteś TAKA ŁADNA???????????:eek: I TAKA MŁODZIUTKA???????:eek: W Twoich oczach można się zakochać!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 21.09.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 tylko zdradź co za eliksir stosujesz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 21.09.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 sluchajcie a może Reni ma poprostu 18 lat a dzieci sobie pożyczyła..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 21.09.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Reni, kiedyś gdzieś wyczytałam, że kobiety spod znaku koziorożca starzeją się wolno Co kolwiek to znaczy, w Twoim przypadku chyba się sprawdza. Ja też mam taką cichą nadzieję co do swojej osoby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.09.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Szczęśliwe kobiety starzeją się wolno Ot co. Reni patrz w jakim pięknym ogrodzie byłam. 3 ha i zalożony 10 lat temu. A trawkę karmi tutaj mikrokoniczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.09.2012 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 hejka dziewczyny w tę pochmurno deszczową sobotę Sharlotka dzięki za komplementy, miło słyszeć pasie, aneta młoda? w sensie patrząc na moje dzieci? ja poprostu szybko zaczęłam edukację seksualną rere lejesz miód na moje serce, mówisz ze będziemy zawsze piękne i młode:rotfl: pesteczko i po co mi to pokazujesz, na mnie wszystkie piękne ogrody działają jak nóż w kieszeni, tylko się denerwuję ale fakt ogród robi wrażenie, a jeszcze jak powstanie ten taras:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.09.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Reni pokazuję specjalnie, bo... tym ogrodem zajmuje się wyłącznie w weekendy jeden człowiek. Wyobrażasz sobie - ogród jest tak zrobiony, że nie wymaga dużo pracy. Powiem Ci jeszcze, że właściciel jest wydawcą książek, więc ma mało czasu wolnego. Dla mnie wizyta w tym ogrodzie w połączeniu z wiedzą o jego niezbyt dużej pracochłonności jest jak balsam dla duszy i ciała. Uwierzyłam, że można stworzyć w ogrodzie coś, co nie będzie jak wór z toną węgla wleczony wszelkimi siłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.09.2012 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 czyli pesteczko chciałaś mnie podnieść na duchu a ja głupia źle zrozumiałam twoje intencje:lol2: mnie urzekły te brzozy w tym ogrodzie, strasznie mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts