Ilona Agata 04.07.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Takiego lekarza mieć, co? Ja tam mojego na ostatniej wizycie zapytałam, czy podpisał klauzulę sumienia, bo jesli tak, to ja zmieniam lekarza, a on się ze mnie śmiał, ale tak przyjaźnie, i pytał czy wygląda na świra. Jak byłam na pierwszym badaniu prenatalnym, to coś tam nieśmiało wspomniałam, że w sumie bez sensu to badanie (prowadzący ciążę mnie wysłał ze względu na wiek), bo tak czy siak urodzę, a lekarz dosyć profesjonalnie się zachował, tzn. zaczął tłumaczyć czym to grozi, jakie są możliwości (że właśnie aborcja, dlaczego i kiedy). Całe szczęście wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.07.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Moja siostra urodziła w 8 miesiącu martwe dziecko ....juz nie ma dzieci i mieć ńie będzie.Moze dlatego tak mnie to dotyka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.07.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Ilona, jeszcze nie ma czego gratulować, bo to dopiero będzie hardcore! A gdzieś tu w okolicach się wybieracie nad jeziorko czy w ogóle Mazury jakieś, itp. A ... Ilona, słyszałaś o czymś takim jak Kontener Art? Taka plaża w mieście - dużo osób z dziećmi przychodzi. Fajnie można spędzić czas też ze znajomymi i rodzinką. Tak, tam też się wybieramy od tygodni. Nad jezioro tutaj w okolicy, wiadomo, że termy będą zawalone, a my tylko nogi pomoczyć (nienawidzę pływać w jeziorach, wolę czyste baseny ), małemu pokazać, bo nigdy nie był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.07.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Moja siostra urodziła w 8 miesiącu martwe dziecko ....juz nie ma dzieci i mieć ńie będzie.Moze dlatego tak mnie to dotyka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 04.07.2014 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 u mnie też cieplutko fajna jak córka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.07.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 fajna jak córka? No właśnie, też jestem ciekawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 04.07.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 O, ja też nie lubię kąpać się w jeziorach. Badania prenatalne nie są chyba bez sensu. Mnie się wydaje, że choćby pozwolą przygotować rodziców na ewentualne nieprawidłowości, a to dużo. Ja nie wiem, czy bym usunęła czy nie. To pewnie zależałoby też od wady. Ale chyba nie. Wolałabym urodzić, donosić do końca, wiedzieć, że zrobiłam wszystko, co było można. Nie wiem, trudne wybory brrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.07.2014 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Hej Reni! :)Lepiej Przynajmniej tak mi sie wydaje.Jest dobrze bo juz nie płacze jak ze mną rozmawia chociaż głos jej sie łamie.:(Obiecala mi ze nie będzie robiła histerii jak ja odwiedzę.No pozyjemy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.07.2014 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Przed ciążą myślałam, że bym usunęła. W ciąży już wiedziałam, że nie ma takiej opcji, choćby nie wiem co. Nie wiem, co na to mąż (obawiam się, że nadal myśli jak ja przed ciążą), ale to mój brzuch całe szczęście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.07.2014 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Mówiła mi przez telefon ze w ciagu dnia jest ok bo sa zawody zabawy kapia sie w basenie to tak nie myśli o mnie ale kiedy zbliża sie 19 i dostają telefony to...zaczyna tęsknić a jak juz mnie słyszy jest najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.07.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Przed ciążą myślałam, że bym usunęła. W ciąży już wiedziałam, że nie ma takiej opcji, choćby nie wiem co. Nie wiem, co na to mąż (obawiam się, że nadal myśli jak ja przed ciążą), ale to mój brzuch całe szczęście . No ale jak? Zdrowe dziecko byś usunęła czy gdybys dowiedziała sie ze płód jest uszkodzony bo nie bardzo rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.07.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 reni ty oblatana jestes to powinnaś wiedzieć.Czy deski na taras to sa w rożnych kolorach czy tylko takie drewniane??!? Chciałabym deski bo stwierdziłam ze libet czy płytki fajne ale zimne....bosa stopa przyjemniej chodzi sie po dechach jednak.Szykam w kolorze szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.07.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 No ale jak? Zdrowe dziecko byś usunęła czy gdybys dowiedziała sie ze płód jest uszkodzony bo nie bardzo rozumiem? W życiu zdrowe! Mam na myśli, gdyby w tych prenatalnych coś wyszło... Z takim nastawieniem na nie szłam. Obojętnie jaki wynik, dziecko urodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 04.07.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Cześć, nie nadrobię jesteśmy już razem, ale poza domem na wszelki wypadek. Ściskam Was ciepło i dziękuję za dobre słowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.07.2014 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Hej yoka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.07.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 W życiu zdrowe! Mam na myśli, gdyby w tych prenatalnych coś wyszło... Z takim nastawieniem na nie szłam. Obojętnie jaki wynik, dziecko urodzę. Odważna jestes.:yes:Ja bym usunęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 04.07.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Yoka - wielkie szczęście. Dobrze, że skończyło się tylko tak. No właśnie dlatego ja się nie wypowiadam w temacie, bo pewnie inaczej myśli kobieta przed ciążą, inaczej w ciąży. Teraz sobie myślę, matko kochana, tyle zdrowych ciąż kobiety usuwają, a ja nie mogę nawet zajść. Ja Cię, Ilonka, rozumiem. Bo chyba też miałabym poważne opory usunąć ciążę, nawet jeśli płód uszkodzony. Chyba wolałabym urodzić martwe lub takie, które i tak zaraz umrze, niż potem przez całe życie walczyć z myślami: a co jeśli urodziłoby się z małą wadą, albo lekarz się pomylił. Oczywiście łatwo teoretyzować, kiedy nie przeżywa się tego dramatu i siedzi z dupą w ciepłym łóżku (tak mi mija dziś dzień). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.07.2014 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Odważna jestes.:yes:Ja bym usunęła. fajna, tego nigdy nie wiesz . Serio. Człowiek się przekonuje, jak doświadcza. U nas jeszcze w 20 tc wyszło, że mam chorą tarczycę i było podejrzenie choroby (chyba "karłowatość" się nazywa czy jakoś tak), w 30 tc podejrzenie wodogłowia (półkule rosły nierówno) i powiem Ci, że tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że dziecko kocha się bez względu na wszystko i bez względu na wszystko czuje się wolę walki o jego zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.07.2014 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Mam wsród bliskich znajomych przypadek gdzie dziewczyna urodziła bardzo chore dziecko.Szereg wad rozwojowych lekarz doradzał aborcje ale sie uparła (19 lat) teraz leży ta dziewczynka w szpitalu w Warszawie juz trzeci miesiąc i krótko mówiąc kona...Wiedziala ze dziecko jest chore bo będąc w ciąży brała silne leki na padaczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.07.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Choć oczywiście nigdy nie potępiam innej decyzji.Dlatego uważam, że lekarz powinien być profesjonalistą i lekarzem przede wszystkim, czyli wyjaśnić babce co i jak bez zbędnych emocji (u takiej ciężarnej bardzo łatwo wywołać wyrzuty sumienia). Jeśli to niezgodne z jego sumieniem (ma prawo odmówić), powinien wskazać innego lekarza, który wyjaśni. To rodzice powinni podjąć decyzję, nie lekarz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts