Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W Berlinie kupuje sie w KaDeWe to jest ogromnie centrum handlowe w którym sa chyba wszystkie marki światowe.Tam kupisz od kredki do oczu po meble.:pJest tez ulica handlowa na której sa same topowe sklepy miedzy innymi ze dwa LV .Na tej samej ulicy jest KaDeWe.;)Firmowke wyłącznie pod szyldem musiałabys sprzedawać.:yes:Nie myślałaś o Guessie czy TH np???

Nie myślałaś o Guessie czy TH np???

nie bo Wy wolicie lampy za 900 i młynki do pieprzu po 200 zamiast buty, torebki, jedwabne koszulki ;) :p :P :p

a tak szczerze: raczej coś na wzór outletu gdzie szłoby kupić i lv w dobrej cenie i portfel prady ;) - bo wiem jak znaleźć dobre rzeczy w dobrej cenie ;) tylko nie wiem jak to wygląda dalej wtedy ze sprzedażą... hmm.

Powiem Ci na przykładzie.U nas otworzył sie pierwszy sklep TH i niestety ale klapa totalne facet chyba będzie sie zwijał...A dlaczego? A dlatego ze my mamy godzinę drogi do Berlina gdzie kupujemy firmowka o 30-40% taniej!!!!Ale mojego meza kolega ma TH w Częstochowie zdaje sie i Baaardzo sobie chwali.Trzepie kasę krótko mówiąc.;)

Właśnie wróciłam z miasta, cała jestem w tym robactwie :sick:, mam wrażenie, że do uszu mi wlazło, wszędzie. Mały cały obklejony na głowie, a jest łysy, to sobie wyobrażam, co ja mam we włosach :bash:. A dopiero co myłam przed samym wyjściem :bash:.

Ja myślę, że w dzisiejszych czasach zakładanie sklepu poza centrum handlowym mija się z celem. Na bank upadnie. Ludzie nie robią inaczej zakupów. Ja nie robię (centrum albo net), a Wy? Za to w centrum dobry pomysł i niemal 100% szans na powodzenie :).

u mnie jeszcze nie ale się chmurzy już

Ilona ja też w CH i net - ale są fajne lokalne, ze tak powiem w "centrum" przy rynku..obok banków, urzędów itp.

w CH mają :jawdrop:ceny za m2 powierzchni !

Jasne, że mają (muszą mieć), bo też zarobek relatywnie większy.

U nas w zależności od centrum rozstrzał cenowy za m2 spory. Za to przy Starym Rynku ni to się trzyma, ni to upada. Ale tylko wokół Starego Rynku, bo w pozostałych lokalizacjach upada niestety zawsze (poza sh).

Ja kiedyś chciałam kawiarnię otwierać w CH. Wypieki Sowy z Bydgoszczy. To moje rodzinne okolice, więc znałam ich kawiarnie i wiedziałam, że świetnie sobie radzą na lokalnym rynku.

No ale ktoś był szybszy :bash:. Teraz są w każdym centrum handlowym w Poznaniu :bash:. Takie kokosy :bash:. Największe kolejki zawsze u Sowy. Do teraz nie mogę sobie wybaczyć, że z tak świetnym pomysłem nie zaczęłam działać od razu!

No ale byłam wtedy młoda, na studiach, bałam się wszystkiego, nie miałam kasy, itp.