gajzo 09.07.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Widzisz, czyli muszę zmienić moje myślenie, bo ja nigdy nie zabieram głosu w takich dyskusjach i zawsze się zastanawiam: kto u licha (i po co???) wpisuje daty urodzin swojego dziecka, tylko dlatego, że jakiś bloger pyta (autentyczny przykład). Ale mąż od zawsze mi mówił, że baby kochają gadać o dziecku i chwalić się na przykład, ile ma już ząbków . Pisałam Wam to kiedyś w komentarzu. Takie dyskusje, interakcje z fanami tworzą fajną atmosferę. A to pytanie o zęby,(choć pozornie głupie) często jest dla niejednej matki miłym wspomnieniem. Każda mama lubi się chwalić swoją pociechą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 09.07.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 A tu też się zgadzam, chociaż sama zmieniałam fp miesiąc temu no i szkoda było tych blisko 800 ludzików porzucać, chlip, chlip... Ale przynajmniej wiem, ilu z nich na serio mnie lubi. Nie dziwię się. Nawet zastanawiałam się nad tym, czy nie jest Wam szkoda stracić tyle polubień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 09.07.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Ja zabieram głos w ogóle polubiłam fb i instagram (chyba nawet bardziej). Nawet telefon zmieniłam, zeby więcej widzieć . Na wallu fajnie zadać czasem pytanie, podrzucić coś nie swojego ale nie za często bo ludzie odklikują obserwowanie. U mnie po reklamie zawsze zwiększa się ruch, więc nie wiem od czego to zależy. A co do ubrań, na początek będzie po kilka sztuk legginsów, luźniejszych spodenek, spódnice i może jedna sukienka, zależy jak wygląda tkanina którą zamówiłam. Coś tam jeszcze powstanie, zobaczymy . Póki co wymyślam logo, bo nazwę mam i muszę się z nią przespać kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.07.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 U mnie po reklamie zawsze zwiększa się ruch, więc nie wiem od czego to zależy. Jesteś pewna, że po reklamie? A może coś innego ma na wpływ? Ruch na blogu czy na fp? U mnie na blogu nic a nic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 09.07.2014 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Na blogu, sądząc po statystykach wpływ miała reklama ale pewnie nie tylko. Tylko ja zawsze reklamowałam fanpage a niektórzy reklamują konkretne wpisy, ciekawe co lepiej. Ale to nie temat na muratora . A tak w ogóle masz subskrypcję na maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.07.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Ja też reklamowałam fanpage, nie wpisy i zauważyłam pewną prawidłowość. Słowami męża: "To są ludzie, którzy lubią Facebooka, niekoniecznie stronę/bloga/firmę, której fanpage lajkują" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 09.07.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Ma rację ale ciezko zbierać lajki od osób które fb nie lubią chociaz przyznaje, ze jeszcze nigdy nie kliknelam w cudza reklame . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.07.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Ja tego nie rozumiem. Jak można lubić fanpage produktu, skoro nie zna się/nie lubi produktu?Chyba za stara już na to jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 09.07.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Chyba dla zabawy, ale i tak mysle ze wiekszosc klika najpierw w fp. Zresztą nie wiem, kompletnie się na tym nie znam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 09.07.2014 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 (edytowane) A ja mam trochę inne wyobrażenie tzn fb napędza i nie moze byc traktowane " po macoszemu" a juz kitem totalnym jest pisanie blogu w jakimś sensie " osobistego" pisząc nie o sobie/ nie na swoim przykładzie/ zdjęciach/ "własnościach" ze tak to określe. To powoduje efekt jestem nudna, nie mam co pokazać, żyje życiem innych - a ostatnio dużo blogów mam wrażenie bloguje " o innych" /albo te parrntingowe piszą o czymś czego nie maja/ nie zaznały... Taka czysta hipotetyka o tym o czym piszą. Edytowane 9 Lipca 2014 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 09.07.2014 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Była nawet blogerka, która kopiowała wpisy z poczytniejszych blogów i na tym jechała. Copy-paste . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 09.07.2014 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Masakra! I podobnie wkur jest - np wchodzisz na trzy jakies blogi a tam " niby przypadkowo" reklama tego samego, albo tematyce kids np. 5 dziewczynek w tym samym tygodniu w tej samej sukience Chociaz chyba ogólnie blogowania w sensie " bycia reklamą/ inspiracją wymaga przede wszystkim pewnej, ze to nazwę klasy od ich autorów Przerysowany przykład: co mi po opini na temat korsa jak wiem ze właściciel na codzień kupuje torebki " high" w reserved marki przypadkowe - nie mam zastrzeżeń do żadnej z nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 09.07.2014 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Ja na to nie zwracam uwagi. Ba, nawet to rozumiem! Kominek sam pisze, że na jedne rzeczy wydaje kasę (podróże, produkty dobrej jakości), na inne nie (mieszkanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 09.07.2014 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Kominek ma blog o wszystkim i ..... chodziło o blog "tematyczny" jak te modowe, dzieciowate, wnetrzarskie Wydaje mi sie ze np kaszka ma blog taki 100% zaufania ze tak to określe- ona wyglada i pewnie ich życie tak jak jej dziewczyny i to co pokazuje- jest taka " realna" i jakby nie było konsekwentna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.07.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Ja na to nie zwracam uwagi. Ba, nawet to rozumiem! Kominek sam pisze, że na jedne rzeczy wydaje kasę (podróże, produkty dobrej jakości), na inne nie (mieszkanie). Na mieszkanie zbiera. Nie chce kredytu, a w wynajęte nie inwestuje (meble, itp.). Jego styl bycia/życia jest spójny. Typowy singiel na dorobku, który się rozpieszcza, ale i odkłada na przyszłość. Ja mam zgrzyt, jak mama biega w legginsach za 15 zł, a dziecko ciuchy mini rodini czy czesio ciuch. No po prostu, widzę, że to nie jest autentyczne . Całe szczęście takich blogerek jest mniej. Ale są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 09.07.2014 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Dużo takich przykładów jest - i dużo reklam tego " o czym marzę" a nie tego co testowalam/ co myśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.07.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 (edytowane) A ja mam trochę inne wyobrażenie tzn fb napędza i nie moze byc traktowane " po macoszemu" a juz kitem totalnym jest pisanie blogu w jakimś sensie " osobistego" pisząc nie o sobie/ nie na swoim przykładzie/ zdjęciach/ "własnościach" ze tak to określe. To powoduje efekt jestem nudna, nie mam co pokazać, żyje życiem innych - a ostatnio dużo blogów mam wrażenie bloguje " o innych" /albo te parrntingowe piszą o czymś czego nie maja/ nie zaznały... Taka czysta hipotetyka o tym o czym piszą. Tu chyba chodzi o zachowanie prywatności. Boją się i ja to rozumiem . Np. kamila pisała, żeby zdjęcie dziecka opatrzyć chmurką ze śmiesznym tekstem i niech się udostępnia. W życiu tego nie zrobię! Z Facebooka łatwo skopiować (zero zabezpieczeń, które mam na blogu czy Instagramie - na Insta czuję się w 100% bezpieczna, bo wiem, że nikt fotki nie przywłaszczy, na blogu też takie zabezpieczenia przed kopiowaniem istnieją), poza tym nie chcę z młodego robić głupa, żeby cała planeta się śmiała. Wiecie o co chodzi? Edytowane 9 Lipca 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 09.07.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Kamila, plis. Myślisz, że to były uczciwe zagrania ? To jest dopiero oszustwo... Nie raz zdarzyło mi się, że jakiś fp polubiłam, a potem okazywało się (po kilku miesiącach), że lubię klub gogo, sklep z ciuchami o których pierwszy raz słyszę etc. Naprawdę sądzisz, że w takich sytuacjach ludzie nie "odlajkowują" takiego fp? Chcą być obsypywani jakimiś dziwnymi udostępnieniami na tablicy? No way. Mimo wszystko dobrze prawisz, ale z powyższym się nie zgadzam. Zgadza się, to jest oszustwo. Wcale nie powiedziałam, że jest to etyczne. Nie jest. Z ludźmi bywa różnie. Niektórzy lubią tego tyle, że sami nie pamietają, co lubią. A przez edge rank nie wszystko im się wyświetlało na tablicy. Dlatego takie zagranie miało sens na krótką metę, bo nie angażowało fana, a tylko mogło pokazać liczbę fanów, nie ich jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 09.07.2014 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 A ja sie inst trochę obawiam haha i nie ufam skopiować można z kompa chyba wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 09.07.2014 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Chociaz wiecie..... Fm publiczne, czytać moze każdy a my dosc regularnie piszemy - chyba fm sie trzeba obawiać z drugiej strony ile ile biznesów powstało dzieki i za sprawa fm!!! W samej " galerii domów forumowiczy" był czas, ze biznes gonił biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts