Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja zmienię na chwilę temat. Chcę kupić ten odkurzacz http://m.redcoon.pl/B400596-DirtDevil-M-2818-PowerCyclone_Odkurzacze-bezworkowe?refId=ceneo. Ma któraś z Was odkurzacz bezworkowy? Sprawdza się to ustrojstwo, czy to taki pic na wodę, i zamiast worka, trzeba regularnie wymieniać filtr?

Ja mam.

Średnio polecam. Po każdym odkurzaniu trzeba wynieść do śmieci. Sypie się z tego, jak się otworzy, więc trzeba otwierać na zewnątrz, czyli w praktyce wynosić pół odkurzacza. Niby nic, ale jednak jest to upierdliwe... A worek zmienia się raz na kilka odkurzań (wyjmujesz worek i do śmieci w domu). Z wodą też nie problem, bo do kibelka, przepłukać i po sprawie. A tu na zewnątrz.

Gajzo ja mam nie widzę różnicy to i to trzeba czyścic;)

No tak, tak. Ja wiem, że taki bezworkowy odkurzacz czasu nie oszczędza, ale zastanawiam się nad eksploatacją. Nie musiałabym kupować worków. Niby mogę korzystać z tego jednorazowego, ale nie lubię go potem trzepać, prać... Wolę wyciągnąć, wyrzucić zużyty, lub opróżnić pojemniczek i wypłukać (no i tutaj plus, że można to zrobić po każdorazowym odkurzaniu).

Ja mam.

Średnio polecam. Po każdym odkurzaniu trzeba wynieść do śmieci. Sypie się z tego, jak się otworzy, więc trzeba otwierać na zewnątrz, czyli w praktyce wynosić pół odkurzacza. Niby nic, ale jednak jest to upierdliwe... A worek zmienia się raz na kilka odkurzań (wyjmujesz worek i do śmieci w domu). Z wodą też nie problem, bo do kibelka, przepłukać i po sprawie. A tu na zewnątrz.

Sypie się :o? Kurcze...

Tak, trzeba wyjąć. A na plastry trzeba mieć receptę.

ja kiedyś też stosowałam, ale nie wyjmowałam.

To dziwne bo przy spirali istnieje jedynie prawdopodobieństwo zajścia w ciąże pozaustrojowe tzw pozamaciczna.Coś cie koleżanka kręci.;)

mojej koleżanki mama też tak zaszła w ciążę przy spirali, przecież żadne zabezpieczeni nie gwarantuje 100% skuteczności

Nie wiem jak u was z krążeniem/pękaniem naczynek na nogach itp. ale tabletki hormonalne mają wpływ na krążenie żylne, ja po mojej mamie mogę odziedziczyć żylaki, dlatego już dawno odstawiłam tabletki, a z wiekiem podobno wzrasta ryzyko tzw. zakrzepicy.

Jak byłam kiedyś u chirurga naczyniowego to mówił, że on od razu po nogach rozpozna która kobieta bierze lub brała długo antykoncepcję hormonalną.:jawdrop:

ja kiedyś też stosowałam, ale nie wyjmowałam.

mojej koleżanki mama też tak zaszła w ciążę przy spirali, przecież żadne zabezpieczeni nie gwarantuje 100% skuteczności

Nie wiem jak u was z krążeniem/pękaniem naczynek na nogach itp. ale tabletki hormonalne mają wpływ na krążenie żylne, ja po mojej mamie mogę odziedziczyć żylaki, dlatego już dawno odstawiłam tabletki, a z wiekiem podobno wzrasta ryzyko tzw. zakrzepicy.

Jak byłam kiedyś u chirurga naczyniowego to mówił, że on od razu po nogach rozpozna która kobieta bierze lub brała długo antykoncepcję hormonalną.:jawdrop:

Moja kumpela po hormonach dostała takiego cellulitu :bash:.

Zgrabna, wysportowana laska :bash:. To była masakra jakaś!

bratkaf, teraz są takie metody, że jak żylaki się pojawiają (nie jest zaawansowane stadium), to wpuszczają coś w żyłę (lekarstwo), żeby ją udrożnić. Wiem, że w Szczecinie to robią. Może jeszcze w innych klinkach chirurgii plastycznej. Nie trzeba iść na laser/wycinanie/drogą radiową (to ostatnie jest najlepsze, bo nic nie boli i migiem się goi, ale 3x droższe od laserowego likwidowania żylaków).