Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To dobrze, że postanowiliście powalczyć... Ostatnio mam wrażenie, że małżeństwo przestało być zobowiązujące. Wystarczy większe nieporozumienie i okazuje się, że ludzie którzy jeszcze niedawno tworzyli zgrany duet, nie są w stanie ze sobą normalnie porozmawiać. I chociaż ja pewnie miałabym duży problem, żeby wybaczyć zdradę, nie wiem jaką podjęłabym decyzję w sytuacji, gdyby oprócz domu, łączyły nas dzieci.

ja mogę walczyć - cały czas walczę. Ale zdrada to dla mnie jest takie ekstremum - że nie byłbym w stanie wybaczyć. Wszystko przestało by być ważne, nic by się tak naprawdę nie liczyło. Taki mam charakter - są kłótnie, są spory, negocjacje, kompromisy - ale nie w przypadku zdrady...

Moje nastawienie było dokładnie takie samo.Byłam wściekła kazalami mu sie wynosić z domu juz nawet u adwokata byłam nie było mowy o wybaczenie!!!! Czas....czas jest najlepszym doradca.Dałam czas czasowi i zmieniłam podejście.Ostygły emocje i z innej strony spojrzałam na to co się stało.Najprościej jest sie rozstać ale sztuka jest znaleźć powody dla których wciąż warto byc razem.;)

fajna jak zostawił, to super, jeszcze raz trzymam kciuki bo wierzę ze to dobra decyzja

a mój to tez chyba przed kryzysem wieku sredniego , słuchajcie jak zawsze kupował koszulki pod moje dyktando, tzn musiała mi się podobać tak teraz pokazuje mi jakieś koszulki z głupotami na przodzie i taką chce, np takie kolorowe durne teksty lub rozwydrzone głowy zwierząt, no masakra ani to ładne ani eleganckie , no kurcze jeszcze porszaka zapragnie i nieliczne siwe włosy zafarbuje:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

też jestem jaki jestem......ale nawet jak minie trochę czasu i opadna emocje, to ja nie zapominam...nigdy

dam ci przykład - potrafię wypomnieć żonie w trakcie jakiejś kłótni, coś, co przeskrobała 10 lat temu (i to była błahostka), albo zacytować jakąś wypowiedź kogoś z jej rodziny.....

dobra pamięć też może być wadą :p

Oj ja z tą pamięcią też tak mam

reni nie chce nic mowić ale u mojego tak sie właśnie zaczęło!!! Zawsze to ja doradzałam koszlki lkibuty itp. rzeczy a nagle zaczął sam sobie kupować jakieś debilne koszulki z kretynskimi napisami i rysunkami jak dla nastolatków.Przegial kiedy kupił sobie jeansy rurki i takie z krokiem wiszącym.:PNa włosy jakaś pastę kupił generalnie zaczął sam zakupy robić ciuchowe.;)Zaczął rozglądać sie za autem sportowym czytał jakieś ogłoszenia z samochodami itp rzeczy.

ja mogę walczyć - cały czas walczę. Ale zdrada to dla mnie jest takie ekstremum - że nie byłbym w stanie wybaczyć. Wszystko przestało by być ważne, nic by się tak naprawdę nie liczyło. Taki mam charakter - są kłótnie, są spory, negocjacje, kompromisy - ale nie w przypadku zdrady...

z drugiej strony można powiedziec to "TYLKO" zdrada - numerek, piep się... jak kto woli

najważniejsze i tak są dzieci/zdrowie.... a nie kto z kim po kątach się...

ja to wszystko rozumiem :hug:

też jestem jaki jestem......ale nawet jak minie trochę czasu i opadna emocje, to ja nie zapominam...nigdy

dam ci przykład - potrafię wypomnieć żonie w trakcie jakiejś kłótni, coś, co przeskrobała 10 lat temu (i to była błahostka), albo zacytować jakąś wypowiedź kogoś z jej rodziny.....

dobra pamięć też może być wadą :p

Przecież napisałam ze wybaczę a nie ze zapomnę.;)Znam siebie i wiem ze przy większej kłótni nieomieszkam wygarnac h mu tego.Cierpliwosci trzeba....;)