Magda_lena85 14.07.2014 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Tymczasowy a Ty co ekspert od diet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 14.07.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 no właśnie.... http://portal.bioslone.pl/chleb_nasz_powszedni No właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.07.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 e tam ja chleb to maks 2 kromki na dzień - a zazwyczaj i nawet nie tyle ale tak jak Reni - do kawy obowiązkowo coś słodkiego, dlugie przerwy między posiłkami rano... nieregularne jedzenie itp - starzeje się chyba Tymczasowy ale jaka dieta ? dalej lutza męczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 14.07.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 no właśnie ja jakaś "lewa" jestem w planowaniu jedzenia - np jadę do lidla - 180 płacę a tam na 2 obiady maks... reszta to jakieś "przypadki" no nie umiem zaplanować - np dziś mam obiad od mamy - a jutrzejszym obiedzie przyjdzie mi pewnie pomyśleć jutro o 14.30 ja też obiadów nie planuję, ale jak umyślę coś w ciągu dnia to robię listę, czasami kupię jakieś pierdoły, ale jak pójdę bez listy to połowy zapomnę kupić będzie. będzie - ja bardzo chciałam nad polskie morze w tym roku ale nie wypaliło - więc jadę do SPA blisko na 8 dni:cool: a propo moich zdolności typowo standardowo-obiadowych ( bo np włoskie mi każde wychodzi - gotowałam zupę, miał być rosół ale coś bez smaku był, dodałam więc warzyw i miała być warzywna..ale dalej coś nie teges, dodałam przetarte ogórki i miała być ogórkowa... ale śmietana mi się ścięła :lol2: tym sposobem 3 godz gotowania zostało spłukane w wc:mad: w ogóle mi się wydaje, że rosół smaczny to ciężko zrobić, z mięsa dostępnego w sklepie, wychodzi bez smaku i koloru też po ćwiczeniach mam takie ssanie, że od lodówki nie odchodzę dlatego trzeba jeść przed ćwiczeniami, ale też nie za późno bo potem ciężko się ćwiczy. Ty chyba z samego rana chodzisz, to chociaż banana zjedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.07.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 ale kto powiedział ze ja mam nietolerancję? ja toleruję wszystko oprócz głupoty i alkoholu :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.07.2014 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 ja toleruję wszystko oprócz głupoty i alkoholu no moje słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.07.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 bo robiłam Ige testy - mój mały ma nietolerancję pokarmową dość znaczną więc przebadaliśmy się od testów na alergię po te na nietolerancję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.07.2014 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 ja nigdy nie zrezygnuję ze świeżutkiej ciepłej kajzerki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.07.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 a ja bułki fitness z lidla :lol2::lol2: albo dobrej bagietki z dobrą pasta np z suszonych pomidorów albo pastą z pietruszki ( samodzielnie robione). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 14.07.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Ja tez toleruje gluten i to mnie właśnie gubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 14.07.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Kupiłam w sobotę nóż ceramiczny i juz trzy paluchy prawie ucięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 14.07.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 skąd wiesz że nie masz? grupa "zbóż" - to najczęstsza nietolerancja (druga to produkty mleczne) zboża są najbardziej naduzywaną grupą - pieczywo,mąka,przekąski - wymieniać można długo..... mało kto zdaje sobie sprawę, ze przyczyną jakiejś tam drobnej (początkowo) infekcji może być coś tak naturalnego jak jedzenie pieczywa a reakcje immunologiczne mają to do siebie, że z czasem się nasilaja mało osób zdaje sobie z tego sprawę bo myli takie pojęcia jak nietolerancja i alergia pokarmowa. Ja mam np. Hashimoto i wiem, że powinnam unikac glutenu, nawet miałam okres w swoim życiu, że 4 miesiące byłam na diecie bezglutenowej, ale jakoś z powrotem wróciłam do pachnących bułeczek:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 14.07.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Mam koleżankę z celiakia...Dowiedziała sie w wieku prawie 40 lat!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.07.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 z tą nadwrażliwością/alergią/nietolerancją to takie wielkie HALLO odkąd każdy neta ma - znajduje u siebie 101 alergii - a po badaniach okazuje się, ze to np nie gluten a np. ryż... a zamiast białka mleka np sama laktoza albo białko kurze. Także najpierw badania - porządne a później alergizowanie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 14.07.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 bratkaf to przy Hashimoto gluten trzeba wykluczyć???? :eek:Bo ja mam ale nic mi endokrynolog nie mówiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 14.07.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Hej Kamila.No mowi sie trudno ale praca jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 14.07.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 bratkaf to przy Hashimoto gluten trzeba wykluczyć???? :eek:Bo ja mam ale nic mi endokrynolog nie mówiła... no właśnie podobno tak: http://www.tlustezycie.pl/2013/08/hashimoto-niedoczynnosc-tarczycy.html (dość obszerny artykuł na temat tej choroby, o glutenie trochę niżej). Moja endo nie zaleciła, ale też nie odradziła, mówiła na zasadzie może Pani spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.07.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 (edytowane) Tymczasowy nie do końca - najeździłam się z dzieckiem odkąd skończył 3 m-c po lekarzach - łącznie z tą kliniką w Poznaniu i trochę inaczej to profesor przedstawiał.Stąd prosty przykład w mleku dla dzieci mających nietolerancję/alergię na mleko: nutramigen wysoko hydrolizowana mieszanka ( mój to pije) nie ma ani białek, ani laktozy - czysty skład a jest np bebilon pepti który jest mniej hydrolizowany i dużo dzieci go toleruję a też jest stosowany w trakcie alergii/nietolerancji białka mleka czy laktozy. także akurat to ma znaczenie czy laktoza tylko czy białka mleka - bo nie ma co siebie/dziecka pozbawiać wapnia z mleka krowiego jak wystarczy je zastapić mlekiem laktoze free. Co innego to nietolerancje krzyżowe - często białko idzie w parze z glutenem ale nie zawsze, mój np nie mógł kukurydzy ani skrobi ziemniaczanej - a przecież kaszka kukurydziana jest dozwolona chyba od 4 m-c życia. Edytowane 14 Lipca 2014 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.07.2014 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 kurcze dajcie spokój, ludzie czytają i wymyślają, dzis kazde dziecko ma na cos allergie, a ludzie w aptekch kupują co wlezie a firmy farmaceutyczne liczą kasę miałam znajomego, nigdy nie jadł na macu, jak miał przeziębienie to leżał w domciu 3 tyg, aby porządnie sie wykurować, nie pił, nie palił i nie jadł syfu, zmarł mając 32 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.07.2014 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 tymczasowy to co jesz zamiast chleba i jeszcze jedno - o której kończysz pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts