Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jeszcze nie i nie wiem kiedy się wezmę, tzn ja i mój mąż, dużo roboty przy nim, najlepiej by było czyścić go na dworze, ale już zimno jest, zaś w garażu wszystko mi się ubrudzi , łącznie ze ścianami, najchętniej bym to zostawiła do wiosny ale kredens stoi w garażu i zimą wolałabym aby tam stało moje auto a nie kredens, wszak mieści się tylko jedno:lol2:

hejka Olu ja tez oglądałam tę kroplę, bo o niej u siebie pisałaś, ale dla mnie trochu za zbajerowana, chyba wolę coś bardziej klasycznego, a miski Flow tez mam, i chciałam serwis z V&B ale cena.....................dla mnie nie do przejścia, jak liczyłam to około kilku tysięcy zlotych, aż strach pomysleć co bym zrobiła gdyby ktoś mi talerz zbił

ja mam wszystkie kieliszki z V&B i jak komuś podaję np winko to ciągle nieustannie obserwuję moje kileliszki, abym ewentualnie zdążyła jakby co:eek:

Porcelana świetna :) Bardzo mi się podoba, zwłaszcza serwis kawowy. Obiadowy też ładny, bo taki klasyczny, a klasyka nigdy nie przemija :)

Co do V&B - mam taką ciekawostkę: kiedyś sprzedawczyni w Berlinie próbowała nas namówić na zakup jednego zestawu i zapewniała, że serwisy tej firmy się nie tłuką - na dowód rąbnęła jednym z talerzy o podłogę, a potem - trzymając filiżankę za ucho - postukała nią dosyć mocno w ścianę. Rzeczywiście nic się nie stało! Potem namawiała nas, żebyśmy też spróbowali, ale jakoś się bałam.

Reniu, jak Mikołaj jeszcze KA nie kupił, to może spróbujesz swoich sił :)

http://www.westwing.pl/zapros-przyjaciol/

Serwis bardzo ładny, ale ja mam wątpliwości co do wygody w trzymaniu filiżanek - jakieś to uszko takie nieporęczne mi się wydaje.

Ale sam wybór Ćmielowa świetny - mam ich serwis kawowy po babci i porcelana jest fantastyczna. Tylko jakoś kolor i wzór mi do gustu nie przypadł więc chyba uśmiechnę się do allegro ;)

witaj Ilonka

możliwe, że z V&B tak jest, bo już kilka razy uderzyłam kieliszkiem o blat i jest cały, fajnie , że porcelana się podoba bo własnie dostałam wycenę i jestem zaskoczona ceną pozytywnie:)

witaj rere też tak myślę, śliczna w swojej prostocie

witaj aniu wreszcie zajrzałaś, tak się zastanawiałam kiedy w końcu mnie odwiedzisz? Z tymi uszkami możesz mieć racje, ale ja na razie kawowego nie kupuję, najpierw obiadowy a potem kawowy

Reni, czy Ty masz wszędzie podłogówkę? Jeśli tak, to powiedz mi jaki komfort korzystania. I najważniejsze, czy w jadalni i salonie, zimą odczuwalny jest chłód przy oknach?

Wałkuję temat ogrzewania i się zastanawiam nad podłogówką w całym domu. Jeszcze nie wiem jak to wychodzi cenowo w porównaniu do grzejników w większości domu i podłogówki w niektórych miejscach. Mam nadzieję, że różnicy ogromnej nie będzie :rolleyes:

Reni ja bardzo kocham podłogówkę, jednak warto zainwestować w dobrą jakość, coby na lata było i nie trzeba skuwać wszytkiego jak coś. my wybralismy system Rehau. http://rehau-ogrzewanie-podlogowe.informatorbudownictwa.pl/

Zauwazyłam różne tendencjie u budujących: jedni buduja z najtańszych kiepskich materiałów a jak przychodzi o urządzanie wnętrz to szaleja z lampami za 5000zł inni w druga stronę. jednak moim skromnym zdaniem warto przemysleć dobrze wybór materiałów juz od samego początku bo to jest niezwykle istotne a poczynione inewstycje zwróca nam to z nadatkiem.

Edytowane przez malkul

A ja się co prawda mieszkałam w domu z podłogówką (krótko i na szczęście) i nie chciałabym w całym domu, to nie dla mnie.

Zresztą ja chce mieć podłogę z drewna, więc odpada. Tu na forum prawie wszyscy chwalą , a wśród moich znajomych nie ma tego zachwytu, może dziwni jesteśmy :rolleyes:

Daila, a jakie są minusy podłogówki? Pytam, bo aż trudno mi uwierzyć, że jakieś istnieją :eek:

U mnie podstawowa różnica między parterem a pokojami z grzejnikami jest taka, że na parterze jest cieplej. Jest ciepło wszędzie, nie tylko w obrębie grzejnika. Mam wrażenie, że pomieszczenie jest lepiej, równomiernie nagrzane, chociaż nagrzewa się dłużej, ale o tym już była mowa (chyba nawet tutaj). W tym momencie np. nie wyobrażam sobie łazienki bez podłogówki - brrr... Aha, i te ohydne grzejniki - patrzeć na nie mogę! Kiedyś mi nie przeszkadzały, ale od kiedy wiem, jak wygląda ściana z oknem bez nich - ręce załamuję nad pokojami na piętrze.

A podłogówka wcale nie wyklucza podłogi z drewna :)

Edytowane przez Ilona Agata