Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak Magda ale bratkat skoro jest a z takiej branży to chyba orientuje sie na co może liczyć na swoim, skoro pisze ze mogłaby zarabiać dużo więcej to chyba wie co i jak rozkręcic

Poza tym jest masa firm, które szukają pracownika na stanowisko tłumacza :). Dla wielu, język perfect jest warunkiem koniecznym i często gęsto najważniejszym. Próbuj!!

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak Magda ale bratkat skoro jest a z takiej branży to chyba orientuje sie na co może liczyć na swoim, skoro pisze ze mogłaby zarabiać dużo więcej to chyba wie co i jak rozkręcic

orientuję się trochę, ale czy zlecenia byłyby stałe, tego nie wiem i się dlatego obawiam. Łatwiej byłoby otworzyć szkołę językową + biuro tłumaczeń, ale tu już konkurencja większa i szkół pełno

otóż to

ale mimo wszystko pomyślałbym nad tym, skoro jest taka różnica - że 1 dzień pracy na swoim =a 20 dni pracy w urzędzie...

czasami zamawiamy tłumaczy symultanicznych, bo ja tłumaczę konsekutywnie i pisemnie tylko, także taki tłumacz symultaniczny za 4 godziny pracy ma ponad 2000 na czysto, tyle że musi do nas dojechać, a jak jest z innego miasta to i nocleg mu załatwiamy.

Poza tym jest masa firm, które szukają pracownika na stanowisko tłumacza :). Dla wielu, język perfect jest warunkiem koniecznym i często gęsto najważniejszym. Próbuj!!

jak nie szukałam to pełno było ofert, teraz jakoś mniej, a często potrzebują dwa języki perfekt, a ja umiem niemiecki, a angielski komunikatywnie, bo pracowałam kiedyś w USA jako kelnerka, ale to było wieki temu i przed studiami z germanistyki dlatego już nie umiem gadać, ale rozumiem wszystko:)

bratkaf tak sezon urlopowy, ale w wawie to napewno jest szansa na pracę, ale niesety do odważnych świat należy, ja tam nie boję sie ryzyka

no w wawie jest na pewno szansa, dlatego będę konsekwentnie szukać. Ja się trochę boję ryzyka, ale chciałabym, tylko muszę bardziej w siebie uwierzyć