lolek7825 17.07.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 ja np. wchodzę do drogerii, tylko po krem, a wychodzę z całą masą innych, "niezbednych" kosmetyków:yes:. Spożywkę całe szczęście nauczyłam się robić z listą, bo po powrocie do domu okazywało się że mam np. zapas cukru na rok, albo ryżu - 6 op... heh nilaf skąd ja to znam, A tak z innej beczki, co sądzicie o ciuchach z bonprixa?? ja wiem to nie massimo ai TH, ale dostałem w spadku nowe spodnie materiałowe rurki..... na pierwszy rzut wyglądają ok, dość ładnie odszyte ale co będzie dalej ?? jak to wygląda po praniu?? wie któraś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 17.07.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Hello! Madzia - no właśnie chciałabym czas znaleźć na fm, bo póki co, mogę wchodzić tylko wieczorem, ale jestem już taka padnięta, że nie mam siły na nic...:/ Bardzo bym chciała, żeby wszystko mi się z tą pracą ułożyło. A to praca w takiej dużej korpo, mają tam karty oceny pracownika coroczne, nigdy dotychczas tak nie byłam oceniana, więc nie mam pojęcia jak wypadam w takich zestawieniach i to mnie stresuje. W piątki możemy przyjść na luzie: dżinsy i sandały wchodzą nawet w grę. Jak zdrówko? Dzięki że podtrzymujecie mnie na duchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 17.07.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 aaaaa bo jeszcze mi się przypomniało, któraś z Was pisała o kurkach (pieprznik jadalny) mój sposób na czyszczenie popdpatrzony od Tomka Jakubiaka: Myję kurki w zimnej wodzie z zanieczyszczeń potem wkładam wszystkie do wirówki do sałaty a dalej juz jak z sałatą (kręcenie) wychodzą idealnie osuszone jak z pudełka tyle że czyściutkie i bez wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 17.07.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Ja też tak robię. Niedawno robiłam kurki w sosie śmietanowym z dodatkiem wina. Pycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 17.07.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 (edytowane) Ja też tak robię. Niedawno robiłam kurki w sosie śmietanowym z dodatkiem wina. Pycha! ja robię risotto z kurkami i zielonym groszkiem z szafranem i parmezanem, lub poledwiczki wieprzowe w sosie kurkowo-śmietanowym z kolędrą Edytowane 17 Lipca 2014 przez lolek7825 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 17.07.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 (edytowane) Lolek, nie wiem jak w męskich, ale jakieś 7-8 lat temu zamawiałam damskie (i jedne świetne różowe kowbojki ale miały zły rozmiar) i te ubrania różniły się trochę wzorem/krojem choć były łudząco podobne. Edit: Ania, a na ścianie zrobić zagłówek normalny drewniany albo z mdf w tkaninie? Dzieci nie interesują takie rzeczy (chyba?). Nie wiem, ja malowałam po ścianach dopiero w liceum . Edytowane 17 Lipca 2014 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 17.07.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 ja robię risotto z kurkami i zielonym groszkiem z szafranem i parmezanem, lub poledwiczki wieprzowe w sosie kurkowo-śmietanowym z kolędrą Recept, koniecznie daj recept! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 17.07.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Recept, koniecznie daj recept! to tak: risotto: 1,5 szkl ryżu arborio, 2 cebulki (mogą byc szalotki) ok 3 łyżek masła oliwa z oliewk lampka białego wytrawnego wina 1 litr bulionu (ew. z kostki). 1 szkl mrożonego zielonego groszku, 1 łyzeczka szafranu (mała) tarty parmezan (wg uznania) opakowanie kurek (ok 200-250 gram) cebulki pokrojone w kostke wraz z umytymi i osuszonymi kurkami szkle na masle z oliwą z oliwek, po ok 2-3 minutach dodaję ryż, trzeba przesmażyć ok 2 minut aż ryż będzie szklisty, zalewam białym winem i czekam chwilke aż alkohol odparuje, dodaję łyżkkę wazową bulionu, mieszam dość często, dodaję szafran, pieprz i odrobinę soli (bulion jest juz słony) i tak w miarę redukowania dodaję bulion, (mieszać!!) pod koniec dodaję groszek po ok 30 minutach ryż powinien byc juz al dente gdy już ryż bedzie prawie idealny, wyłączam gaz, i dodaję 2 łyżki masła mieszam delikatnie i dodaję tarty parmezan konsystencja nie powinna byc sucha raczej taka pól-płynna nakładam na ogrzane talerze i opruszam parmezanem (można też po smażeniu kurek wyjąć najładniejsze do dekoracji) polecam i smacznego polędwiczki muszę sprawdzic bo nie pamiętam....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 18.07.2014 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Boże Lolek jak ja lubię jak facet gotuje:P mój to nie ma pojęcia co to risotto, choć robiłam nie raz. Myli mascarpone z mocarella itp. Witam się, ja piję kawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 18.07.2014 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Tymczasowy, w tej sytuacji oczywistym jest, że gotowanie dwóch obiadów będzie pozbawione sensu. Liczy się jednak to, że gotujesz . Mój nie chwyta za garnek... No chyba, że chce go opróżnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 18.07.2014 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Hello wszystkim z rana Lolek świetny przepis - wypróbuję dzisiaj:yes:, kurki uwielbiam pod każda postacią, a risotto- mój namber łan:yes:. Muszę wypróbować ten patent z osuszarką, bo ostatnio coś sposób z sola i wodą nie zdał egzaminu:no:Fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 18.07.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Lolek, a propos Bonprix to ja jakoś nigdy nie umiałam trafic z rozmiarem. Zamawiałam niby wg tabeli rozmiarowej, a i tak zawsze było za małe. Jakościowo - też nie było szału:no:. W katalogu to wszystko zupełnie inaczej wygląda, jest upięte, dopasowane, a na żywo już nie ten ciuch:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.07.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Dzien doberek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.07.2014 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 nilaf doczytalam o kurkach :confused:Jak to możliwe???? U mnie sie sprawdza w 100% Tylko tak robię- zostawiam tak zalane kurki na 15 minut i ten cały syf opada na dno a kurki czyściutkie u góry zostają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 18.07.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 ale są czyściutkie, bez paprochów?Na moich pozostało niestety trochę syfu, musiałam skubać ręcznie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.07.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 No kurcze to nie wiem...:confused:Woda musi byc gorąca żeby sie sól dobrze rozpuściła.Mokre sa to fakt ale ja osuszam ręcznikiem papierowym delikatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.07.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 gajzo - znam taki przypadek - kilka lat temu - były gotowane 3 obiady - jeden - niby dla wszystkich. Przychodził syn ze szkoły, mówił ze tego jeść nie będzie. No to robiła drugi. Potem mąż wracał z pracy - robiła kolejny, bo on (pan i władca) miał na coś ochotę...głupia była - ale tak to wyglądało...nie wiem czy teraz tak jest, bo nie mam już kontaktu Widać głupia kobieta.:pMoj młody ma fiola na punkcie fitnessu siłowni i odżywiania wiec sam sobie robi śniadania obiady i kolacje ja robię tylko dla mnie dla meza i dla córki a skoro on wydziwia to sorry nie ze mną te numery;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.07.2014 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 hejka wszystkim fajna ja też robiłam jak kazałaś i musiałam te kurki dodatkowo myc i czyscić , a one wielkości paznokcia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.07.2014 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 takie małe pierdoszki, ze klnęłam na czym świat stoi:lol: Magda ja wiem ze już masz urlop ale wstać i listę na FM podpisać to trzeba codziennie, nawet na urlopie, zwłaszcza ze dziś dopiero piątek , jeszcze nie weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 18.07.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 u mnie dziś tez kurki - to jak je w końcu mam czyścić? Hejka robię kawkę i po idę okna myć u góry +dachowe:rolleyes: Magda ja wiem ze już masz urlop ale wstać i listę na FM podpisać to trzeba codziennie, nawet na urlopie, zwłaszcza ze dziś dopiero piątek , jeszcze nie weekend Kochanie Moje - ja już nie śpię od 8 śniadanie robiłam rodzinne faceci poszli kosić więc ja kawkuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts