Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja np. wchodzę do drogerii, tylko po krem, a wychodzę z całą masą innych, "niezbednych" kosmetyków:yes::D. Spożywkę całe szczęście nauczyłam się robić z listą, bo po powrocie do domu okazywało się że mam np. zapas cukru na rok, albo ryżu - 6 op...:lol:

heh nilaf skąd ja to znam,

A tak z innej beczki, co sądzicie o ciuchach z bonprixa?? ja wiem to nie massimo ai TH, ale dostałem w spadku nowe spodnie materiałowe rurki..... na pierwszy rzut wyglądają ok, dość ładnie odszyte ale co będzie dalej ?? jak to wygląda po praniu?? wie któraś??:confused:

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hello!

Madzia - no właśnie chciałabym czas znaleźć na fm, bo póki co, mogę wchodzić tylko wieczorem, ale jestem już taka padnięta, że nie mam siły na nic...:/ Bardzo bym chciała, żeby wszystko mi się z tą pracą ułożyło. A to praca w takiej dużej korpo, mają tam karty oceny pracownika coroczne, nigdy dotychczas tak nie byłam oceniana, więc nie mam pojęcia jak wypadam w takich zestawieniach i to mnie stresuje. W piątki możemy przyjść na luzie: dżinsy i sandały wchodzą nawet w grę. :D Jak zdrówko?

Dzięki że podtrzymujecie mnie na duchu. :)

aaaaa bo jeszcze mi się przypomniało, któraś z Was pisała o kurkach (pieprznik jadalny) mój sposób na czyszczenie popdpatrzony od Tomka Jakubiaka:

Myję kurki w zimnej wodzie z zanieczyszczeń potem wkładam wszystkie do wirówki do sałaty a dalej juz jak z sałatą (kręcenie) wychodzą idealnie osuszone jak z pudełka tyle że czyściutkie i bez wody :D

Lolek, nie wiem jak w męskich, ale jakieś 7-8 lat temu zamawiałam damskie (i jedne świetne różowe kowbojki :D ale miały zły rozmiar) i te ubrania różniły się trochę wzorem/krojem choć były łudząco podobne.

Edit:

Ania, a na ścianie zrobić zagłówek normalny drewniany albo z mdf w tkaninie? Dzieci nie interesują takie rzeczy (chyba?). Nie wiem, ja malowałam po ścianach dopiero w liceum ;).

Edytowane przez yokasta

Recept, koniecznie daj recept!:stirthepot:

to tak:

risotto:

1,5 szkl ryżu arborio,

2 cebulki (mogą byc szalotki)

ok 3 łyżek masła

oliwa z oliewk

lampka białego wytrawnego wina

1 litr bulionu (ew. z kostki).

1 szkl mrożonego zielonego groszku,

1 łyzeczka szafranu (mała)

tarty parmezan (wg uznania)

opakowanie kurek (ok 200-250 gram)

cebulki pokrojone w kostke wraz z umytymi i osuszonymi kurkami szkle na masle z oliwą z oliwek,

po ok 2-3 minutach dodaję ryż, trzeba przesmażyć ok 2 minut aż ryż będzie szklisty,

zalewam białym winem i czekam chwilke aż alkohol odparuje,

dodaję łyżkkę wazową bulionu,

mieszam dość często,

dodaję szafran,

pieprz i odrobinę soli (bulion jest juz słony)

i tak w miarę redukowania dodaję bulion, (mieszać!!)

pod koniec dodaję groszek

po ok 30 minutach ryż powinien byc juz al dente

gdy już ryż bedzie prawie idealny,

wyłączam gaz, i dodaję 2 łyżki masła

mieszam delikatnie i dodaję tarty parmezan

konsystencja nie powinna byc sucha raczej taka pól-płynna

nakładam na ogrzane talerze i opruszam parmezanem (można też po smażeniu kurek wyjąć najładniejsze do dekoracji)

polecam i smacznego

polędwiczki muszę sprawdzic bo nie pamiętam.......

Lolek, a propos Bonprix to ja jakoś nigdy nie umiałam trafic z rozmiarem. Zamawiałam niby wg tabeli rozmiarowej, a i tak zawsze było za małe. Jakościowo - też nie było szału:no:. W katalogu to wszystko zupełnie inaczej wygląda, jest upięte, dopasowane, a na żywo już nie ten ciuch:no::mad:

gajzo - znam taki przypadek - kilka lat temu - były gotowane 3 obiady - jeden - niby dla wszystkich. Przychodził syn ze szkoły, mówił ze tego jeść nie będzie. No to robiła drugi. Potem mąż wracał z pracy - robiła kolejny, bo on (pan i władca) miał na coś ochotę...głupia była - ale tak to wyglądało...nie wiem czy teraz tak jest, bo nie mam już kontaktu

Widać głupia kobieta.:pMoj młody ma fiola na punkcie fitnessu siłowni i odżywiania wiec sam sobie robi śniadania obiady i kolacje ja robię tylko dla mnie dla meza i dla córki a skoro on wydziwia to sorry nie ze mną te numery;)

u mnie dziś tez kurki - to jak je w końcu mam czyścić? :lol2:

Hejka

robię kawkę i po idę okna myć u góry +dachowe:rolleyes:

Magda ja wiem ze już masz urlop ale wstać i listę na FM podpisać to trzeba codziennie, nawet na urlopie, zwłaszcza ze dziś dopiero piątek , jeszcze nie weekend

Kochanie Moje - ja już nie śpię od 8 :) śniadanie robiłam rodzinne ;) faceci poszli kosić więc ja kawkuję