fajna kobieta 18.07.2014 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 O matko Magda jakie pyszności...:oKróliczek i ten ryż jaśminowy...UWIELBIAM!!!! Basmati tez Baaardzo lubie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 18.07.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Z tymi grzybami to zalecają żeby nie podawać dzieciom bo dosyć że bardzo ciężko strawne to nie posiadają żadnych wartości odżywczych tylko walory smakowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 18.07.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Aaaa czyli dobrze robię Pieczarek też jej nie daję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.07.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 yokasta, pieczarki też? Czytałam właśnie, że pieczarki można . Nie jadł dużo, czasami jest w daniu, to może w całym swoim życiu pół pieczarki zjadł, ale raczej 2-3 plasterki. My jemy mało grzybów. A trufle to wiadomo - zawsze posypują danie, ale to nie jest nawet 1/100 grzyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 18.07.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 U mnie przeszła ulewa od razu lepiej się oddycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 18.07.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Nasza lekarka mówiła, zeby po 2 urodziinach dawac ale mlody je np. na pizzy bo sosów nie robię (nie lubimy) . Mysle, ze spokojnie. Niektórzy mówią, że pieczarka to nie grzyb . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 18.07.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Tak z ciekawości zaczęłam czytać o wartościach odżywczych grzybów i zobaczcie co znalazłam, a też byłam przekonana, że to tylko walory smakowe "Grzyby, wbrew powszechnej opinii, zawierają też witaminy: A, B1, B2, D, PP, C (choć tej ostatniej jest w nich bardzo mało). Mało kto wie, że w grzybach znajdziemy tyle samo witaminy B1, co w ziarnach zbóż, rekordzistką jest kurka, która może się równać z drożdżami piekarskimi. Witaminy PP jest w grzybach również tyle, co w drożdżach oraz w wątróbce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.07.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Nasza lekarka mówiła, zeby po 2 urodziinach dawac ale mlody je np. na pizzy bo sosów nie robię (nie lubimy) . Mysle, ze spokojnie. Niektórzy mówią, że pieczarka to nie grzyb . http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/jadlospis-doskonaly/849-czy-moge-to-dac-do-jedzenia-dziecku.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 18.07.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 "Kolejny atut grzybów to duża zawartość żelaza, potasu, fosforu, wapnia i sodu, a także mikroelementów - miedzi, cynku, jodu, manganu - w granicach normalnych dla roślin jadalnych, przy czym w kapeluszach znajduje się więcej niż w trzonkach." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 18.07.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Ja tam nie wierzę w takie opinie no chyba, że wezmą odpowiedzialność za podawanie grzybów w takim wieku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.07.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Ja tam nie wierzę w takie opinie no chyba, że wezmą odpowiedzialność za podawanie grzybów w takim wieku . Pieczarka to nie grzyb . Ale ok, więcej nie zje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 18.07.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Ja tam nie wierzę w takie opinie no chyba, że wezmą odpowiedzialność za podawanie grzybów w takim wieku . ale to nie chodzi o podawanie dzieciom w młodym wieku, tylko o to, że w ogóle grzyby mają wartości odżywcze jakieś, a ja byłam przekonana, że nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.07.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Ale bzdury w tym artykule, który podałam . Sery pleśniowe nie, bo dziecko zarazi się listerią . Od kiedy w Polsce dopuszczono do sprzedaży sery z mleka niepasteryzowanego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.07.2014 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 słyszałyście o tej tragedii ze szambem , wczoraj? kurcze ja nie kumam, jak mogło siedem osób wskakiwać aby ratować poprzedniego, no nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 18.07.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 słyszałyście o tej tragedii ze szambem , wczoraj? kurcze ja nie kumam, jak mogło siedem osób wskakiwać aby ratować poprzedniego, no nie kumam Reni to był odruch bezwarunkowy, panika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 18.07.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Ale bzdury w tym artykule, który podałam . Sery pleśniowe nie, bo dziecko zarazi się listerią . Od kiedy w Polsce dopuszczono do sprzedaży sery z mleka niepasteryzowanego ??? Ależ oczywiście są w sprzedaży Niewiele, ale są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 18.07.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Człowiek nie myśli logicznie w takich sytuacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.07.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Ależ oczywiście są w sprzedaży Niewiele, ale są W Polsce? Gdzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 18.07.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 ja też nie wierzę - ale z drugiej strony nikt nie da dziecku pół kg grzybów tzn nikt świadomy kiedyś byłą teoria, że niby nie powinno się dawać np ogórków kiszonych dziecku, albo kiszonej kapusty ze wzgl na kwas właśnie.... potem, ze np zakaz śłedzi - nawet tych w soli. Dobrze, że wszystko okazało się ściemą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.07.2014 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 u mnie idzie burza a duchota taka że hej moje dzieci pieczarki jedzą w sosach i na pizzy a grzyby w uszkach na wigilię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts