pestka56 29.10.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 No, bo ja mam w łazience bambus wymieszany z trawertynem na podłogówce i też nic się nie dzieje.A w całym salonie mam olejowane deski sosnowe na legarach i cięgle myślę, czy by pomiędzy tymi legarami nie położyć podłogówki. Myślę i myślę czy by się to dało przeprowadzić. Nie cierpię kaloryferów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 29.10.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 i dlatego ja w moim przyszłym saloniku nie będę mieć podłogówki bo chcę lite deski. Dlatego też mówiłam nie dla podłogówki wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.10.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Ogólnie jestem zdecydowana na podłogówkę wszędzie oprócz sypialni. Tu się biję z myślami. Czytałam różne opinie i w większości były negatywne. Jeszcze jedno mnie męczy. Jaki wpływ ma podłogówka na ludzi z problemami krążenia? Reni, a jak Ty czujesz się w sypialni kiedy jest włączona podłogówka. Dobrze Wam się oddycha i śpi? A tak po za tym pochwaliłabyś się tą toaletką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.10.2012 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 rere to trudno powiedzieć, tzn jakoś zdrowotnie to ok, ale mojemu M jest za gorąco mimo iz piec chodzi na najnizszej mocy, mnie tam nigdy nie jest gorąco bo ja zmarzluch niesamowity, rere ja mam rekuperator i mi jest ok, ale nie widzę żadnej róznicy ogrzewania podłogówką czy kaloryferami, w mieszkaniu miałam kaloryfery teraz mam podłogówkę, żadna róznica, poza tym że podłoga przyjemnie ciepła i ściany czyste. A dlaczego podłogówka zła w sypialni? sypialną chyba się nie pochwale bo wybredne jesteście i trudno wam dogodzić :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 29.10.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Ogólnie jestem zdecydowana na podłogówkę wszędzie oprócz sypialni. Tu się biję z myślami. Czytałam różne opinie i w większości były negatywne. Jeszcze jedno mnie męczy. Jaki wpływ ma podłogówka na ludzi z problemami krążenia? Reni, a jak Ty czujesz się w sypialni kiedy jest włączona podłogówka. Dobrze Wam się oddycha i śpi? A tak po za tym pochwaliłabyś się tą toaletką Właśnie ja też takie opinie czytałam i byłam zdziwiona jak zaczęłam czytać tu na forum, że ludzie robią w sypialniach. Ciekawe co Reni powie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.10.2012 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 hmm no reni nie słyszała złych opini , dlatego zrobiła:lol2::lol2: ale tak na poważnie, dlaczego się nie robi, a u dzieci w pokojach też nie , w końcu to tez sypialnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.10.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Wypowiedzi były nie jasne, dlatego pytam . Pisali tylko, że badania rozkładu ciepła w pomieszczeniu przy podłogówce, robione było pod kątem pozycji pionowej człowieka. Natomiast nigdzie nie było jasno napisane, co się dzieje w przypadku kiedy jesteśmy w pozycji poziomej, tuż nad ogrzewaniem. Gdzieś też było wspomniane, że podłogówka niewskazana przy kłopotach z krążeniem, a takowe ma mój tata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.10.2012 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 jak niejasne to się nie przejmuję, tak naprawdę wszystko szkodzi dziewczyny u mnie cały dzień sypie śnieg:( a jeszcze mam letnie opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.10.2012 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 ale stojąc też jesteśmy tuż nad ogrzewaniem, baa jeszcze bliżej niż leżąc, no chyba ze ktoś śpi na podłodze:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 W łaźniach rzymskich i w Grecji starożytnej, budowano tzw. piwnice hypokaustyczne. To była przestrzeń pod podłogą z płyt kamiennych położonych na słupkach. W tę około 20 cm wysokości „piwnicę” wpływało grawitacyjnie ciepłe powietrze z palenisk znajdujących się na niższym poziomie. Oprócz tego w ścianach były kanały powietrzne i przez nie przepływało to cieple powietrze dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.10.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Teraz znowu wyczytałam, że ogrzewanie podłogowe nie ma wpływu na krążenie i nie powoduje powstawania żylaków. Im więcej czytam tym mniej wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.10.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Reni, a Ty nam tu nie ściemniaj z tą sypialnią tylko fotki dawaj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.10.2012 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 czyli czasami lepiej żyć w niewiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.10.2012 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Reni, a Ty nam tu nie ściemniaj z tą sypialnią tylko fotki dawaj ! jeszcze w pracy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.10.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 czyli czasami lepiej żyć w niewiedzy Czasami tak, ale człowiek chce być mądry i robi sobie pranie mózgu na życzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 29.10.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Teraz znowu wyczytałam, że ogrzewanie podłogowe nie ma wpływu na krążenie i nie powoduje powstawania żylaków. Im więcej czytam tym mniej wiem jest jeszcze ogrzewanie scienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.10.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 jest jeszcze ogrzewanie scienne I ogrzewanie sufitowe, ale tego tematu już nie tykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.10.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 hmm no reni nie słyszała złych opini , dlatego zrobiła:lol2::lol2: Reni na poważnie to bardzo dobrze, ze zrobiłaś. Prawidłowo wykonana podłogówka powinna być instalacją niskotemperaturową, czyli temperatura powierzchni podłogi max 29C (zalecenia zdrowotne), temperatura wody zasilającej ok. 35C. Natomiast źle wykonana zaszkodzi i człowiekowi zdrowemu. Dla prawidłowej instalacji nie ma przeciwwskazań dla ludzi z problemami krążeniowymi ani dla dzieci. Wszyscy, którzy rozpowszechniają taką opinię po prostu się na tym nie znają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.10.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Reni, powiedz mi jeszcze jakiej grubości masz ocieplenie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Rere, a z czego chcesz budować? Bo od tego zależy grubość ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts