Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.Reni jako "spec" od podłóg uświadom mnie proszę ,czy jesli nie mam przygotowanych zróznicowanych poziomów wylewki pod gres i deskę trójwarstwową to muszę wybić sobie z głowy deskę w salonie? (Wszedzie jest podłogówka) I jeszcze jedno -czym mnie zmartwiłaś ,czy rzeczywiście podłogówka pod deską musi być poprowadzona odrębną petlą i sterowana inną temperaturą,jeśli dobrze zrozumiałam?

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

agawi dzięki, przynajmniej wiemy że inni wymyślają

rere ja mam porotherm 25cm i styropian 15 cm, tam gdzie beton wylany dla lepszej konstrukcji czyli naproże okna w kuchni, (całe wylane z betonu) to mam styropianu 20 cm

a pod wylewką na dole 20 cm, podobno standard 10cm, a ja uwazam ze od gruntu też zimno, nie mam piwnic

Edytowane przez reni1980

wu zetka pierwsze słysze, i nie wiem co ma piernik do wiatraka? jeśli deska przykładowo barlinek ma 14mm a płytka średnio 10mm to fachnam od płytek daje tylko 4mm kleju i juz masz równy poziom-opcja dla podłogi klejonej. Jesli deska ma 14mm a podkład korkowy 2mm=16mm a płytka 1 cm to kleju 6mm-opcja dla podłogi pływającej, albo szukasz innych płytek albo grubszy podkład, są też 5,5mm, 7mm, ale jeśli w miejscu drewna masz podłogówkę to polecam kleić, czyli propozycja pierwsza, klej w tym wypadku jest niewyczuwalny. tak podłoga drewniana musi miec osobny obieg, bo drewna nie mozna przegrzac, max 28stopni, jak podłogę przegrzejesz to porobią sie szpary, zwiększa się kurczliwość deski

Dzięki Reni.Uspokoiłaś mnie. Widzisz ,jak człowiek sie oczyta tych informacji w necie,a nie zna tematu to dostaje klasycznej"głupawki".Własnie takie informacje o tych róznych poziomach posadzki wyczytałam w necie.Muszę jeszcze zapytać hydraulika o tą osobną pętlę.

ja bynajmniej miałam wszędzie wylewki na równym poziomie, dostosowane do okien tarasowych i dziś po ułozeniu płytek i deski mam wszystko na równym poziomie, bardzo często daję klientowi jedną deskę aby fachman od płytek dostosował się do niej

witaj aniu wreszcie zajrzałaś, tak się zastanawiałam kiedy w końcu mnie odwiedzisz?

Zajrzałam, zajrzałam. Czasem mi się zdarza ;)

No ostatnio wiesz jak wyszło z tymi odwiedzinami więc teraz na następną okazję trzeba poczekać...

Zaglądam od wczoraj za toaletką, a tu nic :( Pochwalisz się?

Ja na razie z toaletki zrezygnowałam, bo chyba bym z niej nie korzystała, za to firany w sypialni zmieniam, a docelowo (pewnie wiosną) chcę ją doprowadzić do tonacji czekoladowej, bo ostatnio u koleżanki takie kolory widziałam i bardzo mi się podobało :yes:

rere, wszystkie moje wspomnienia związane z budową ożywają, jak Twoje postyczytam... Trzymam kciuki :hug:

My w tym roku święta wyjazdowe mamy. Kobiety zastrajkowały i postanowiły, że też chcą odpoczywać, a nie w kuchni tydzień siedzieć więc jedziemy sobie do gospodarstwa agroturystycznego w Wigilię rano i wracamy po świętach. Po raz pierwszy nie będę latać z talerzami między gośćmi.

rere, wszystkie moje wspomnienia związane z budową ożywają, jak Twoje postyczytam... Trzymam kciuki :hug:

Aniu, ja trzymam kciuki za sprzedarz domu lub powrotu do tematu budowy. Zależy co Wam w sercu gra ;) :hug:

Pesteczko, na pewno bloczek będzie szerokości 24 cm, a jakiej firmy to jeszcze nie zdecydowaliśmy.

Pesteczko, na pewno bloczek będzie szerokości 24 cm, a jakiej firmy to jeszcze nie zdecydowaliśmy.

To musicie ocieplenie dać. U nas ściany wewnętrzne mają 24. My mamy bloczki H+H

Aniu, ja trzymam kciuki za sprzedarz domu lub powrotu do tematu budowy. Zależy co Wam w sercu gra ;) :hug:

Oj, zdecydowanie sprzedaż teraz w sercu gra :yes: Ale wiadomo, że jak się działka nie sprzeda w rozsądnym czasie, to trzeba będzie się zastanowić co dalej... Obym nie musiała myśleć :roll: