Wu-zetka 29.10.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Witam.Reni jako "spec" od podłóg uświadom mnie proszę ,czy jesli nie mam przygotowanych zróznicowanych poziomów wylewki pod gres i deskę trójwarstwową to muszę wybić sobie z głowy deskę w salonie? (Wszedzie jest podłogówka) I jeszcze jedno -czym mnie zmartwiłaś ,czy rzeczywiście podłogówka pod deską musi być poprowadzona odrębną petlą i sterowana inną temperaturą,jeśli dobrze zrozumiałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.10.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 (edytowane) agawi dzięki, przynajmniej wiemy że inni wymyślają rere ja mam porotherm 25cm i styropian 15 cm, tam gdzie beton wylany dla lepszej konstrukcji czyli naproże okna w kuchni, (całe wylane z betonu) to mam styropianu 20 cm a pod wylewką na dole 20 cm, podobno standard 10cm, a ja uwazam ze od gruntu też zimno, nie mam piwnic Edytowane 29 Października 2012 przez reni1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.10.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 wu zetka pierwsze słysze, i nie wiem co ma piernik do wiatraka? jeśli deska przykładowo barlinek ma 14mm a płytka średnio 10mm to fachnam od płytek daje tylko 4mm kleju i juz masz równy poziom-opcja dla podłogi klejonej. Jesli deska ma 14mm a podkład korkowy 2mm=16mm a płytka 1 cm to kleju 6mm-opcja dla podłogi pływającej, albo szukasz innych płytek albo grubszy podkład, są też 5,5mm, 7mm, ale jeśli w miejscu drewna masz podłogówkę to polecam kleić, czyli propozycja pierwsza, klej w tym wypadku jest niewyczuwalny. tak podłoga drewniana musi miec osobny obieg, bo drewna nie mozna przegrzac, max 28stopni, jak podłogę przegrzejesz to porobią sie szpary, zwiększa się kurczliwość deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.10.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Dzięki Reni Pesteczko, planujemy budować z betonu komórkowego, klasa600, 24cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.10.2012 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Rere, z Ytonga czy jakiś inny? Nasz dom ma ściany 42 cm (z komórkowego) zewnętrzne bez ocieplenia dodatkowego i latem się nie przegrzewa, a zimą trzyma ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wu-zetka 30.10.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Dzięki Reni.Uspokoiłaś mnie. Widzisz ,jak człowiek sie oczyta tych informacji w necie,a nie zna tematu to dostaje klasycznej"głupawki".Własnie takie informacje o tych róznych poziomach posadzki wyczytałam w necie.Muszę jeszcze zapytać hydraulika o tą osobną pętlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.10.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 .Muszę jeszcze zapytać hydraulika o tą osobną pętlę. jak jest zrobione dobrze to pewnie bedzie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.10.2012 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Dzięki Reni.Uspokoiłaś mnie. Widzisz ,jak człowiek sie oczyta tych informacji w necie,a nie zna tematu to dostaje klasycznej"głupawki".Własnie takie informacje o tych róznych poziomach posadzki wyczytałam w necie.Muszę jeszcze zapytać hydraulika o tą osobną pętlę. ja bynajmniej miałam wszędzie wylewki na równym poziomie, dostosowane do okien tarasowych i dziś po ułozeniu płytek i deski mam wszystko na równym poziomie, bardzo często daję klientowi jedną deskę aby fachman od płytek dostosował się do niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 30.10.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 witaj aniu wreszcie zajrzałaś, tak się zastanawiałam kiedy w końcu mnie odwiedzisz? Zajrzałam, zajrzałam. Czasem mi się zdarza No ostatnio wiesz jak wyszło z tymi odwiedzinami więc teraz na następną okazję trzeba poczekać... Zaglądam od wczoraj za toaletką, a tu nic Pochwalisz się? Ja na razie z toaletki zrezygnowałam, bo chyba bym z niej nie korzystała, za to firany w sypialni zmieniam, a docelowo (pewnie wiosną) chcę ją doprowadzić do tonacji czekoladowej, bo ostatnio u koleżanki takie kolory widziałam i bardzo mi się podobało rere, wszystkie moje wspomnienia związane z budową ożywają, jak Twoje postyczytam... Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.10.2012 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 no witaj aniu , witam cię cieplutko, i co tam słychować, jak domek, cisza? a może się wstrzymujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.10.2012 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 a toaletka to za duzo powiedziane, wisi mi półka z szufladkami na biżuterię i lustro, nic więcej no i eamesik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 30.10.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 no witaj aniu , witam cię cieplutko, i co tam słychować, jak domek, cisza? a może się wstrzymujecie? O domek ciągle ktoś pyta, dzwoni, ogląda, ale póki co deklaracji kupna jeszcze nie dostałam. Będzie, co ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.10.2012 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 to dobrze że oglądają i dzwonią, ale za każdym razem człowiek ma nadzieję u mnie tez nic nowego, czekam na święta jak na zbawienie, aż pięć dni wolnego:o a moze i 6to się wybyczę, mam nadzieję że listopad szybko minie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 30.10.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 My w tym roku święta wyjazdowe mamy. Kobiety zastrajkowały i postanowiły, że też chcą odpoczywać, a nie w kuchni tydzień siedzieć więc jedziemy sobie do gospodarstwa agroturystycznego w Wigilię rano i wracamy po świętach. Po raz pierwszy nie będę latać z talerzami między gośćmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.10.2012 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 e to super , mi też się marzą święta w pensjonacie w górach. U mnie święta lajtowo, wigilia w domu i raczej sami, 1 dzień goście ale tylko 2 dorosłych i 2 dzieci, a drugi dzień obiad u siostry, także za wiele się nie narobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 30.10.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 U nas Wigilia też zawsze u mamy, ale za to 1 dzień zawsze koło 20 ludzi u mnie więc urobiona byłam. W tym roku pasuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 30.10.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 rere, wszystkie moje wspomnienia związane z budową ożywają, jak Twoje postyczytam... Trzymam kciuki Aniu, ja trzymam kciuki za sprzedarz domu lub powrotu do tematu budowy. Zależy co Wam w sercu gra Pesteczko, na pewno bloczek będzie szerokości 24 cm, a jakiej firmy to jeszcze nie zdecydowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 30.10.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Reni, ociągasz się coś z tą sypialnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.10.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Pesteczko, na pewno bloczek będzie szerokości 24 cm, a jakiej firmy to jeszcze nie zdecydowaliśmy. To musicie ocieplenie dać. U nas ściany wewnętrzne mają 24. My mamy bloczki H+H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 30.10.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Aniu, ja trzymam kciuki za sprzedarz domu lub powrotu do tematu budowy. Zależy co Wam w sercu gra Oj, zdecydowanie sprzedaż teraz w sercu gra Ale wiadomo, że jak się działka nie sprzeda w rozsądnym czasie, to trzeba będzie się zastanowić co dalej... Obym nie musiała myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts