Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

gajzo pytam bo sama byłam o krok od zamówienia kuchni u najlepszego stolarza w moim mieście, ale poszłam zobaczyc kuchnię z mężem , i pod światło widziałam paprochy po lakierem, pan powiedział ze tak musi być, innym razem nie równa struktura płyty pod lakierem, takie rzeczy są, aby fronty były idealnie gładkie to kilkakrotnie je się maluje i szlifuje

Nilaf zgadzam się - qrdę przecież teraz maszyny na których stolarze pracują kosztują tyle co dom:bash: mój kuzyn za jakieś 2 gówna dał ponad 300 tyś

Dokładnie, jak pojechałam na oględziny mebli do mojego stolarza to mi szczęka opadła jak zobaczyłm te wszystkie maszyny. Pomieszczenie próżniowe specjalnie przystosowane do lakierowania. Bo na wszystkie meble nanoszony jest lakier taki jak samochodowy, nie jest to okleina. No naprawde byłam w szoku. Stolarz to zawsze kojarzył mi się z heblem, piłą i imadłem, a tu...:jawdrop:

gajzo pytam bo sama byłam o krok od zamówienia kuchni u najlepszego stolarza w moim mieście, ale poszłam zobaczyc kuchnię z mężem , i pod światło widziałam paprochy po lakierem, pan powiedział ze tak musi być, innym razem nie równa struktura płyty pod lakierem, takie rzeczy są, aby fronty były idealnie gładkie to kilkakrotnie je się maluje i szlifuje

dlatego właśnie najlepiej umowić się u takiego stolarza na miejscu, zobaczyć na czym pracuje, jak robi i przede wszystkim zobaczyć efekt końcowy na swoich meblach jeszcze przed zamontowaniem w domu. Pojechać na miejsce i jak cos się nie podoba to do poprawki:yes:

gajzo jak stolarz od nilaf sprawdzony to wyślij mu foty i rysunek techniczy, zamów, kolor podajesz ral, nie moze sie róznic, wszedzie jest taki sam, a odbierze ci ktoś przy okazji szafkę albo ci wyśle i tyle

ja bym popytała lokalnie, koszt wysyłki będzie duży - bo on to robi na gotowo (duże gabaryty) to nie tak jak w IKEA, że do poskładania:lol2: Ale jak masz ochote to moge popytać?

gajzo jak stolarz od nilaf sprawdzony to wyślij mu foty i rysunek techniczy, zamów, kolor podajesz ral, nie moze sie róznic, wszedzie jest taki sam, a odbierze ci ktoś przy okazji szafkę albo ci wyśle i tyle

Zastanawiam się właśnie, czy ewentualnie taki stolarz bawi się w wysyłkę?

Tak tak teraz stolarze to juz nie tylko heblem i dlutem pracują .Jak byłam u mojego to tez mi szczeka opadła.:jawdrop:Stolarnia większa niż niejedna chałupa.Jeszcze jakieś magazyny itp rzeczy.Probnikow nawet nie chciałam oglądać bo miał chyba z 15 rożnych.Powiedziałam tylko ze biały mdf lakierowany bez zawracania głowy.Samych uchwytów miał chyba ze 100 w ofercie.:oJakies prowadnice i inne pierdoły przecież ja sie nie znam!!!!