Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ha, coś mnie tknęło, żeby tu dzisiaj zajrzeć:D

Ja w kwestii przebarwień: przypadkiem znalazłam ciekawy blog (mimo że nigdy nie wchodzę na blogi urodowe), a na nim azjatycki pomysł na bardzo prostą maseczkę z kurkumy:

http://azjatyckicukier.blogspot.sg/2013/09/4-sekret-skory-bez-przebarwien-maseczka.html

Podobno ma niesamowite właściwości usuwania przebarwień, a ja bezskutecznie próbowałam już i mikrodermabrazji i kwasów owocowych.

Stosuję od miesiąca, więc efektów jeszcze nie ma, tym bardziej że właśnie doczytałam, że poleca się stosować ją co drugi dzień, a ja robię ją sobie raz-dwa raz w tygodniu. Muszę się poprawić.

Ha, coś mnie tknęło, żeby tu dzisiaj zajrzeć:D

Ja w kwestii przebarwień: przypadkiem znalazłam ciekawy blog (mimo że nigdy nie wchodzę na blogi urodowe), a na nim azjatycki pomysł na bardzo prostą maseczkę z kurkumy:

http://azjatyckicukier.blogspot.sg/2013/09/4-sekret-skory-bez-przebarwien-maseczka.html

Podobno ma niesamowite właściwości usuwania przebarwień, a ja bezskutecznie próbowałam już i mikrodermabrazji i kwasów owocowych.

Stosuję od miesiąca, więc efektów jeszcze nie ma, tym bardziej że właśnie doczytałam, że poleca się stosować ją co drugi dzień, a ja robię ją sobie raz-dwa raz w tygodniu. Muszę się poprawić.

Słyszałam o kurkumie, że jest dobra na niedoskonałości, ale o przebarwieniach nie było mowy. Wypróbuję w takim razie koniecznie

ano barwi. nie tylko palce, ale miskę, zlew i wszystko czego dotknie. jak raz zrobiłam sobie w ciągu dnia, to syn podejrzliwie zapytał się mnie, czemu jestem taka żółta (dobrze że żaden listonosz w międzyczasie nie przyszedł:lol2:). Ale jak robię sobie tą maseczkę wieczorem w wannie, to rano nie ma po niej śladu :no:

Ps. Zastanawiam się tylko nad swoim stanem umysłu, bo jednocześnie stosuję maseczkę rozjaśniającą i mgiełkę opalającą.....

Może to objaw rozdwojenia jaźni?....

Ja też piję kawkę i gofry na śniadanie jadłam:)

Wróciliśmy wczoraj wieczorem, jednak byliśmy w Juracie, bo w Chałupach na polecanym campingu już miejsc nie było, ale nie żałujemy, bo w Juracie camping był rzeczywiście bardzo dobrze zorganizowany, i kuchnia i łazienka, wszędzie czysto, tylko trochę głośno, ale takie są uroki półwyspu helskiego, wszystko zorganizowane wzdłuż drogi.

Te 5 dni spędziliśmy bardzo aktywnie, mieliśmy rowery, to jeździliśmy sporo, a rano biegaliśmy brzegiem plaży, cudownie...Raz tak się rozpędziłam, że z Juraty na Hel dobiegliśmy, ale to było mało mądre bo nie mieliśmy wody:/ Wracało się bardzo ciężko, spiekliśmy się wtedy, że do tej pory czuję.

Dużo przez tydzień nie napisałyście, nadrobiłam wczoraj to wiem co u was:)

Pozdrawiam, udanego weekendu

To i ja sie witam po powrocie. :)Wróciłam dzisiaj po południu pogoda na szczęście dopisała wygrzewalam dupsko nad morzem codziennie.;)Od jutra podobno pogorszenie pogody wiec trafiło mi sie rzutem na taśmę.Sa tez straty - strój do wyrzucenia .Ten którym sie tutaj chwaliłam.:(Zamiast na dekolt prysnelam oliwka na stanik i plama żółta nie do wywabienia.:bash:.Od jutra wracam do ćwiczeń bo wróciłam z nadbagazem + 3kg!!!!! :mad:Wiadomo grille gofry rybki alkohol....:PTo sie musiało tak skończyć...Kurcze nie ćwiczyłam od miesiąca będzie cieżko...;)

cześć laseczki, Wam to dobrze weekendzik nad morzem:), ja weekend w domu, gości miałam, ale masakra taka jestem zmęczona dzisiaj. Troje dorosłych i dwójka dzieci 7 i 11 lat. Dzieciaki wychodziły ze skóry, co mi dały w kość:bash: Tak rozwydrzonych dzieci to jeszcze nie widziałam. Jedzenie im nie pasuje, tego nie jedzą, tamtego nie jedzą, dla jednego ziemniaczki gniecione, dla drugiego w całości, jeden lubi ogórki drugi nie lubi. I tak cały czas, no masaaakra:bash: Nie wspomnę, że rodzice oczywiście ani słowem się nie odzywali żeby zwrócić uwagę, a o pomocy nawet nie było mowy. No uganiałam się jak durna. A ten starszy jakie to wredne dziecko, jak tylko wszedł do domu to stwierdził: phi, myślałem, że masz większy ten dom, a dlaczego ja nie mam oddzielnego pokoju, a dlaczego ta pościel jest zielona, a ja chcę dwie poduszki do spania, a mi się tu nie podoba, a ja się nudzę..... nosz ku..wa aha i oczywiście cały czas na Ty wali... a rodzice nic:bash:

Nilaf - takie wybredne dzieci znam bardzo dobrze - są u nas w rodzinie, tylko nasze mają poniżej 5 lat...

I jeszcze dodam, że czasami któremuś się zdarzy powiedzieć do kogoś dorosłego per "Ty". Zawsze im wtedy zwracamy uwagę i bardzo nas irytuje, kiedy ten ktoś mówi "ale daj spokój, to takie urocze". Owszem, teraz, ale za pięć lat będzie narzekał że dziecko niewychowane... A wtedy będzie już za późno na naukę

Nilaf - takie wybredne dzieci znam bardzo dobrze - są u nas w rodzinie, tylko nasze mają poniżej 5 lat...

I jeszcze dodam, że czasami któremuś się zdarzy powiedzieć do kogoś dorosłego per "Ty". Zawsze im wtedy zwracamy uwagę i bardzo nas irytuje, kiedy ten ktoś mówi "ale daj spokój, to takie urocze". Owszem, teraz, ale za pięć lat będzie narzekał że dziecko niewychowane... A wtedy będzie już za późno na naukę

Tak jest, nigdy im się nie zwracało uwagi, bo malutki, a teraz to już chyba oni sami stracili nad nimi kontrolę, boją się zwrócić uwagę, bo nie wiedzą z jaką reakcją dzieci się spotkają. Potrafią im tak odpowiedzieć, że aż mi się głupio robi.