Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Helloł:)

piękna wanna:jawdrop:

wiecie co moja blond głowa zrobiła wczoraj?

poparzyłam sobie twarz przy ustach żelazkiem! mam wielką kreskę masakra

:lol2::lol2::lol2::lol2:

właśnie wróciłam z euro rtv z nowym po wczorajszych przygodach z tymczasowym żelazkiem

hehe Magda dobra jesteś, a na żelazku nie było napisane nie prasować na sobie:P taki żarcik mały

smaruj czymś twarz żeby blizny nie było

smaruj czymś twarz żeby blizny nie było

Konieczne! Ja kiedyś poparzyłam sobie przedramię jak wyciągałam ciasto z piekarnika (takiego starego, gazowego, który gorący był wszędzie, nie tylko w środku). Blizna teraz jest dużo bledsza, na opalonym ciele jest praktycznie niewidoczna. Z tym, że u mnie to była dużo wyższa temperatura, niż u Ciebie, więc przy odpowiednim traktowaniu szybko zejdzie :).

A ja w sumie wpadłam zapytać o zmywarkę - słuchajcie, czy Wasze myją tak samo dobrze jak w ciągu roku po zakupie? Czy też po czasie widzicie różnicę? I co wkładacie do środka (tabletka, sól), jaki program do codziennych naczyń (talerze, filiżanki), bo u mnie jakaś masakra jest ostatnio :mad:. Wszystkie naczynia po wyjęciu muszę myć jeszcze raz :sick:.

A ja w sumie wpadłam zapytać o zmywarkę - słuchajcie, czy Wasze myją tak samo dobrze jak w ciągu roku po zakupie? Czy też po czasie widzicie różnicę? I co wkładacie do środka (tabletka, sól), jaki program do codziennych naczyń (talerze, filiżanki), bo u mnie jakaś masakra jest ostatnio :mad:. Wszystkie naczynia po wyjęciu muszę myć jeszcze raz :sick:.

Też tak czasem mam, że zmywarka nie domywa... Ale zazwyczaj ten preparat z finisha do czyszczenia zmywarki pomaga. To kwestia zapchanych zraszaczy (bo np. mak wleci, albo nie daj jakaś mała pestka po arbuzie, czy jabłku).

Do środka daje sól (jakąkolwiek, żadnych preferencji co do firmy), nabłyszczacz (ale chyba przestanę, bo szklanki z Ikea chociażby, po iluś tam myciach są w smugach, czytałam, że to korozja szkła, inni twierdzą, że w trakcie suszenia nabłyszczacz zostawia takie ślady), tabletki (finish be, najlepszy chyba fairy i Ludwik z tym różowym środkiem). A program za każdym razem 60 stopni, bo ja myję jak leci, nawet garnki). Czasem 45, bo szybki i do szklanek wystarczy.

Ja mam pochlapaną podłogę. Takie kropki w kilku miejscach, chociaż zabezpieczaliśmy folią. Nie wiem, jak do tego doszło :rolleyes:. Lepiej wziąć fachowca. Albo jak przychodzi czas pierwszego remontu/odświeżenia, to się wyprowadzić :rotfl:. Ja tak zawsze robię ;).

W takim razie obkleję wszystko, nawet fachowca :rotfl:

Ja mam Somat, ale z przeceny, faktycznie od kiedy ich używam, to jest problem, może to to? Tanie były, aż myślałam w trakcie zakupów, że może przeterminowane? Ale datę miały ok, pewnie jakiś gorszy skład. Kupiłam dwa wielkie kartony :bash:.

Sól używam, nabłyszczacza nie, mąż niby czyści zmywarkę na bieżąco, myję w 65, tryb jak na garnki, bo tylko wtedy jest szansa, że będą czyste.

Ilona ja daję raz na miesiąc preparat do czyszczenia zmywarki calgonit i sitko często czyszczę.

Sól mam jakąś nie wiem jaką, tabletki calgonit finish ( z czerwoną kropką) niemieckie (dobre są też fairy) i nabłyszczac z lidla chyba.

U mnie zawsze zmywanie na 2 godz programie 60 stopni - myje tak samo jak na początku.

a tabletki mam z lidla, najtańsze, kurcze u mnie zmywara chodzi codziennie a w weekend dwa razy na dobę, niewyrobię na lepsze tabletki

Też pewnie kiedyś się przerzucę na tańsze, chociaż Ludwik bardzo często jest w promocji :D. U nas 60 tabletek to prawie 3 miesiące mycia, ale jest nas tylko 2... Bez garnków zapełniałabym zmywarkę 2-3 dni... Ale fakt, zdarza mi się ją włączyć (zwłaszcza w weekend, jak robię ciasto) 2 razy.

Ja mam Somat, ale z przeceny, faktycznie od kiedy ich używam, to jest problem, może to to? Tanie były, aż myślałam w trakcie zakupów, że może przeterminowane? Ale datę miały ok, pewnie jakiś gorszy skład. Kupiłam dwa wielkie kartony :bash:.

Sól używam, nabłyszczacza nie, mąż niby czyści zmywarkę na bieżąco, myję w 65, tryb jak na garnki, bo tylko wtedy jest szansa, że będą czyste.

Ilonka Somat to najgorszy szit, już od kilku znajomych słyszałam, że okropne po nich naczynia