nilaf 12.08.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 ja kiedyś używałam calgonit finish , teraz używam fairy - i jestem z nich zadowolona, zero smug. To są te z nabłyszczaczem więc do zmywarki już go nie wlewam. Zauważyłąm, że jak wlewałam dodatkowo nabłyszczacz to powstawały właśnie takie smugi, zacieki - za dużo go było po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 12.08.2014 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 gajzo to faktycznie drogie, wychodzi prawie złotówka za szt, a te z lidla za szt 46 gr, no różnica spora, ale spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 12.08.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Fairy zawsze kupuję w promo - ostatnio za fairy platinum płaciłam 24 zł za 30 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.08.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Ilonka Somat to najgorszy szit, już od kilku znajomych słyszałam, że okropne po nich naczynia No to zagadka rozwiązana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 12.08.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 No to zagadka rozwiązana . :yes: już teraz wiesz skąd ta super cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.08.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Dobrze, już sie bałam, ze cos ze zmywarka. Maz chciał wymieniać, bo wpienia go to ręczne mycie za każdym razem przy opróżnianiu zmywary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 12.08.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 a ile lat ma twoja zmywara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.08.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Raz jeden zamówiłam z Niemiec (przez neta) i wtedy bez nablyszczacza były czysciuchne jak nigdy potem. Myślałam, ze po prostu nowa zmywarka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 12.08.2014 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 moja jak nie domyje czegoś to nawet nie wyciagam, czeka na nastepne mycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.08.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 3 lata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 12.08.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 powiem Wam, że kiedyś zapomniałam uzupełnić sól w swojej i tak jakoś schodziło, że chyba z tydzień myłam bez uzupełnienia i za każdym razem te naczynia wyciągałam coraz bardziej zasyfione, ze smugami, białym nalotem. Bardzo dużo zależy od chemii. Wodę mamy strasznie zakamienioną i ona niszczy nam sprzęt. W szoku byłam jak pojechałam do brata do Szwecji, a on tam do zmywarki w ogóle nie wsypuje soli, zmiękczaczy itp, a naczynia lśnią jak kryształ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.08.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 moja jak nie domyje czegoś to nawet nie wyciagam, czeka na nastepne mycie Kurde, ja tez, ale następne wyglądają równie zle, taki biały osad sie pojawia, a naczynia brudne. Myślałam, ze zmywarka zle plucze. Nie kupujcie tabletek Somat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 12.08.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 ja kiedyś używałam calgonit finish , teraz używam fairy - i jestem z nich zadowolona, zero smug. To są te z nabłyszczaczem więc do zmywarki już go nie wlewam. Zauważyłąm, że jak wlewałam dodatkowo nabłyszczacz to powstawały właśnie takie smugi, zacieki - za dużo go było po prostu To faktycznie, przestanę go wlewać ... Reni, tak nie są zbyt tanie, ale tak jak pisze nilaf, zdarzają się sensowne promocje. Ja ostatnio kupiłam Ludwika, prawie 60 tabletek za 25 zł. Są świetne. Domyją wszystko. Wcześniej miałam somat gel, i też są do dupy... Aaa, no i nie wkładam nigdy tabletki do tego dozowniczka. Wrzucam ją tak po prostu do zmywarki. Bynajmniej mam pewność, że się rozpuści, a nie np. przyklei się i nie wypadnie, lub wpadnie do koszyka na sztućce (a mam dwa, i z jednego zawsze zdejmuje sorter). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 12.08.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Ilonka, mi kiedyś po soli (już nie pamiętam jakiej firmy) przestało domywać naczynia i dodatkowo zmywarka wyłączała się w trakcie płukania. Załączał się alarm i trzeba było od nowa włączyć i za drugim razem jakoś dawała radę dociągnąć do końca program. Już myślałam, że siada i trzeba się za nową rozglądać, ale la pewności zmieniłam sól. Chodzi bez zarzutu. Dziewczyny, ja też teraz odświeżam cały dom, ale powiem Wam, że tym razem sama wszystko robię. Malowanie, tapety, podłogi. Tylko do renowacji schodów kogoś chcemy, bo to grubsza sprawa. A dlaczego sama? Bo jak robiliśmy wykończeniówkę, to dałam kupę kasy za super firmę, a takie partactwo odwalili, że szkoda gadać. U syna na przykład przy kominie pękała ściana. Zaczęłam to zdrapywać szpachelką i okazało się, że w ścianie jest dziura zapchana szmatką, na to siatka i gładź Podłoga na parterze to zgroza - wybrzuszyła się, trzeba było wyjąć jeden panel i przyciąć na długości, żeby wszystko się wyrównało, ale wiadomo - po latach się rozeszło i mam szpary na całej podłodze więc panele do wymiany. Ech, długo by tak wymieniać. Teraz robię pomieszczenie po pomieszczeniu sama. Pewnie jakieś niedociągnięcia są, nie wszystko dam radę zrobić na raz, ale przynajmniej wiem, że partactwa nie ma. W pokoju córki do wymiany zostały listwy przypodłogowe, u syna podłoga i listwy, w sypialni już tylko nad dodatkami myślę... Do pomalowania została kuchnia a do gruntownego remontu (poza podłogą na całości parteru) salon. Może do komunii syna zdążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 12.08.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 wystarczy też zerknąć na perlatory przy kranach, jaki syf tam się robi, taki kamień, że ciężko go wyczyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 12.08.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 moja jak nie domyje czegoś to nawet nie wyciagam, czeka na nastepne mycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 12.08.2014 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 ale wiecie sa też rózne zabrudzenia, jeśli mam talerz zaschnety po spagetti i np stoi w zmywarce dobę, to nie ma siły aby go domył, od razu tak ale taki zaschnięty, to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 12.08.2014 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 nilaf dlatego ja mam zmiekczacz wody, bez niego nie wiem co by było, bo i tak kamień widzę, nie jest tak ze nic nie ma, mimo zmiękczacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 12.08.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 ja jak mam takie naczynka, które zasychają to na drugi dzień przed myciem włączam zraszanie i potem mycie i domywa spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 12.08.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 nilaf dlatego ja mam zmiekczacz wody, bez niego nie wiem co by było, bo i tak kamień widzę, nie jest tak ze nic nie ma, mimo zmiękczacza a gdzie go montowałaś, to jakieś duże ustrojstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts