Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzę, ze dyskusja o fachowcach to ja się włączę. Właśnie mąż sam okłada płytkami ceglanymi słupy i podmurówkę. Z jednym fachowcem byliśmy umówieni i nie przyszedł, pozostali chcieli prawie 3 tysiące za 4 dni pracy. Powiedziałam - w życiu. Mąż się nauczył i robi.

Cały dom w środku pomalowaliśmy sami, a kosztowałoby to też kilka tysięcy. O fachowcu od cyklinowania mówić nie będę, schody kończył sam mąż. I mój mąż złotą rączką nie jest - musiał się nauczyć, bo inaczej by mnie za zabójstwo (kolejnych fachowców) wsadzili.

no niestety dobry fachowiec to drogi fachowiec bo musi się szkolić, mieć dobry sprzęt, auto a to niestety ogromne koszty, sprawę znam z obu stron

ale słuchajcie wina też leży po stronie klienta bo szuka najtaniej a potem płacze, też to przerabiałam z podjazdem

ale jjana mówisz 3 tyś za 4 dni pracy , dla ciebie to dużo ale wierz mi ja też tak przeliczam, jak 1000 zł nie wychodzę na dzień to sie nie biorę bo tyle musze mieć aby wszystko utrzymac i zarobić, no bo za darmo nie pracuję prawda?

przykład malowania mojego dołu, powiedzieli 6 tyś, dużo ale gdybym to ja robiła jako firma też bym tyle powiedziała

Reni a wystawiasz fakturę? Bo ja mówię o kosztach bez faktury i te 4 dni to tak naprawdę o dzień za dużo- to już było "na wszelki wypadek". I jeszcze w pakiecie dostałam marudzenie - że podmurówka krzywa, że słupy krzywe. Normalnie mąż po nową poziomicę pojechał i się okazało, że słupy proste. Z wyrównaniem podmurówki poradził sobie sam, więc to żadna filozofia. I bez żadnego specjalnego sprzętu - wystarczyła szlifierka za 100 zł.

I jeszcze nie dawali żadnej gwarancji na te prace. W tej sytuacji uważam, że 1 tys. zł dziennie to zdecydowanie za dużo.

Edytowane przez jjana

jjana tak ja wystawiam bo prowadzę firmę, chyba ze np znajomy kupuje coś i go znam to wtedy nie, ale to zupełnie inna sprawa, wiesz ja tylko chciałam wslazać dwa punkty widzenia, ten nasz inwestora i ten firmy, a co najśmieszniejsze, ja w pracy sama liczę tak abym zarobiła ale jako inwestor sama przeliczam czy ta usługa jest tyle warta, to dopiero absurd :lol2: