fajna kobieta 13.08.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 No to ślepi sa!? Przecież odpływ liniowy zakładali to wiadomo ze bez brodzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.08.2014 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 fajna jak wiecej kleju, spadek robi sie w kierunku ściany do odpływu, miał ci zrobić uskok na płytce? moim zdaniem sam spadek na płytce nie odprowadzi wody z deszczownicy, za dużo jej i tak czy siak będzie stac albo sie przelewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 13.08.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Kurwa jak żyć? :(Debil nie zrobił w ogóle spadku w kabinie woda kurwa ma cała łazienkę leci.:bash:Ja nie wiem co teraz robić??? Ręce opadają.... Boże współczuję, mnie czeka druga łazienka do wykończenia będziemy zaczynali w październiku/listopadzie i też planuję prysznic bez brodzika ]Fajna nie dobijaj bo fakt zmarszczki mi się pokazały [/b] Ja też już widzę na czole:/ fajna trzeba kuć , nie ma innego sposobu i to nie tylko płytki a i wylewkę bo ona też musi mieć spadek Reni a orientujesz się jaki to musi być spadek? W mieszkaniu da radę tak wykuć? Jaka umowa....jaka faktura....? Wszystko na gębę Ja też ostatnio miałam taką sytuację, wykończeniówkę robił mi brat mojej byłej dyrektorki:/ z pracy, oczywiście bez umowy bo pełne zaufanie, no i jest zrobione chujowo, mega chujowo, chcieliśmy podać go nawet do sądu, ale nie miałam adresu do niego, był z małej miejscowości obok mojego miasta. Dyrektorka oczywiście mi nie podała:/ Ja nie znam dobrego fachowca w moim mieście. Jednego znałam, chłopak robił sam, w naszym poprzednim mieszkaniu wykańczał nam łazienkę, ale widocznie nie opłacało mu się bo wyjechał do Anglii. O fachowcach to można książkę napisać. Fachowcy, którzy kładli mojemu wujkowi kostkę na podwórku, wszystko legalnie, na umowę i fakturę i tak chcieli go w konia zrobić i w trakcie zażądali większej kasy, gdy mój wujek się nie zgodził, pewnego dnia zajechali mu drogę samochodem i chcieli do rowu wepchnąć, a potem wyciągnąć go z samochodu i pobić. Na szczęście udało mu się uciec i pojechać na policję, bo uszkodzili samochód. Sprawa jest w sądzie. Nie pomogły tu obiadki robione codziennie przez moją babcię, kawka piwko nic:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.08.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Fajna ale mogli się sugerować odpływ liniowy i jakaś kabina zamykana z 4 stron a tak szczerze - to nie wiem czy bym to rozwalała - czy jednak nie szukała jakiegoś ekstra płaskiego brodzika i tylko szyba boczna- może jest coś sensowengo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 13.08.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 ja już się u siebie tak nauczyła, że po fachowcach chodziłam i sparwdzałam czy wszystko dobrze, z metrówką i poziomicą Mąż tak nie sprawdzał jak ja, śmiał się że jeszcze inspektor musi odebrać -dopiero zapłaci. Ale bardzo dużo bubli dzięki temu wyłapałam:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.08.2014 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 bratkat zapytam meża ale pewno minimum około 2 cm ja mam na wylewce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 13.08.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 no chyba, że ktoś ma kierownika budowy, który pilnuje wszystkiego na bieżąco i odbiera robotę, to wtedy jego można pociągnąć do odpowiedzialności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.08.2014 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 magda no co ty, leje je sie po całej łazience, ekstra, pałski brodzik nie rozwiaze sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.08.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 płaski nie - ale wierzę, ze wymyślili już i pochyłe a jak nie to płaski i kabina z dwoch stron proste szkło - też nie będzie źle ( u nas spadek chyba wiecej niż 2 cm - trzeba byłoby zmierzyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 13.08.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Fajna ale mogli się sugerować odpływ liniowy i jakaś kabina zamykana z 4 stron a tak szczerze - to nie wiem czy bym to rozwalała - czy jednak nie szukała jakiegoś ekstra płaskiego brodzika i tylko szyba boczna- może jest coś sensowengo Właśnie o tym pisałam, to też jest rozwiązanie Albo zamykana kabina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 13.08.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 nilaf, taki kierownik budowy też kosztuje. Jak masz "zwykłego" to też ma w nosie i tylko prowizorka - byle podpisy w dzienniku budowy się zgadzały. Wiem coś o tym. Mi na działce okno w kuchni zrobili pół metra niżej niż w projekcie. Było widać gołym okiem, że jest źle, bo do reszty otworów nie pasowało, ale kierownik nie zwrócił uwagi, wpisał kolejny etap budowy do dziennika i dał parafkę, a budowlańcy upierali się, że ja coś źle mówię, bo przecież w projekcie było tak, jak zrobili.. Ostatecznie musieli poprawiać, bo wyszło na moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.08.2014 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 no chyba, że ktoś ma kierownika budowy, który pilnuje wszystkiego na bieżąco i odbiera robotę, to wtedy jego można pociągnąć do odpowiedzialności ale trzeba mieć na to umowe i odpowiednie wynagrodzenie, poza tym nie słyszłam aby kierownik budowy zajmował sie wykończeniówką, w takiej sytuacji dobry jest zastępczy inwestor, ale znowu wracamy do punktu wyjscia, umowa i wynagrodzenie, potem pociaganie do odpowiedzialność czyli albo sami pilnujemy albo płacimy, ale chodzi mi o kolejne prace nastepujace po sobie, przykład fajnej pokazuje ze to wylewkarzowi powinno sie wskazać miejsce i wielkość spadku, najwidoczniej tego nie zrobiono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.08.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Dzwoniłam do gościa od ogrzewania podlogowego- kafelkarze robią spadek on tylko izolacja i wylewki.Spadek minimum 2 cm ,tak mi powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 13.08.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Niekoniecznie.Musieli sprawdzić poziomica i po prostu wiecej kleju dać wtedy spadek by był.Juz zaciagnelismy wiedzy. Fajna ja rozmawiałam z moim mężem, powiedział, że nic z nimi nie załatwisz. Oni mogą powiedzieć, że zrobili tak jak było przygotowane, nie muszą wcale się domyślać że tam miał być spadek. To posadzkarz powinien zrobić. Jeżeli są uczciwi i poczciwi to to naprawią, ale zmusić ich nie możesz niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 13.08.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 czyli albo sami pilnujemy albo płacimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.08.2014 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 fajna nie prwada, na wylewce powinien być spadek i koniec kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.08.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 ale jak kafelkarz ma spadek zrobić w gotowej wylewce? miał kuć wylewkę? Ten co robi wylewkę musi zrobić spadek a w reszcie łazienki wyjśc z poziomem 0 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.08.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Kierownika budowy tez miałam hujowego to mu podziękowałam :bash:Nie szło sie doprosić zeby przyjechał i sprawdzał po kolei etapy wykonczeniowki.Za dogladniecie montażu okien podlogowki i sufitów skasował 4 tys -3razy był na budowie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 13.08.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 fajna nie prwada, na wylewce powinien być spadek i koniec kropka :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.08.2014 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts