Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurwa jak żyć? :(Debil nie zrobił w ogóle spadku w kabinie woda kurwa ma cała łazienkę leci.:bash:Ja nie wiem co teraz robić??? Ręce opadają....:mad:

Boże współczuję, mnie czeka druga łazienka do wykończenia będziemy zaczynali w październiku/listopadzie i też planuję prysznic bez brodzika

]Fajna nie dobijaj bo fakt zmarszczki mi się pokazały ;)[/b]

Ja też już widzę na czole:/

fajna trzeba kuć , nie ma innego sposobu i to nie tylko płytki a i wylewkę bo ona też musi mieć spadek

Reni a orientujesz się jaki to musi być spadek? W mieszkaniu da radę tak wykuć?

Jaka umowa....jaka faktura....? Wszystko na gębę :bash:

Ja też ostatnio miałam taką sytuację, wykończeniówkę robił mi brat mojej byłej dyrektorki:/ z pracy, oczywiście bez umowy bo pełne zaufanie, no i jest zrobione chujowo, mega chujowo, chcieliśmy podać go nawet do sądu, ale nie miałam adresu do niego, był z małej miejscowości obok mojego miasta. Dyrektorka oczywiście mi nie podała:/

Ja nie znam dobrego fachowca w moim mieście. Jednego znałam, chłopak robił sam, w naszym poprzednim mieszkaniu wykańczał nam łazienkę, ale widocznie nie opłacało mu się bo wyjechał do Anglii.

O fachowcach to można książkę napisać. Fachowcy, którzy kładli mojemu wujkowi kostkę na podwórku, wszystko legalnie, na umowę i fakturę i tak chcieli go w konia zrobić i w trakcie zażądali większej kasy, gdy mój wujek się nie zgodził, pewnego dnia zajechali mu drogę samochodem i chcieli do rowu wepchnąć, a potem wyciągnąć go z samochodu i pobić. Na szczęście udało mu się uciec i pojechać na policję, bo uszkodzili samochód. Sprawa jest w sądzie.

Nie pomogły tu obiadki robione codziennie przez moją babcię, kawka piwko nic:/

Fajna ale mogli się sugerować odpływ liniowy i jakaś kabina zamykana z 4 stron :)

a tak szczerze - to nie wiem czy bym to rozwalała - czy jednak nie szukała jakiegoś ekstra płaskiego brodzika i tylko szyba boczna- może jest coś sensowengo

Właśnie o tym pisałam, to też jest rozwiązanie :)

Albo zamykana kabina.

nilaf, taki kierownik budowy też kosztuje. Jak masz "zwykłego" to też ma w nosie i tylko prowizorka - byle podpisy w dzienniku budowy się zgadzały. Wiem coś o tym. Mi na działce okno w kuchni zrobili pół metra niżej niż w projekcie. Było widać gołym okiem, że jest źle, bo do reszty otworów nie pasowało, ale kierownik nie zwrócił uwagi, wpisał kolejny etap budowy do dziennika i dał parafkę, a budowlańcy upierali się, że ja coś źle mówię, bo przecież w projekcie było tak, jak zrobili.. Ostatecznie musieli poprawiać, bo wyszło na moje.

no chyba, że ktoś ma kierownika budowy, który pilnuje wszystkiego na bieżąco i odbiera robotę, to wtedy jego można pociągnąć do odpowiedzialności

ale trzeba mieć na to umowe i odpowiednie wynagrodzenie, poza tym nie słyszłam aby kierownik budowy zajmował sie wykończeniówką, w takiej sytuacji dobry jest zastępczy inwestor, ale znowu wracamy do punktu wyjscia, umowa i wynagrodzenie, potem pociaganie do odpowiedzialność

czyli albo sami pilnujemy albo płacimy, ale chodzi mi o kolejne prace nastepujace po sobie, przykład fajnej pokazuje ze to wylewkarzowi powinno sie wskazać miejsce i wielkość spadku, najwidoczniej tego nie zrobiono

Niekoniecznie.Musieli sprawdzić poziomica i po prostu wiecej kleju dać wtedy spadek by był.Juz zaciagnelismy wiedzy.

Fajna ja rozmawiałam z moim mężem, powiedział, że nic z nimi nie załatwisz. Oni mogą powiedzieć, że zrobili tak jak było przygotowane, nie muszą wcale się domyślać że tam miał być spadek. To posadzkarz powinien zrobić. Jeżeli są uczciwi i poczciwi to to naprawią, ale zmusić ich nie możesz niestety