Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • reni1980

    12540

  • Magda_lena85

    8634

  • Mmelisa

    5802

  • fajna kobieta

    4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To do mnie? A o co chodzi :D?

 

Hejka witam wieczorkiem,

 

Renia, mam prośbę bo w końcu widziałem moje wymarzone panele, jednak balterio jest bossskie.

Możesz mi na prv napisać w jakiej cenie są u Ciebie?? seria Impressio, model sosna przystaniowa, numer 704

 

:bye::bye:

 

a ja poproszę w w końcu te przepisy na polędwiczkę z sosem kurkowym, bo od dwóch dni się doprosić nie mogę:) a tak zachwalali...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a ja poproszę w w końcu te przepisy na polędwiczkę z sosem kurkowym, bo od dwóch dni się doprosić nie mogę:) a tak zachwalali...

 

A moge wieczorkiem jak będę w domku?? teraz nie dam rady.

 

hejka wszystkim

 

lolek a mogę po urlopie, bo dziś już mnie nie ma w pracy

 

Ok. nie ma sprawy WYPOCZYWAJ !!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a ja poproszę w w końcu te przepisy na polędwiczkę z sosem kurkowym, bo od dwóch dni się doprosić nie mogę:) a tak zachwalali...

no to tak:

 

Składniki:

0,5 kg polędwiczek wieprzowych

ok 300 gr kurek

śmietana słodka 1 małe opakowanie

natka pietruszki

1 cebula

0,5 szklanka bulionu warzywnego / kieliszek białego wytrawnego wina

sól

pieprz

oliwa z oliwek

 

polędwiczki kroję w plastry tak ok 1,5 cm grubości,

lekko je rozbijam , (ręką)

przyprawiam pieprzem i solą (choć ja zazwyczaj solę dopiero na końcu, jak kto lubi)

cebule kroję w drobną kostkę,

na mocno nagrzanej patelni z oliwą (dosłownie łyżka) smażę polędwiczki (ok minutki z każdej strony) tak żeby się ładnie przyrumieniły, zdejmuję z patelni

jeśli oliwy będzie mało dodaję odrobinę i szklę pokrojoną cebulę,

dodaję umyte i osuszone kurki i do tego łyżka masła, smażę ok 5 minut, doprawiam solą i pieprzem

dodaję podsmażone polędwiczki i wlewam bulion lub białe wino, jak płyn w połowie zredukuje dodaję śmietankę i

przykrywam aby się poddusiło.

Duszę do miękkości.

Na koniec dodaję garść posiekanej natki pietruszki.

 

SMACZNEGO!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hejka.

Renia odpoczywaj, baw się dobrze, opalaj dupeczkęhttp://emots.yetihehe.com/1/okularnik.gif, relaksuj się i nie myśl o niczym. Ja też dzisiaj spadam na urlopik - także do usłyszenia za 2 tygodniehttp://emots.yetihehe.com/1/buzki.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/buzki.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/buzki.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...