Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajna jeżeli chodzi o papryczki to robię następująco: kupuje większy worek małych podłużnych czerwonych papryczek, ale nie takich mocno wąskich, muszą się potem nadać do nadziania. W domy należy je wydrazyc, odcinka delikatnie zielona część i małym nozykiem wydrazam. Jak papryczka jest zbyt dużą to przekrajam na pol, takie pierścienie tez można nadziewac.

Papryczek nie sparzam wrzatkiem,muszą być jedrne.

Przepis na zalewe mam od mamy:

5 szklanek wody

1 szklanka cukru

1 szklanka octu

1 łyżka soli

2 łyżki miodu

Wszystko zagotować. Włożyć papryczki do sloikow(raczej mniejszych) do każdego słowika wlać po lyzeczce oliwy, ziarna pieprzu i liść laurowy. Sloiczki należy zawekowac.

w zimie wyjmuje z zalewy, doprawiam mascarpone oregano bazylia i czosnkiem, do tego sol i pieprz. Zalewam oliwa z oliwek ale tylko troche, posypuje DLA wygladu jakas przyprawa, np. Oregano I serwuje

Bartkaf

Dzięki za przepis.

też sprawdzę, papryka tania więc będzie na zimowe przekąski

Ja kupuję papryczki na giełdzie warzywnej, jak się nie mylę to taki worek ma 2 kg, dość sporo słoiczków wychodzi, takich mniejszych, chyba z 8 ale pewna nie jestem, to zależy jak powkładamy papryczki, a że się ich nie sparza to trochę ciężko, ale można powkładać jedną w drugą.

W zimie to używam też tych papryczek do innych potraw. W tym roku trafiły mi się bardzo pikantne, jak dodam pół takiej papryczki do zupy, to mój mąż już nie zje:), ale z mascarpone zje, tylko się spoci przy okazji:P

ja osobiście lubię pikantne rzeczy.

Ja przerobiłam 20kg ogórków, 10 kg jabłek i z 5 kg wiśni. Teraz mnie czeka jeszcze papryka

Przyszłam jednak z pytaniem z innej beczki. Czy znacie jakąś kobietę - pracującą matkę, która jednocześnie studiuje prawo zaocznie? Chodzi mi o to czy to da się pogodzić? Muszę zdecydować i się boję ;)

Ja przerobiłam 20kg ogórków, 10 kg jabłek i z 5 kg wiśni. Teraz mnie czeka jeszcze papryka

Przyszłam jednak z pytaniem z innej beczki. Czy znacie jakąś kobietę - pracującą matkę, która jednocześnie studiuje prawo zaocznie? Chodzi mi o to czy to da się pogodzić? Muszę zdecydować i się boję ;)

Jak sie chce to wszystko mozna pogodzic, przewaznie jest take,ze im wiecej na glowie tym wieksza mobilizacja. Moim zdaniem dasz rade.

Fajna z ciekawości dDzisiaj zapytałam o koszt papryki ostrej i u mnie w warzywniaku kosztuje 8zl za kg.,ale nie była taka ładna jak z giełdy. Miała plamki, pewnie juz długo lezala