Mmelisa 27.08.2014 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 to dziwne ze nie wytrzymaly... nie takie rzeczy ludzie biora... hmm w kazdym badz razie...niezly lot mialas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 27.08.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Renia!! mam nadzieje, ze wy to droga ladowa sie poruszacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 27.08.2014 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Kurcze jak te wakacje mi szybko zleciały...:(Jak pomyśle ze od wtorku znowu sie zacznie to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 27.08.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 a co ja mam powiedziec? juz drugi tydzien szkoly leci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 27.08.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Fajna jeżeli chodzi o papryczki to robię następująco: kupuje większy worek małych podłużnych czerwonych papryczek, ale nie takich mocno wąskich, muszą się potem nadać do nadziania. W domy należy je wydrazyc, odcinka delikatnie zielona część i małym nozykiem wydrazam. Jak papryczka jest zbyt dużą to przekrajam na pol, takie pierścienie tez można nadziewac. Papryczek nie sparzam wrzatkiem,muszą być jedrne.Przepis na zalewe mam od mamy:5 szklanek wody1 szklanka cukru1 szklanka octu1 łyżka soli2 łyżki mioduWszystko zagotować. Włożyć papryczki do sloikow(raczej mniejszych) do każdego słowika wlać po lyzeczce oliwy, ziarna pieprzu i liść laurowy. Sloiczki należy zawekowac.w zimie wyjmuje z zalewy, doprawiam mascarpone oregano bazylia i czosnkiem, do tego sol i pieprz. Zalewam oliwa z oliwek ale tylko troche, posypuje DLA wygladu jakas przyprawa, np. Oregano I serwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 27.08.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Dziekuje bratkaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 27.08.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Bartkaf Dzięki za przepis.też sprawdzę, papryka tania więc będzie na zimowe przekąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.08.2014 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 A co ja mam powiedzieć, jeszcze nie miałam urlopu AAA! I na dodatek jestem głodna a tu jakiś przepis smaczny widzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 28.08.2014 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Bartkaf Dzięki za przepis. też sprawdzę, papryka tania więc będzie na zimowe przekąski Ja kupuję papryczki na giełdzie warzywnej, jak się nie mylę to taki worek ma 2 kg, dość sporo słoiczków wychodzi, takich mniejszych, chyba z 8 ale pewna nie jestem, to zależy jak powkładamy papryczki, a że się ich nie sparza to trochę ciężko, ale można powkładać jedną w drugą. W zimie to używam też tych papryczek do innych potraw. W tym roku trafiły mi się bardzo pikantne, jak dodam pół takiej papryczki do zupy, to mój mąż już nie zje:), ale z mascarpone zje, tylko się spoci przy okazji:P ja osobiście lubię pikantne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 28.08.2014 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Tez lubie pikantnie tzn pikantne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 28.08.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Dzien doberek wszystkim.:)Wrocilam właśnie z hurtu warzywnego i papryczek nie kupiłam.Były ale na sztuki- 1 sztuka 1 zł to chyba sie średnio opłaca? :(Takie jak te. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 28.08.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Yokasta ja tez bez urlopu w tym roku...:sick:Ale liczę ze odbije sobie w ferie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 28.08.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 no ja właśnie takie robiłam do słoików, fajna zdecydowanie za drogo, hmm dziwne, ja jeszcze nie sprawdzałam czy u mnie na giełdzie są, zawsze mi mama kupuje, bo to trzeba rano wstać. Nie masz w pobliżu jakiegoś ryneczku/targu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 28.08.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 No właśnie na targu warzywnym byłam i takie ceny...:bash:Kupiłam tylko normalna paprykę na przetwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.08.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 U nas na targach też drożej niż w sklepach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 28.08.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Ja kupuję na giełdzie warzywnej, tam często też osoby sprzedające na targach kupują i potem drożej sprzedają. Poczekaj jeszcze chwilę, może będzie taniej, ale na sztuki nigdy nie kupowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 28.08.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Ja przerobiłam 20kg ogórków, 10 kg jabłek i z 5 kg wiśni. Teraz mnie czeka jeszcze papryka Przyszłam jednak z pytaniem z innej beczki. Czy znacie jakąś kobietę - pracującą matkę, która jednocześnie studiuje prawo zaocznie? Chodzi mi o to czy to da się pogodzić? Muszę zdecydować i się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 28.08.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Mam pytanko... Kiedy wraca Reni? Gdzie sie podziewa Madzik?? na urlopie czy co? Dawno nie bylo tutaj Mireli, jak tylko zanabyla piesiulka tak przepadla To tyle na obecna chwile pytan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 28.08.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Ja przerobiłam 20kg ogórków, 10 kg jabłek i z 5 kg wiśni. Teraz mnie czeka jeszcze papryka Przyszłam jednak z pytaniem z innej beczki. Czy znacie jakąś kobietę - pracującą matkę, która jednocześnie studiuje prawo zaocznie? Chodzi mi o to czy to da się pogodzić? Muszę zdecydować i się boję Jak sie chce to wszystko mozna pogodzic, przewaznie jest take,ze im wiecej na glowie tym wieksza mobilizacja. Moim zdaniem dasz rade. Fajna z ciekawości dDzisiaj zapytałam o koszt papryki ostrej i u mnie w warzywniaku kosztuje 8zl za kg.,ale nie była taka ładna jak z giełdy. Miała plamki, pewnie juz długo lezala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 28.08.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Za kg???!!!!:eek:To dlaczego u mnie na sztuki sprzedają???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts