Ilona Agata 03.09.2014 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 A ile kosztuje prywatne? Bo ja się nie orientuję. Wiem, że można za niewiele więcej niż publiczne znaleźć mniejsze placówki, ale nie wiem, czy są fajne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.09.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 U nas niania cały etat 1,5 tys. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 03.09.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ilona u nas nie dużo mniej - to cena standardowa myślę, ze wszędzie. Przedszkole prywatne za równe 8 godz - przeszkole z tradycją nie jakieś przypadkowe od 800-900 zł + opłaty dodatkowe i za każdą godz płatne. Wiec jak doliczyć dojazd do pracy wychodzi mim 9 godz w takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.09.2014 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ilonka to zalezy, w duzych miastach przedszkole prywatne moze kosztawać nawet 1,5 tyś, mój znajomy takie ma i z dodatacją kasuje 700 zł za miesiąc, trzeba szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.09.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ilonka to zalezy, w duzych miastach przedszkole prywatne moze kosztawać nawet 1,5 tyś, mój znajomy takie ma i z dodatacją kasuje 700 zł za miesiąc, trzeba szukać Aha, czyli szkoły są tańsze? Bo z tego co wiem w tych lepszych prywatnych czesne 1 tys. złotych + oczywiście mundurek, obiady, zajęcia dodatkowe, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.09.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Albo ceny się zmieniły, bo ja mam orientację sprzed kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.09.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Słuchajcie, a nadal jest ta niesprawiedliwość, że dzieci nauczycieli mają miejsce w przedszkolu publicznym jako pierwsze? Słyszałam, że coś takiego jest podobno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 03.09.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ilona u mnie koszuje 455 czesne plus 10 stawka zywieniowa. Do tego wpisowe 250 ksiazki kolo 100 i wyprawka 170zl tylko to juz sa oplaty jednorazowe a i ubezpieczenie 40zl. Ale powiem wam ze meza siostra pracuje w tym przedszkolu a szuka pracy w publicznym bo bardzo duzo od nauczycieli dyrektorka wymaga. A w publicznym robia tylko to co w programie. Magda to szarpanie to nie byla typowa przemoc tylko wiesz troche mocniej pociagnela za reke zeby sie np ustawila w parze z kims no ale dziecko bylo przerazone. A to byla taka stara nauczycielka przed ktira nawet ja czulam respekt, miala w sobie cos takiego. A w tym przedszkolu sa same mlode dziewczyny ktorym sie jeszcze cos chce robic z tymi dziecmi no i podejscie maja inne przytulaja zagaduja no fajnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 03.09.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 u nas nie ma takiego czegoś - przyjmują tylko dzieci rodziców pracujących ( dwie osoby muszą pracować) i jak jest duży rocznik to biorę te które 1 września mają skończone 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 03.09.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ilona jest ale to jest ktores z kolei kryterium. Przed tym jeszcze sa dzieci z rodzin zastepczych, rodzenstwo uczeszczajce do tego samego przedzkola, rodzic samotnie wychowujacy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 03.09.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 dzieci niepełnosprawne chyba też są na liście szkoda, ze de facto nikt tego nei sprawdza tak naprawdę - zaznacza się kwadracik i podpisuje oświadczenie, że informacje są prawdziwe.I u nas była mała wojna przed przedszkolem jak się okazało, ze przyjeli dzieci gdzie matki pracowały "w avonie" albo nie pracowały w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.09.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ilona u mnie koszuje 455 czesne plus 10 stawka zywieniowa. Do tego wpisowe 250 ksiazki kolo 100 i wyprawka 170zl tylko to juz sa oplaty jednorazowe a i ubezpieczenie 40zl. Ale powiem wam ze meza siostra pracuje w tym przedszkolu a szuka pracy w publicznym bo bardzo duzo od nauczycieli dyrektorka wymaga. A w publicznym robia tylko to co w programie. Nesska, ja pracowałam i tak, i tak, nie chodzi o wymagania, tylko o stawkę za godzinę. W publicznej jest wyższa, mimo że w prywatnej szkole więcej się zarabia, ale tam etat to powyżej 40 h tygodniowo (8 dziennie + rady i wywiadówki po godzinach i to co w domu przygotowujesz: sprawdziany, przygotowanie lekcji nie wchodzi w etat, no chyba że się zmieścisz w tych swoich 8, ale polonista się nie zmieści, mając 6-8 godzin lekcji dziennie, bo zeszyty, wypracowania, itp.). Dyrekcja ciśnie różnie, to już zależy od szkoły, nie od tego czy publiczna, czy prywatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 03.09.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Fakt nikt tego nie sprawdza mozna pisac co sie chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.09.2014 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 u mnie tez dzieci pracujacych czyba ze są miejsca to reszta, ale wiadomo sa dzieci rodziców nie pracujących, jak to jest nie wiem, gdyby mojego nie przyjeli to bym się zainteresowała, a tak nic mi do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 03.09.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 oj u nas były różne kłótnie jak listy wywiesili ale tak na prawdę odrzucili ponad 60 dzieci z rocznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 03.09.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ilonka nie wiem ona twierdzi ze w publicznym przedszkolu nauczycielki zwyczajnie maja mniej pracy (praktyki miala w takim). No nie wiem jak to jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 03.09.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Nesska a jak młoda w tym nowym? dużo lepiej znosi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.09.2014 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 nesska a moim zdaniem to zależy od dyrektora, byłam kilka godzin w przedszkolu prywatnym, totalna przechowalnia, dzieci pomieszane wiekowo, chodzą i się nudzą, jedzenie catering, no jest czasami róznie, jak ktoś ma przedszkole prywane i lubi dzieci i dba o biznes to się stara, ale czasem jest nie fajnie, w państwowym program muszą zrobić i już, moze często się nie uśmiechają ale ogólnie ja zawsze wolałam państwowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 03.09.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Magda duzo lepiej... Wczoraj co prawda szla z placzem takim troche wymuszonym a dzisiaj juz z usmiechem. Musi sie przyzwyczaic ona w ogole jest troche niesmiala do obcych dlatego nie chciala chodzic ale juz sie chyba oswoila. Przynajmniej sie nie boi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.09.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ilonka nie wiem ona twierdzi ze w publicznym przedszkolu nauczycielki zwyczajnie maja mniej pracy (praktyki miala w takim). No nie wiem jak to jest... Spoko, może w przedszkolach jest inaczej. Ale też praktyki to nie praca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts