Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ilonka to zalezy, w duzych miastach przedszkole prywatne moze kosztawać nawet 1,5 tyś, mój znajomy takie ma i z dodatacją kasuje 700 zł za miesiąc, trzeba szukać

Aha, czyli szkoły są tańsze? Bo z tego co wiem w tych lepszych prywatnych czesne 1 tys. złotych + oczywiście mundurek, obiady, zajęcia dodatkowe, itp.

Ilona u mnie koszuje 455 czesne plus 10 stawka zywieniowa. Do tego wpisowe 250 ksiazki kolo 100 i wyprawka 170zl tylko to juz sa oplaty jednorazowe a i ubezpieczenie 40zl. Ale powiem wam ze meza siostra pracuje w tym przedszkolu a szuka pracy w publicznym bo bardzo duzo od nauczycieli dyrektorka wymaga. A w publicznym robia tylko to co w programie.

Magda to szarpanie to nie byla typowa przemoc tylko wiesz troche mocniej pociagnela za reke zeby sie np ustawila w parze z kims no ale dziecko bylo przerazone. A to byla taka stara nauczycielka przed ktira nawet ja czulam respekt, miala w sobie cos takiego. A w tym przedszkolu sa same mlode dziewczyny ktorym sie jeszcze cos chce robic z tymi dziecmi no i podejscie maja inne przytulaja zagaduja no fajnie jest :D

dzieci niepełnosprawne chyba też są na liście

szkoda, ze de facto nikt tego nei sprawdza tak naprawdę - zaznacza się kwadracik i podpisuje oświadczenie, że informacje są prawdziwe.

I u nas była mała wojna przed przedszkolem jak się okazało, ze przyjeli dzieci gdzie matki pracowały "w avonie" albo nie pracowały w ogóle

Ilona u mnie koszuje 455 czesne plus 10 stawka zywieniowa. Do tego wpisowe 250 ksiazki kolo 100 i wyprawka 170zl tylko to juz sa oplaty jednorazowe a i ubezpieczenie 40zl. Ale powiem wam ze meza siostra pracuje w tym przedszkolu a szuka pracy w publicznym bo bardzo duzo od nauczycieli dyrektorka wymaga. A w publicznym robia tylko to co w programie.

Nesska, ja pracowałam i tak, i tak, nie chodzi o wymagania, tylko o stawkę za godzinę. W publicznej jest wyższa, mimo że w prywatnej szkole więcej się zarabia, ale tam etat to powyżej 40 h tygodniowo (8 dziennie + rady i wywiadówki po godzinach i to co w domu przygotowujesz: sprawdziany, przygotowanie lekcji nie wchodzi w etat, no chyba że się zmieścisz w tych swoich 8, ale polonista się nie zmieści, mając 6-8 godzin lekcji dziennie, bo zeszyty, wypracowania, itp.). Dyrekcja ciśnie różnie, to już zależy od szkoły, nie od tego czy publiczna, czy prywatna.

nesska a moim zdaniem to zależy od dyrektora, byłam kilka godzin w przedszkolu prywatnym, totalna przechowalnia, dzieci pomieszane wiekowo, chodzą i się nudzą, jedzenie catering, no jest czasami róznie, jak ktoś ma przedszkole prywane i lubi dzieci i dba o biznes to się stara, ale czasem jest nie fajnie, w państwowym program muszą zrobić i już, moze często się nie uśmiechają ale ogólnie ja zawsze wolałam państwowe