Nesska 03.09.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Reni tak naprawde to zalezy jak sie trafi.Ale ja juz sie nauczylam ze jak zaplacisz to inaczej na ciebie patrza. W prywatnym na pewno dyrekcji bardziej zalezy bo z tego maja kase a w publicznym wiadomo ze i tak bedzie duzo dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.09.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 nesska a moim zdaniem to zależy od dyrektora, byłam kilka godzin w przedszkolu prywatnym, totalna przechowalnia, dzieci pomieszane wiekowo, chodzą i się nudzą, jedzenie catering, no jest czasami róznie, jak ktoś ma przedszkole prywane i lubi dzieci i dba o biznes to się stara, ale czasem jest nie fajnie, w państwowym program muszą zrobić i już, moze często się nie uśmiechają ale ogólnie ja zawsze wolałam państwowe Dokładnie Reni! Są świetne placówki prywatne i bardzo dużo kiepskich. Tak samo jak są świetnie publiczne i mnóstwo średniaków, ale swoje zrobić muszą, są w rankingach, a prywatna może się zawinąć po trzech latach i tyle. Ja jako nauczycielka mogę tylko rodzicom doradzić, żeby szukali dobrej publicznej (w sensie: na fajnym osiedlu, gdzie mnóstwo młodych rodzin, najlepiej pod dużym miastem lub w okolicach, bo w centrum to różnie bywa , często patologia - ani dzieciakom, ani rodzicom, ani tym bardziej nauczycielom się nie chce). Ale to już tyczy szkół (podstawowych, gimnazjum), bo przedszkola to zupełnie inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 03.09.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ilonka wiem ze praktyki to nie praca no ale widziala co nauczycielki robia z dziecmi. Chociazby wychodzenie na spacer z dziecmi tutaj wychodza codziennie pod warunkiem ze nie pada w tamtym przedszklu byli na spacerze raz (przez dwa miesiace). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 03.09.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Tylko ze teraz chyba jest rejonizacja tak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 03.09.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 przedszkola nie - tzn zgłaszasz w miejscu zameldowania i wskazujesz placówkę nr 1 i alternatywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.09.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Nesska, ale nie można uogólniać, ze prywatna dobra, bo płacisz, a publiczna be, bo nic nie robią. Nauczyciel w publicznej otrzymuje więcej kasy za godzinę, jest mniej przepracowany - więcej mu się chce. Nie ma aż takich nacisków ze strony rodziców. To znaczy są - zawsze są. Ale publiczna nie musi ulegać, a w prywatnej dyrekcja zrobi dla rodziców wszystko, nawet jeśli żądania są absurdalne (np. żadnych trójek na świadectwie, nie życzę sobie, żeby dziecko miało nieodpowiednie zachowanie). Tak, jest rejonizacja, ale ja zawsze w klasie miałam 70% dzieciaków z rejonu i 30% spoza . Różnie się to obchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 03.09.2014 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Witam się i ja po wakacjach Reniu, wracam do tematu paneli... Ty mi podawałaś do nich listwę. Ona jest plastikowa, przykręcana do ściany? Taka, że muszę mieć też narożniki osobno kupione? Bo byłam ostatnio w sklepie oglądać ten panel (rzeczywiście z fugą jest brzydki, ten bez fugi super) i tam do kompletu była listwa wiórowa... I teraz nie wiem, jak mam mierzyć i liczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.09.2014 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 nesska pewno masz rację, jak zapłacisz to masz lepiej ale nad dyrektorem przedszkola publicznego też czuwają, wszystko kontrulują, no nie jest tak ze mu wisi, bo go wymienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.09.2014 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Aniu moja listwa była plastikowa, czyli potrzebujesz wszystkie wykończenia, przykręca sie ją do sciany i to maskuje sie jej drugą częścią, nic nie widać, wiórowej nie polecam , jeśli już to drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 03.09.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ja mam teraz wiórowe. Papier odchodzi w niektórych miejscach i średnio wyglądają w miejscach cięcia. Poza tym są klejone więc wiadomo - nie zawsze dochodzą idealnie do ściany. Dlatego pytam, bo wolałabym porządnie przykręcone do ściany. Czyli liczę metry bieżące listwy + narożniki. Dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.09.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 nesska pewno masz rację, jak zapłacisz to masz lepiej ale nad dyrektorem przedszkola publicznego też czuwają, wszystko kontrulują, no nie jest tak ze mu wisi, bo go wymienią rodzice mają teraz ogromną władzę - to raz. A dwa - kilka razy do roku jest kontrola z kuratorium. Patrzą dyrekcji i pracownikom na ręce. Ja się tylko dziwię, dlaczego prywatne nie zajmują pierwszych miejsc w rankingach lub zajmują je tak rzadko. Rodzice płacą, zależy im, żeby dzieciaki się uczyły. W klasie masz 15 uczniów lub mniej. Więcej godzin (języki, kółka zainteresowań itp.). A jednak to publiczne przodują, mimo że w klasie obok 1 dziecka wzorowego siedzi 5 z rodzin niewydolnych (rankingi są robione na podstawie średniej z egzaminów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 03.09.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ilonka chyba nie powinnas porownywac szkoly do przedszkola bo to troche inna bajka... W przedzszkolu dziecko ma byc przede wszystkim szczesliwe (bynajmniej dla mnie) i dobrze jak sie przy okazji czegos nauczy a szkola to juz nie przelewki tu maja byc przede wszystkim efekty w nauce... Jesli chodzi o szkole to wcale nie uwazam zeby lepsza byla prywatna bo tu juz nie chodzi o to zeby nauczycielka byla mila dla mojego dziecka a w przedszkolu jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.09.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Tak, w sumie się zagalopowałam, masz rację, bo szkoła i przedszkole to inna bajka.Są fajne publiczne przedszkola, ale jak nauczycielowi się nie chce (ja mam takie na osiedlu, brrr...), to nie ma wyjścia i warto przenieść do innego, np. prywatnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 03.09.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Renia, a jak bym rozważała drewnianą, to jakie są możliwości? Możesz coś polecić? No i jak to później wygląda - kupuję surową i sama maluję/lakieruję, czy kupuje się gotową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.09.2014 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 tak Aniu metry bieżace, narożniki zewnętrzne, narożniki wewnętrzne, łączniki listew i zaślepki prawe i lewe, listwy są bardzo dobrze się sprawują, do malowania ściagasz, nie spadają, narożniki się trzymają, ich wada to to ze są plastikowe, wiórowe to porażka, bo są z papieru, najlepsze drewniane ale dwukrotnie droższe od plastków no i kłopotliwy montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.09.2014 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 nie ANiu, jest gotowa czyli sosnowa fornirowana okleiną np dębową, do twojej podłogi w kolorze dąb bielony, kupujesz na szt 2,20 lub 2,4 mb, i dociansz pod katem przy rogach ale wygląda bardzo dobrze bo sie nie sciera i wogóle super, ja do paneli u góry mam właśnie taką listwę, zrobie ci fotę jak chcesz, minus, są klejone lub na szpilki, czyli do malowania oklejamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.09.2014 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 tak w plastkich puszcza sie kable, w drewinanych tylko w dylatacji ale też sie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 03.09.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Pomijając cenę, domyślam się, że polecałabyś jednak drewniane? Zrób mi fotę jak możesz i podeślij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.09.2014 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Aniu jak mam być szczera to ja nie lubie plastikowych, a drewniane wyglądają tak, ze często zniajomy myśli ze podłoga też jest drewniana, no nie lubię tych plastikowych ale sprawują sie naprawdę dobrze, z drewnianymi więcej zabawy przy montażu no i są na stałe bo przy odklejaniu odchodzą z gładzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 03.09.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 te plastikowe to najgorsze chyba mają i tak łączenia i kątowniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts