anna-maria3 03.09.2014 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 z drewnianymi więcej zabawy przy montażu no i są na stałe bo przy odklejaniu odchodzą z gładzią Domyślam się, że zabawy tyle samo, co przy wiórowych. Teraz przy malowaniu część oklejałam taśmą, ale część musiałam odkleić, wyczyścić z resztek i przykleić raz jeszcze... Kurcze, muszę przemyśleć. Cenę również, bo jak doliczę narożniki i całą resztę, to plastikowa pewnie wyjdzie podobnie co drewniana. No i w pozostałych pokojach listwy też mam do wymiany więc pewnie poleciałabym po całym domu nimi... A jak masz u siebie łączone? Na prosto, czy też pod kątem? Podaj mi jeszcze ceny jednych i drugich jak możesz (prv), to sobie przeliczę. No i ceny narożników też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.09.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 czesc wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 03.09.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Mało tego - wręcz pewnych rzeczy nie wolno w przedszkolu uczyć Mnie osobiście prywatne przedszkola kojarzą się tylko z wyższymi cenam Eee, widać, że z porządnym przedszkolem niepublicznym nie miałeś nigdy do czynienia... Moja rodzina prowadzi takie przedszkole. Opłaty są na poziomie 650 zł. Z tym, że to jedyny miesięczny koszt jaki ponoszą rodzice. W tej kwocie mieszczą się zajęcia dodatkowe: tańce, karate, informatyka, język angielski. Wyjścia do kina, teatru. Wyjazdy do zoo, do farm strusi. Paczki na święta, dni rodziny. Nie korzystamy z usług cateringu, mamy własną kuchnie, wszystko jest gotowane na świeżo. Często rodziny z Wrocławia decydują się na nasze przedszkole, chociaż muszą dojeżdżać 60 km każdego dnia. Nie uważam, żeby to przedszkole było strasznie drogie. W publicznych rodzice muszą wyłożyć kasę za każdym razem, jest masa dodatkowych opłat. Na jedno wychodzi. Nie pisz głupot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 03.09.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Cześć cześć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 03.09.2014 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Gajzo :yes::yes:W 100% masz racje a jak ktos nie ma o czymś zielonego pojęcia to chyba lepiej sie nie wypowiadać?Tak myśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 03.09.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Bardzo dobrze myślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.09.2014 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Eee, widać, że z porządnym przedszkolem niepublicznym nie miałeś nigdy do czynienia... Moja rodzina prowadzi takie przedszkole. Opłaty są na poziomie 650 zł. Z tym, że to jedyny miesięczny koszt jaki ponoszą rodzice. W tej kwocie mieszczą się zajęcia dodatkowe: tańce, karate, informatyka, język angielski. Wyjścia do kina, teatru. Wyjazdy do zoo, do farm strusi. Paczki na święta, dni rodziny. Nie korzystamy z usług cateringu, mamy własną kuchnie, wszystko jest gotowane na świeżo. Często rodziny z Wrocławia decydują się na nasze przedszkole, chociaż muszą dojeżdżać 60 km każdego dnia. Nie uważam, żeby to przedszkole było strasznie drogie. W publicznych rodzice muszą wyłożyć kasę za każdym razem, jest masa dodatkowych opłat. Na jedno wychodzi. Nie pisz głupot. No właśnie tak myślałam, że można znaleźć w podobnej cenie, dlatego pytałam. Ja kombinuję, bo do naszego na osiedlu na pewno nie wyślę dziecka, a co jak się nie dostanie do drugiego publicznego, które wybrałam (osiedle obok)? Będzie trzeba pokombinować, bo na nianię czy przedszkole w podobnej do niani cenie w tym momencie nas nie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 03.09.2014 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Phe, przepraszam sprawdziłam na stronie, koszt miesięczny to 500 zł... Chyba nie muszę nic więcej pisać tymczasowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.09.2014 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 A ile kosztuje publiczne? Też koło 400-500 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 03.09.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Publiczne u nas to jakieś 350 zł, z tym, że ponosisz dodatkowe koszta wycieczek, wypadów do kina, paczek. Czyli w sumie na jedno wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 03.09.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Renia podaje przepis na paprykę z miodem.Zalewa: szklanka octu,5 szklanek wody,0,5 szklanki cukru,0,5 szklanki miodu,1 łyżką soli.Zalewem zagotować.Pokrojona paprykę ułożyć w sloiczkach z przyprawami( 2 żabki czosnku,listek laurowy,2 goździki,ziele angielskie,pieprz,gorczyca,łyżka oleju) Słoiki zalać zalewa i pasteryzować okolo15-20 minut.Jest przepyszna!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 03.09.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Gajzo :yes::yes:W 100% masz racje a jak ktos nie ma o czymś zielonego pojęcia to chyba lepiej sie nie wypowiadać?Tak myśle. Bardzo dobrze myślisz w końcu nie można być specem od wszystkiego... tzn można od wszystkiego do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.09.2014 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 publiczne kosztuje około 200 zł miesięcznie jeśli dizecko chodzi cały miesiąc, 40 zł ubezpieczenie, 10 zł miesięcznie na klasowe czyli papiernicze, ale około 300 zł to max, dodatkowo płatne wyjscia i teatrzyki, choć jeden w roku zawsze miałam darmowy z urzędu miasta, koszt teatrzyka to 5 zł, no i ksiażki jakieś 110 zł? chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 03.09.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ja płaciłam 850 zł i ani zł wiecej.A w cenie dokładnie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 03.09.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Fajna, ostro jedziesz z tymi przetworami . Daj trochę!!! Ostatnio kupiłam sobie ogórki, bo ciągle robicie nowe słoiki, a u mnie pusto, aż wstyd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.09.2014 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 ania ja mam łaczone pod kątem, ceny na privka ale jutro muszę posprawdzać, tak z głowy to nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 03.09.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Nic nie mów....Na wieczór kolega ma mi przywieźć 20 kg pomidorów.Ja sie zaje.....chyba :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 03.09.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 i co będziesz z pomidorów robiła Fajna - przecier? u mnie 4 słoiki z ogórkami ( od mamy)..... dużo malin zamrożonych i mam zamiar sok z aronii zrobić i ... to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 03.09.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 A ogorki to mam mega przepis z chilli .Zawsze musza byc na każdej imprezie ludziska wcinają aż huczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.09.2014 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 fajna jesteś niemożliwa, mi dzis tesciowa kupi grzyby, ja zrobię 2 duze słoki papryki i moze kilka ogórków, i wsjo, a ogórków juz podonbo nie ma małych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts