Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

z drewnianymi więcej zabawy przy montażu no i są na stałe bo przy odklejaniu odchodzą z gładzią

Domyślam się, że zabawy tyle samo, co przy wiórowych. Teraz przy malowaniu część oklejałam taśmą, ale część musiałam odkleić, wyczyścić z resztek i przykleić raz jeszcze... Kurcze, muszę przemyśleć. Cenę również, bo jak doliczę narożniki i całą resztę, to plastikowa pewnie wyjdzie podobnie co drewniana. No i w pozostałych pokojach listwy też mam do wymiany więc pewnie poleciałabym po całym domu nimi...

A jak masz u siebie łączone? Na prosto, czy też pod kątem?

Podaj mi jeszcze ceny jednych i drugich jak możesz (prv), to sobie przeliczę. No i ceny narożników też.

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mało tego - wręcz pewnych rzeczy nie wolno w przedszkolu uczyć

Mnie osobiście prywatne przedszkola kojarzą się tylko z wyższymi cenam

Eee, widać, że z porządnym przedszkolem niepublicznym nie miałeś nigdy do czynienia... Moja rodzina prowadzi takie przedszkole. Opłaty są na poziomie 650 zł. Z tym, że to jedyny miesięczny koszt jaki ponoszą rodzice. W tej kwocie mieszczą się zajęcia dodatkowe: tańce, karate, informatyka, język angielski. Wyjścia do kina, teatru. Wyjazdy do zoo, do farm strusi. Paczki na święta, dni rodziny. Nie korzystamy z usług cateringu, mamy własną kuchnie, wszystko jest gotowane na świeżo.

Często rodziny z Wrocławia decydują się na nasze przedszkole, chociaż muszą dojeżdżać 60 km każdego dnia.

Nie uważam, żeby to przedszkole było strasznie drogie. W publicznych rodzice muszą wyłożyć kasę za każdym razem, jest masa dodatkowych opłat. Na jedno wychodzi. Nie pisz głupot.

Eee, widać, że z porządnym przedszkolem niepublicznym nie miałeś nigdy do czynienia... Moja rodzina prowadzi takie przedszkole. Opłaty są na poziomie 650 zł. Z tym, że to jedyny miesięczny koszt jaki ponoszą rodzice. W tej kwocie mieszczą się zajęcia dodatkowe: tańce, karate, informatyka, język angielski. Wyjścia do kina, teatru. Wyjazdy do zoo, do farm strusi. Paczki na święta, dni rodziny. Nie korzystamy z usług cateringu, mamy własną kuchnie, wszystko jest gotowane na świeżo.

Często rodziny z Wrocławia decydują się na nasze przedszkole, chociaż muszą dojeżdżać 60 km każdego dnia.

Nie uważam, żeby to przedszkole było strasznie drogie. W publicznych rodzice muszą wyłożyć kasę za każdym razem, jest masa dodatkowych opłat. Na jedno wychodzi. Nie pisz głupot.

No właśnie tak myślałam, że można znaleźć w podobnej cenie, dlatego pytałam. Ja kombinuję, bo do naszego na osiedlu na pewno nie wyślę dziecka, a co jak się nie dostanie do drugiego publicznego, które wybrałam (osiedle obok)? Będzie trzeba pokombinować, bo na nianię czy przedszkole w podobnej do niani cenie w tym momencie nas nie stać.

Renia podaje przepis na paprykę z miodem.Zalewa: szklanka octu,5 szklanek wody,0,5 szklanki cukru,0,5 szklanki miodu,1 łyżką soli.Zalewem zagotować.Pokrojona paprykę ułożyć w sloiczkach z przyprawami( 2 żabki czosnku,listek laurowy,2 goździki,ziele angielskie,pieprz,gorczyca,łyżka oleju) Słoiki zalać zalewa i pasteryzować okolo15-20 minut.Jest przepyszna!!!! :)

publiczne kosztuje około 200 zł miesięcznie jeśli dizecko chodzi cały miesiąc, 40 zł ubezpieczenie, 10 zł miesięcznie na klasowe czyli papiernicze, ale około 300 zł to max, dodatkowo płatne wyjscia i teatrzyki, choć jeden w roku zawsze miałam darmowy z urzędu miasta, koszt teatrzyka to 5 zł, no i ksiażki jakieś 110 zł? chyba