bratkaf 03.09.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Słuchajcie, a nadal jest ta niesprawiedliwość, że dzieci nauczycieli mają miejsce w przedszkolu publicznym jako pierwsze? Słyszałam, że coś takiego jest podobno... Ilonka moja siostra też jest polonistką tylko w liceum i niestety jej córeczka nie miała pierwszeństwa w przyjęciu do przedszkola. Raptownie wszystkie dzieci z osiedla mają orzeczenie o niepełnosprawności lub są samotnymi matkami. Posłała do prywatnego bo wyjścia nie było i tak jak piszecie płaci 500 zł miesięcznie już za wszystko, musi tylko jednorazowo wykupić książkę koszt 85 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 03.09.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 OK Reniu, nie pali się. Ja w publicznym płacę około 200 złotych (dziecko od 8 do 15). Do tego jednorazowo ubezpieczenie koło 40, książki chyba 120, jakieś przybory papiernicze i od czasu do czasu teatrzyk albo filharmonia - kwestia 5 złotych. Jak bym to uśredniła za cały rok, to myślę, że miesięcznie 250-300 by wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 03.09.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 A bym podjadła takich pyszności . No i te pomidory, toż u mnie to się hurtowo kupuje, bo do zupy, sosu, gulaszu. A jeszcze takie swojskie, mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 03.09.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 A macie przepis na grzybki w occie? Kocham je . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.09.2014 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 to aniu u ciebie tak samo jak u mnie , czyli jakieś około 250 zł miesiecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.09.2014 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 o grzybki w occie, fajna pewno ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 03.09.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 w occie to te śliskie? ja nie lubię tych co się tak ślizgają w takim czymś ciągnącym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 03.09.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ilonka moja siostra też jest polonistką tylko w liceum i niestety jej córeczka nie miała pierwszeństwa w przyjęciu do przedszkola. Raptownie wszystkie dzieci z osiedla mają orzeczenie o niepełnosprawności lub są samotnymi matkami. Posłała do prywatnego bo wyjścia nie było i tak jak piszecie płaci 500 zł miesięcznie już za wszystko, musi tylko jednorazowo wykupić książkę koszt 85 zł. U nas nawet książki i ubezpieczenie w cenie. Nawet trochę się przeraziłam jak napisałyście, że to koszt około tysiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 03.09.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Pomidorki będe robiła suszone.Przepyszne sa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 03.09.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 w occie to te śliskie? ja nie lubię tych co się tak ślizgają w takim czymś ciągnącym No śliskie są, ale nie ciągną się. Te które jadłam się nie ciągnęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.09.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 u mnie czy publiczne czy prywatne, to jedna ta sama cena tylko ze w publicznym kiepsko z posilkami...co 2 tyg jeden cieply obiadek owocow jak kot naplakal, i chlebka plus cos do chleba tak samo, odmrazane w prywatnym mnostwo owocow, co tydzien cieply obiad,plus grzanki/tosty z serem w inny dzien tez co tydzien, do chleba wybor ogromny jak i samego chlena, kupowane swieze codziennie... zaluje zmiany ale niestety, dowozy mnie wykanczaly w tych korkach pierwszenstwo w przyjeciu maja dzieci , ktorych rodzice pracuja w przedszkolu (nie szkole) i do tego danego przedszkola chodzi tez rodzienstwo... (tak moja mlodsza sie dostala) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 03.09.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ilona w publicznym placisz tylko za wyzywienie wiec to zalezy ile dni byl w miesiacu. A stawka zywieniowa pewnie kolo 10 zl. A i za dodatkowe godziny ktore zostaje bo darmo jest tylko do 14 u nas tak bylo nie wiem czy wszedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.09.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 o grzybki w occie, fajna pewno ma pewnie ma i da pojde do lasu to tez zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.09.2014 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 magda dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.09.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 ja nie lubię tych co się tak ślizgają w takim czymś ciągnącym :rotfl::lol2::lol2::rotfl: na skojarzenie mnie wzielo...sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 03.09.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 melisa jak to co dwa tygodnie jeden cieply obiad??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 03.09.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 w occie to te śliskie? ja nie lubię tych co się tak ślizgają w takim czymś ciągnącym Magda i na to jest sposób, można je opłukać przed zjedzeniem, doprawić jeszcze delikatnie octem i wkroić cebulkę moja mamuśka tak robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 03.09.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Prosze bardzo : 2 szklanki wody ,0,5 szklanki octu,kilka listków laurowych,ziele angielskie,pieprz,2 łyżeczki soli,5 łyżek cukru,cebula pokrojona w krążki.Zalewe zagotować.Grzybki najlepiej małe przebrać oczyścić zagotować w garnku około 10 minut.Odcedzic powkladac łyżka cedzakową do sloiczkow.Zalac zalewa.Pasteryzowac 10 minut.Koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.09.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 melisa jak to co dwa tygodnie jeden cieply obiad??? tak, co drugi tydzien jeden cieply obiadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.09.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Prosze bardzo : 2 szklanki wody ,0,5 szklanki octu,kilka listków laurowych,ziele angielskie,pieprz,2 łyżeczki soli,5 łyżek cukru,cebula pokrojona w krążki.Zalewe zagotować.Grzybki najlepiej małe przebrać oczyścić zagotować w garnku około 10 minut.Odcedzic powkladac łyżka cedzakową do sloiczkow.Zalac zalewa.Pasteryzowac 10 minut.Koniec. Niech ci bozia w dzieciach wynagrodzi dobra kobieto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts