Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Słuchajcie, a nadal jest ta niesprawiedliwość, że dzieci nauczycieli mają miejsce w przedszkolu publicznym jako pierwsze? Słyszałam, że coś takiego jest podobno...

Ilonka moja siostra też jest polonistką tylko w liceum i niestety jej córeczka nie miała pierwszeństwa w przyjęciu do przedszkola. Raptownie wszystkie dzieci z osiedla mają orzeczenie o niepełnosprawności lub są samotnymi matkami.

Posłała do prywatnego bo wyjścia nie było i tak jak piszecie płaci 500 zł miesięcznie już za wszystko, musi tylko jednorazowo wykupić książkę koszt 85 zł.

OK Reniu, nie pali się.

Ja w publicznym płacę około 200 złotych (dziecko od 8 do 15). Do tego jednorazowo ubezpieczenie koło 40, książki chyba 120, jakieś przybory papiernicze i od czasu do czasu teatrzyk albo filharmonia - kwestia 5 złotych. Jak bym to uśredniła za cały rok, to myślę, że miesięcznie 250-300 by wyszło...

Ilonka moja siostra też jest polonistką tylko w liceum i niestety jej córeczka nie miała pierwszeństwa w przyjęciu do przedszkola. Raptownie wszystkie dzieci z osiedla mają orzeczenie o niepełnosprawności lub są samotnymi matkami.

Posłała do prywatnego bo wyjścia nie było i tak jak piszecie płaci 500 zł miesięcznie już za wszystko, musi tylko jednorazowo wykupić książkę koszt 85 zł.

U nas nawet książki i ubezpieczenie w cenie. Nawet trochę się przeraziłam jak napisałyście, że to koszt około tysiąca :o

u mnie czy publiczne czy prywatne, to jedna ta sama cena :p

tylko ze w publicznym kiepsko z posilkami...co 2 tyg jeden cieply obiadek :bash: owocow jak kot naplakal, i chlebka plus cos do chleba tak samo, odmrazane :(

w prywatnym mnostwo owocow, co tydzien cieply obiad,plus grzanki/tosty z serem w inny dzien tez co tydzien, do chleba wybor ogromny jak i samego chlena, kupowane swieze codziennie...

zaluje zmiany ale niestety, dowozy mnie wykanczaly w tych korkach :(

pierwszenstwo w przyjeciu maja dzieci , ktorych rodzice pracuja w przedszkolu (nie szkole)

i do tego danego przedszkola chodzi tez rodzienstwo... (tak moja mlodsza sie dostala)

Prosze bardzo : 2 szklanki wody ,0,5 szklanki octu,kilka listków laurowych,ziele angielskie,pieprz,2 łyżeczki soli,5 łyżek cukru,cebula pokrojona w krążki.Zalewe zagotować.Grzybki najlepiej małe przebrać oczyścić zagotować w garnku około 10 minut.Odcedzic powkladac łyżka cedzakową do sloiczkow.Zalac zalewa.Pasteryzowac 10 minut.Koniec.;)

Prosze bardzo : 2 szklanki wody ,0,5 szklanki octu,kilka listków laurowych,ziele angielskie,pieprz,2 łyżeczki soli,5 łyżek cukru,cebula pokrojona w krążki.Zalewe zagotować.Grzybki najlepiej małe przebrać oczyścić zagotować w garnku około 10 minut.Odcedzic powkladac łyżka cedzakową do sloiczkow.Zalac zalewa.Pasteryzowac 10 minut.Koniec.;)

Niech ci bozia w dzieciach wynagrodzi dobra kobieto :D :lol2: