Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czy ja wiem czy to takie elitarne przedszkole ? położone w dobrym miejscu, z tradycją i wykwalifikowaną kadrą

abonament miesięczny który wykupuje się powyżej 8 godz 960 zł http://naszepociechygliwice.pl/index.php/cennik/

są przedszkola i za 400 ale np bez placu zabaw - albo z cateringiem etc.

o dziwo te przedszkole chyba musi mieć jakąś renomę skoro na jedno miejsce jest chętnych ok 4 dzieci i miejsca są zarezerwowane dużo wcześniej.

melcia to po co wogóle ten obiad? skoro co dwa tygodnie jest :lol2:

szczerze Reni to nie wiem :(

w poniedzialek sprawdzilam bidon mlodej i normalnie slizgawica w srodku! umylam po swojemu wolajac o szczotke i plyn...

pozniej ich tlumaczenie slyszalam ze myja w zmywarce ..pytam jak czesto?

odp: raz w tygodniu :eek::bash:

Około 2 kg ogórków pokroić w grubsze plasterki zasypać 3 łyżkami soli i zostawić na 4 godziny zeby puściły wodę.Po tym czasie odlać wodę a do ogórków wcisnąć główkę czosnku wsypać 2 łyżeczki chilli wlać 3 łyżki oleju.Wszystko razem wymieszać.Przekladac do sloiczkow najlepiej takich po dżemach.Przygotowac Zalewe: 1 szklanka octu,0,5 szklanki wody ,3/4 szklanki cukru.Zalewe zagotować i zalać ogorki.Nie trzeba pasteryzować.:) Edytowane przez fajna kobieta

czy ja wiem czy to takie elitarne przedszkole ? położone w dobrym miejscu, z tradycją i wykwalifikowaną kadrą

abonament miesięczny który wykupuje się powyżej 8 godz 960 zł http://naszepociechygliwice.pl/index.php/cennik/

są przedszkola i za 400 ale np bez placu zabaw - albo z cateringiem etc.

o dziwo te przedszkole chyba musi mieć jakąś renomę skoro na jedno miejsce jest chętnych ok 4 dzieci i miejsca są zarezerwowane dużo wcześniej.

Czyli elitarnie :rotfl:.

Nie ma egzaminów wstępnych? Sorki za żart, ale znam podstawówkę, która uchodzi za elitarną i mają trzystopniowe egzaminy wstępne do pierwszej klasy (+ rozmowa kwalifikacyjna dla rodziców) :bash:.

A ja sie dzisiaj dowiedziałam od sąsiadki ze jej wnuczka chodzi do podstawówki w której uczą sie dzieci zmianowa.Kilka razy w tygodniu ma lekcje do 19/30Masakra jakaś...Podobno taki wyż demograficzny i szkoły sa przeładowane:eek:

Taa, a przed chwilą je zamykali i zwalniali nauczycieli (2 tys. osób w rok)...

mel to co jedza?

.

w tym nowym gminnym, nie mam pojecia co beda jesc...

w tamtym byl ryz z kurczaczkiem i warzywami, to lasagne, a to kotleciki rybne z ziemniaczkami i warzywkami, kotleciki mielone..

makaron z warzywkami i mieskiem w sosie pomidorowym...

rozne ciekawe dania, ze dzieci mogly brac dokladke...

rano w kazdy piatek i chyba wtorek owsianke dzieci dostawaly...

mowie wam pod wzgl posilkow nie jestem zadowolona ze zmiany :(