fajna kobieta 04.09.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Renia z odpływem robimy tak ze w sobotę ci kafelkarze maja przyjść kłaść taras u dzieciaków i jak skończą to im powiemy dopiero ze odpływu nie zrobili.Albo niech poprawiają i wtedy rozliczymy sie za taras albo niech spadają na drzewo bierzemy kogoś innego do poprawienia a im nie wypłacamy za taras.Moim zdaniem uczciwe podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 04.09.2014 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Oczywiście rosół przepysznyyyy...... no jak by inaczej melcia ja też tak mam, jak rano nie wypiję to potem... pierwszą pijam juz o 7 rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.09.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Mmel u nas paszport dla zwierzaka za darmo jest wiec najkorzystniej kupic piesa w Pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.09.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 no jak by inaczej melcia ja też tak mam, jak rano nie wypiję to potem... pierwszą pijam juz o 7 rano czyli znasz moj bol i obecne cierpienie ok leeeeeceeeee...pozniej sobie chlusne druga kawunie i bedzie ok..mam nadzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 04.09.2014 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 nie wiem fajna, to zależy kto zawalił, ale jedno jest pewno, kafelkarz powinien zwrócić uwagę , ze go nie ma, a nie kłaść na pałę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 04.09.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Chyba najprostsza zupa na świecie - rosół.Magda w razie " w" podam ci moj przepis Oczywiście rosół przepysznyyyy...... fajna dawaj ten przepis na rosół, mój smaku nie ma. Jakie mięso używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.09.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Mmel u nas paszport dla zwierzaka za darmo jest wiec najkorzystniej kupic piesa w Pl tak tez bedzie...jak zamieszkamy na swoim bo stare psy co maja jzu 3, 5lat... to sa tansze...a szczeniaczki i zalezy jaka rasa nie co sie odwlecze to nie uciecze mamy roslinki i tez jest super-dopoki nie padna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.09.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Renia niestety kafelkarze zawinili...Kilka osób w tym nasz kierownik i znajomych kierownik z budowy tak stwierdzili.Nie zrobili spadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.09.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 (edytowane) Rosół wyłącznie na mięsie mieszanym czyli drób plus kawałek wolowinki.:rolleyes:Mieso go gara zalać zimna woda i na wolnym ogniu gotowac.W międzyczasie ściągać szumowiny.Kiedy mięso juz będzie podgotowanych wrzucić kilka marchewek kilka pietruszek seler por lubczyk( maggi)Mozna dodać przypieczoną nad ogniem cebule ale to tylko wtedy jak masz gazowke inaczej nie wiem to zrobic? , opcjonalnie, kilka ziarenek pieprzu kilka ziarenek ziela angielskiego kilka sztuk grzybkow suszonych.Gotowac na wolnym ogniu conajmniej 2 godziny.Pod koniec gotowania wyjąc mięso z rosołu a zupę doprawić solą.:rolleyes:A zeby był klarowny to podczas gotowania odrzucać kostki lodu.Serio to nie żart.:)A i jeszcze cos ja ktos lubi to do mięsa można jeszcze dać kilka żołądków i serc.U mnie jedynie syn lubi wiec czasami wrzucam. Edytowane 4 Września 2014 przez fajna kobieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 04.09.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 robię tak samo rosół:/ to jednak nie jest wina składników, w takim razie nadal nie wiem co źle robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.09.2014 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Jak długo gotujesz i na jakim ogniu? Musi sie gotowac około 4-5 godzin i u mnie na płycie na 4 max tylko zeby pyrkal bo inaczej sie wygotowuje.A jakie mięso dajesz? Żadne skrzydelka( najgorsze chyba mięso- szpik) :mad:Kura lub opcjonalnie kurczak wołowina szponder najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 04.09.2014 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 fajna ty powinnaś knajpkę mieć albo swojskie jedzonko sprzedawać w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 04.09.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Jak długo gotujesz i na jakim ogniu? Musi sie gotowac około 4-5 godzin i u mnie na płycie na 4 max tylko zeby pyrkal bo inaczej sie wygotowuje.A jakie mięso dajesz? Żadne skrzydelka( najgorsze chyba mięso- szpik) :mad:Kura lub opcjonalnie kurczak wołowina szponder najlepszy. ze na małym ogniu to wiem, ale gotuję tak około 3h, nie daję skrzydełek raczej nóżki lub podudzia, czasami porcję rosołową, a wołowinę to nie wiem jaką, bo nie znam się na tym mięsie, proszę w sklepie na rosół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.09.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Jakie mięso dasz taki rosół masz.;)Na podudziach dobrego nie gotujesz.:no:Podudzia sie nadają do pieczenia jedynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.09.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 U mnie to gotowanie Renia to rodzinne chyba.;)Wszystkie kobiety w mojej rodzinie dobrze gotowały i gotują.Jakas taka tradycja czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 04.09.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Moja mama to jeszcze robi tak, że wrzuca najpierw mięso, zalewa trochę wodą, włącza mocny gaz i gotuje do momentu powstania szumowin, potem wylewa te szumowiny, mięso płucze, do garnka i zalewa zimną wodą i już dalej dodaje pozostałe składniki. a o co chodzi z tym szpikiem? niektórzy polecają, ja nigdy nie dodawałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 04.09.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Jakie mięso dasz taki rosół masz.;)Na podudziach dobrego nie gotujesz.:no:Podudzia sie nadają do pieczenia jedynie. Fajna ty całą kurę/kurczaka wkładasz do garnka? czy tzw. porcję rosołową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.09.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Jak uda mi sie kupic kurę to wtedy daje pół kury( zależy jak jest duża) Jak nie mam kury to gotuje na kurczaka wtedy musi byc cały.Jest mniej tłusty od kury .:)Na porcji rosołowego nic nie gotuje.Szpik jest po prostu niezdrowy a z drobiu juz szczególnie.Skrzydełka to sa dobre na grillu w miodzie a nie jako baza do rosołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 04.09.2014 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 fajna to czemu tego nie wykorzystasz, przecież nie pracujesz, moze mała knajpka rodzinna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.09.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Pracuje tzn prowadzę działalność wiec sama sobie sterem żeglarzem okrętem.;)Kumpela od jakiegoś czasu fajne pieniądze zarabia.Piecze ciasta do kilku knajp.Miesiecznie na czysto wychodzi okół 4 tys.Moim zdaniem super.:)No ja niestety w ciastach jestem noga.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.