Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Renia z odpływem robimy tak ze w sobotę ci kafelkarze maja przyjść kłaść taras u dzieciaków i jak skończą to im powiemy dopiero ze odpływu nie zrobili.Albo niech poprawiają i wtedy rozliczymy sie za taras albo niech spadają na drzewo bierzemy kogoś innego do poprawienia a im nie wypłacamy za taras.Moim zdaniem uczciwe podejście.

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mmel u nas paszport dla zwierzaka za darmo jest wiec najkorzystniej kupic piesa w Pl :)

tak tez bedzie...jak zamieszkamy na swoim ;)

bo stare psy co maja jzu 3, 5lat... to sa tansze...a szczeniaczki i zalezy jaka rasa nie :(

co sie odwlecze to nie uciecze :D

mamy roslinki i tez jest super-dopoki nie padna :lol2:

Rosół wyłącznie na mięsie mieszanym czyli drób plus kawałek wolowinki.:rolleyes:Mieso go gara zalać zimna woda i na wolnym ogniu gotowac.W międzyczasie ściągać szumowiny.Kiedy mięso juz będzie podgotowanych wrzucić kilka marchewek kilka pietruszek seler por lubczyk( maggi)Mozna dodać przypieczoną nad ogniem cebule ale to tylko wtedy jak masz gazowke inaczej nie wiem to zrobic? , opcjonalnie, kilka ziarenek pieprzu kilka ziarenek ziela angielskiego kilka sztuk grzybkow suszonych.Gotowac na wolnym ogniu conajmniej 2 godziny.Pod koniec gotowania wyjąc mięso z rosołu a zupę doprawić solą.:rolleyes:A zeby był klarowny to podczas gotowania odrzucać kostki lodu.Serio to nie żart.:)A i jeszcze cos ja ktos lubi to do mięsa można jeszcze dać kilka żołądków i serc.U mnie jedynie syn lubi wiec czasami wrzucam. Edytowane przez fajna kobieta

Jak długo gotujesz i na jakim ogniu? Musi sie gotowac około 4-5 godzin i u mnie na płycie na 4 max tylko zeby pyrkal bo inaczej sie wygotowuje.A jakie mięso dajesz? Żadne skrzydelka( najgorsze chyba mięso- szpik) :mad:Kura lub opcjonalnie kurczak wołowina szponder najlepszy.:)

ze na małym ogniu to wiem, ale gotuję tak około 3h, nie daję skrzydełek raczej nóżki lub podudzia, czasami porcję rosołową, a wołowinę to nie wiem jaką, bo nie znam się na tym mięsie, proszę w sklepie na rosół.

Moja mama to jeszcze robi tak, że wrzuca najpierw mięso, zalewa trochę wodą, włącza mocny gaz i gotuje do momentu powstania szumowin, potem wylewa te szumowiny, mięso płucze, do garnka i zalewa zimną wodą i już dalej dodaje pozostałe składniki.

a o co chodzi z tym szpikiem? niektórzy polecają, ja nigdy nie dodawałam

Jak uda mi sie kupic kurę to wtedy daje pół kury( zależy jak jest duża) Jak nie mam kury to gotuje na kurczaka wtedy musi byc cały.Jest mniej tłusty od kury .:)Na porcji rosołowego nic nie gotuje.Szpik jest po prostu niezdrowy a z drobiu juz szczególnie.Skrzydełka to sa dobre na grillu w miodzie a nie jako baza do rosołu.:)