lolek7825 04.09.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 to ja też dodam przepis na zajefajne ostre ogórki: Ogórki pikantne,2,5 kilograma małych ogórków, kroimy na pikle (na 4 wzdłuż), pokrojone ogórki wkładamy do miski i zasypujemy 4 łyżkami soli i odstawiamy na 4 godziny. Następnie odlewamy wodę i zasypujemy wszystko 1,5 do 3 łyżeczek chili (ja daję 3 ale wtedy są diabelskie – i takie wszystkim najbardziej smakują).Zalewa:4 łyżki oliwy2-3 ząbki czosnku pokrojonego w plasterki,3 szklanki cukru,1,5 szklanki octu,Całość zagotować i ciepłą zalewą zalać ogórki, wymieszać i odstawić na 24 godziny.Wkładamy do słoików i pasteryzujemy 3 minuty od zagotowania. a próbowałyście ten mój sos słodko-kwaśny co podawałem ostatnio?? extra jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 04.09.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Pracuje tzn prowadzę działalność wiec sama sobie sterem żeglarzem okrętem.;)Kumpela od jakiegoś czasu fajne pieniądze zarabia.Piecze ciasta do kilku knajp.Miesiecznie na czysto wychodzi okół 4 tys.Moim zdaniem super.:)No ja niestety w ciastach jestem noga.... też kiedyś tak chciałam, może nie do knajp, ale tak dla znajomych co piec nie umieją, np. przed świętami. Ona codziennie piecze w domu? Ma swoją działalność? a co z sanepidem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.09.2014 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Nie wiem bratkaf co z sanepidem to juz chyba problem tych knajp.;)Dzialalnosci nie ma na pewno.Codziennie piecze 4 -5 ciast wiecej w weekendy bo imprezy wesela itp.Tortow tylko nie piecze.:)Ja u niej kiedyś zamówiłam śmietanowca za duża blachę zapłaciłam 80 zł.Nie wiem czy dużo to czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.09.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Lolek twój przepis na ogorki podobny do tego mojego ;)U mnie tylko wiecej czosnku a mniej chili.Bez wody ta zalewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.09.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 lolek, w sumie zależało mi nie tyle na dobrym sprzęcie, co żeby ładnie wyglądał . Małe, zgrabne głośniki, itp. Wiem, że Sony to taka firma produkująca dla mas, a nie naprawdę dobre kina i głośniki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 04.09.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Lolek twój przepis na ogorki podobny do tego mojego ;)U mnie tylko wiecej czosnku a mniej chili.Bez wody ta zalewa? Tak bez wody Ilonka ależ ja nie neguję twoich wyborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.09.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Haha, wiem, że nie . Ale meloman ze mnie żaden, może kiedyś pokusimy się o sprzęt z prawdziwego zdarzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.09.2014 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 fajna, niby drogo to ciasto, bo pewnie i w kawiarniach można taniej dostać, ale jak z dobrych produktów, to znowu nie tak drogo, bo jak piekę w domu, to mi z 40-50 zł wychodzi za same składniki do ciasta ze śmietaną, owocami, nie daj Boże jeszcze Mascarpone, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.09.2014 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Z mascarpone i truskawkami zalanymi galaretka.:)No jak drogo? Piszesz ze pieczenie samej wychodzi okolo50 zł to ona zarobku ma 30 zł w takim razie.A czas a zużycie sprzętu a koszt pieczenia? Ja tam wole zamówić bo niestety ciast nie pięke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.09.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Z mascarpone i truskawkami zalanymi galaretka.:)No jak drogo? Piszesz ze pieczenie samej wychodzi okolo50 zł to ona zarobku ma 30 zł w takim razie.A czas a zużycie sprzętu a koszt pieczenia? Ja tam wole zamówić bo niestety ciast nie pięke. Obiektywnie patrząc drogo. Myślałam, że takie ciasta pieczone przez kogoś w domu są tańsze niż z sieciowych kawiarni. Tak jak obiady domowe/stołówkowe są relatywnie tańsze niż w restauracji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.09.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 ja uwazam ze nie drogo... u mnie taka to by sobie zarobila... za tort corki w ubieglym roku dalam 500zl ogolnie wiekszosc tortow tak tutaj kosztuje u Polki... w piekarni zamowilam na 30osob tort dla meza to wyszlo mi cos okolo 700zl (zwykly prostokatny ksztalt, przelozony marcepanem i mala ozdobka na tym, bez napisow... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 04.09.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Mi się wydaje, że nie tak drogo, skoro to była duża blacha to pewnie z 3 kg ważyło. Licząc za kg 30 zł to już mamy 90zł. U mnie w najtańszej cukierni kg ciasta/śmietanowca waha się w granicach 25/30 zł, a ciasta w cukierni Sowa (nie wiem czy u was jest ta sieć?) to i 60zł za kg kosztują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.09.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Mi się wydaje, że nie tak drogo, skoro to była duża blacha to pewnie z 3 kg ważyło. Licząc za kg 30 zł to już mamy 90zł. U mnie w najtańszej cukierni kg ciasta/śmietanowca waha się w granicach 25/30 zł, a ciasta w cukierni Sowa (nie wiem czy u was jest ta sieć?) to i 60zł za kg kosztują Jest, zawsze stamtąd zamawiam . Ale nie mam porównania, bo głównie torty na imprezy, a na co dzień pojedyncze ciacha w kawałkach. Nie sprawdzałam ceny za kg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.09.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 (edytowane) Ilona sama piszesz ze kiedy pieczesz sama tego typu ciasto to koszt rzędu 50 zł :)Ja zapłaciłam 80 zł nie wiem czy 30 zł zarobku to dużo ? Nie sadze....Wiem ze zainwestowała w zeszłym roku w taki mega wielki robot kuchenny około 5 tys.Wyglada jak przemysłowy.;)Zmierzylam blachę w której był ten smietanowiec 45X 35 cm Edytowane 4 Września 2014 przez fajna kobieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.09.2014 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Bratkaf moze Szczecin to wiocha ale Sowę mamy.:rotfl:Nawet kilka punktów! :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 04.09.2014 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Ja też lubię ciasta z Sowy i na co dzień też tylko w kawałkach kupuję, ale pamiętam jak przed ślubem dowiadywałam się ile tort kosztuje to było wtedy 65zł. Ten tort bezowy to chyba 55zł za kg u nich kosztuje, ale on chociaż lekki jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 04.09.2014 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Fajna ja wiem, że ty ze Szczecina, chodziło mi o tych:) z południa, ale nie wiem czemu wydawało mi się, że Sowa to tylko na północy jest:P To chyba firma z Bydgoszczy lub z Torunia, nie pamiętam już. U mnie jutro otwierają ogromną nową galerię, Zarę będę w końcu miała:P, ja nie chcę wiedzieć ile tam będzie osób i jakie korki, a to akurat po drodze do mnie do domu, a w poniedziałek zamykają jedną z głowniejszych ulic w mieście bo drogę pod tramwaje budują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.09.2014 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Ilona sama piszesz ze kiedy pieczesz sama tego typu ciasto to koszt rzędu 50 zł :)Ja zapłaciłam 80 zł nie wiem czy 30 zł zarobku to dużo ? Nie sadze....Wiem ze zainwestowała w zeszłym roku w taki mega wielki robot kuchenny około 5 tys.Wyglada jak przemysłowy.;)Zmierzylam blachę w której był ten smietanowiec 45X 35 cm To bardzo mało jeśli chodzi o zarobek fajna, kompletnie mnie nie zrozumiałaś! Chodziło mi o to, że w kawiarniach są podobne ceny, nie wiem, jak to robią (bo mają na utrzymaniu lokal, pracowników, podatki), ale pewnie używają gorszych produktów, kremów w proszku zamiast czegoś naturalnego, mniej owoców, itp. Jak za porządne ciasto to nie dużo, bo mi wychodzi podobnie jak piekę sama (dlatego nie chce mi się piec). Sowa jest z Bydgoszczy, wozi na całą Europę (znaczy samolotami codziennie, np. do Londynu), długo był doceniany tylko tam, nie ma go chyba na południu Polski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.09.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 O, jakby któraś chciała biznes rozkręcać, to może pomyśleć o sprowadzeniu do siebie Sowy - własna kawiarnia (najlepiej sieć, żeby konkurencja nie zrobiła tego samego), jego wypieki. Patrząc na Poznań - to się nie może nie udać . No niestety, ja się spóźniłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 04.09.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 O, jakby któraś chciała biznes rozkręcać, to może pomyśleć o sprowadzeniu do siebie Sowy - własna kawiarnia (najlepiej sieć, żeby konkurencja nie zrobiła tego samego), jego wypieki. Patrząc na Poznań - to się nie może nie udać . No niestety, ja się spóźniłam . W mojej wiosce to nie pójdzie bo za drogo i pełno małych lokalnych cukierni ale ok 20 km odemnie jest tego z 4 sztuki torty maja pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.