agatah 05.09.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Rosół naljepszy z indyka - 2 duże uda - ok. kilogram mięsa. I do tego kawałek kaczki lub wołowiny Mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.09.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 a najlepiej caaala kaczke zartuje...albo i nie;) no wlasnie, mam caaaala kake i nie wiem co z nia zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.09.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Pyszny jest rosół z kaczki A całą... no upiecz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.09.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 2 duże udka z indyka na jaki to garnek? chyba dla wojska Meliś - ja mam tak z królikiem...tzn przyniosł mi facio 3 w ramach podziękowania i są zamrożone... upiekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.09.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Pyszny jest rosół z kaczki A całą... no upiecz! pytanie za 100punktow.... kto to zje? moj za takim miesem ojj chyba ciezko..a dwojka dzieci heh nie dadza rady... przeciez sama jej nie zjem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 05.09.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Reni właśnie a do blatów on się nadaje? Melisa kaczkę upiecz - najlepsza jest. Dużo lepsza niż kurczak - u mnie wszyscy uwielbiają. Ta chrupiąca skórka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.09.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 hejka laski melcia 500 zł za tort a nawet i 700, kurna pakuję teściową do torby i jadę do ciebie w celu wrzucenia jej do fjordu, czy zarobku? (fjordu pisze przez J bo u nas tak sie pisze;) ) tylko nie zapomnij o KA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.09.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Melisa kaczkę upiecz - najlepsza jest. Dużo lepsza niż kurczak - u mnie wszyscy uwielbiają. Ta chrupiąca skórka... chyba tak zrobie...na swieta gdzie jest Fajna??? ona na pewno ma jakis fajny sprawdzony przepis na kaczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.09.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 (edytowane) pamiętacie "koszulki" nocne, które polecała Mellisa? w sensie "przebieranki' ??? są 3 fajne rodzaje w H&M w rozsądnej cenie i dostępne od ręki http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/environment/2014/3HV_0272_003R.jpg]&set=key[rotate],value[-0.45]&set=key[width],value[3094]&set=key[height],value[3618]&set=key[x],value[966]&set=key[y],value[599]&set=key[type],value[FASHION_FRONT]&hmver=1&call=url[file:/product/large] http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/environment/2014/3GV_0710_003R.jpg]&set=key[rotate],value[-0.5]&set=key[width],value[3259]&set=key[height],value[3811]&set=key[x],value[803]&set=key[y],value[555]&set=key[type],value[FASHION_FRONT]&hmver=1&call=url[file:/product/large] http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/environment/2014/3FV_0351_015R.jpg]&set=key[rotate],value[1]&set=key[width],value[3204]&set=key[height],value[3746]&set=key[x],value[1100]&set=key[y],value[612]&set=key[type],value[FASHION_FRONT]&hmver=0&call=url[file:/product/large] a od dziś Tanie z Gwiazdami Edytowane 5 Września 2014 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.09.2014 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 2 duże udka z indyka na jaki to garnek? chyba dla wojska Meliś - ja mam tak z królikiem...tzn przyniosł mi facio 3 w ramach podziękowania i są zamrożone... upiekę No widzisz, dlatego rosół ci nie wychodzi Mięsa musi być dużo, bo inaczej będzie słona woda, a nie rosół. Kupujesz dwa takie, kawałek wołowiny albo udo z kaczki, machewka, pietrucha, seler, por, lubczyk i niech się gotuje 4-5 godzin na maleńkim ogniu. A z mięsa później można zrobić pyszny farsz do pierogów lub krokietów Rosołu wychodzi ok. 3 litry, wcale niedużo. lub takie pytanie za 100punktow.... kto to zje? moj za takim miesem ojj chyba ciezko..a dwojka dzieci heh nie dadza rady... przeciez sama jej nie zjem Co kto zje? To mięso? Ja dzisiaj własnie będę robiła pierogi z uda indyczego i kaczek piersi, bo akurat to miałam pod ręka i na tym zrobiłam rosół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.09.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Agatha ja już z rosołem eksperymentowałam na 100 sposobów ( z mięsem też..nawet kurę miałam od swojską tzn nie moją ) - spr jeszcze z indykiem jak piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 05.09.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Magda a dodajesz taki świeży lubczyk? Moja córka uwielbia rosół. A ja wczoraj pierwszą zupę dyniową gotowałam. Mam 40 kg dyni- czyli 3 sztuki. Będę piec i gotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.09.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 No tak, ale jak piszesz, że kilogram mięsa to dużo, to znaczy, że za mało dawałaś Na samej wodzie z kawałeczkiem mięsa to się nie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.09.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Moje dziecko samo sobie wyciąga z zamrażalnika i zyczy sobie rozmrozić, ugotować makaron i będzie to jadl... mógłby na okrągło:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.09.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 pamiętacie "koszulki" nocne, które polecała Mellisa? w sensie "przebieranki' ??? są 3 fajne rodzaje w H&M w rozsądnej cenie i dostępne od ręki a od dziś Tanie z Gwiazdami nie przebieranki a stroje wystepowe te z usztywnieniem sa fajne, ale nie wygodne do spania to co? bedziemy tanczyc dzisiaj? jestem padnieta po stepie i pilates, ale do wieczora zregeneruje sily i dam rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.09.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 (edytowane) Jjana tak daję lubczyk - mam mega krzak. Agatha - hmm np robiłam ostatnio co nie wyszedł tak ( garnek hmmm średni ) - 2 skrzydełka z indyka, podroby z kury ( chyba z 4 żołądki i serca), do tego wołowe mięso chude -kawałek jak te skrzydełka, 3 marchewki, pół selera, 2 pietruszki korzeń, lubczyk. Rozumiem, że na średni garnek mam dać dużo więcej mięsa? w sensie 2 udka + wołowe ?? i ciągle mi smak nie smakuje... ciągle bliżej do warzywnej niż do rosołu... do tego z solą nie umiem trafić, raz a mało, raz za dużo - przestałam już ddoawać liśćia laurowego i ziele angielskie bo miałam wrażenie, ze zabijają smak. (garnek ok 5 l chyba) Meliś będziemy, będziemy - ja dziś mam rower z młodym w planie... także regeneracja nie potrzebna. Edytowane 5 Września 2014 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.09.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 aha ja nie chce tłustego rosołu -tzn nie lubię fuuuj no nie umiem przełknąć jak za tłusty jest - stąd wolę więcej warzyw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.09.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 pamietaj ze im wiecej marchwi dasz do rosolu tym bardziej ten rosol bedzie nie rosolowy marchew zabija smak... a rosol powinien-musi byc tlusty, bo inaczej to nie rosol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.09.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 żonie? bo raczej włosów na klacie CI takie nie ukryją Meliś - ale ja chcę diet tzn chyba jakoś da się ten tłuszcz ściągnąć po ugotowaniu? wiem, że zawsze u mamy jak zimny to wywalam to co u góry zastygnie a potem ona mnie opier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 05.09.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Dlatego Twój rosół zawsze będzie smakował jak zupa warzywna. Jeżeli przeszkadza Ci, to, że rosół wychodzi zbyt tłusty, to jest na to sposób. Wystarczy go porządnie schłodzić, a potem ściagnać nadmiar tłuszczu z góry. Tłuszcz twardnieje, wiec nie będzie z tym większego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.