Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

pamiętacie "koszulki" nocne, które polecała Mellisa? w sensie "przebieranki' ???

są 3 fajne rodzaje w H&M w rozsądnej cenie i dostępne od ręki ;)

http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/environment/2014/3HV_0272_003R.jpg]&set=key[rotate],value[-0.45]&set=key[width],value[3094]&set=key[height],value[3618]&set=key[x],value[966]&set=key[y],value[599]&set=key[type],value[FASHION_FRONT]&hmver=1&call=url[file:/product/large]

http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/environment/2014/3GV_0710_003R.jpg]&set=key[rotate],value[-0.5]&set=key[width],value[3259]&set=key[height],value[3811]&set=key[x],value[803]&set=key[y],value[555]&set=key[type],value[FASHION_FRONT]&hmver=1&call=url[file:/product/large]

http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/environment/2014/3FV_0351_015R.jpg]&set=key[rotate],value[1]&set=key[width],value[3204]&set=key[height],value[3746]&set=key[x],value[1100]&set=key[y],value[612]&set=key[type],value[FASHION_FRONT]&hmver=0&call=url[file:/product/large]

a od dziś Tanie z Gwiazdami :lol2:

Edytowane przez Magda_lena85

2 duże udka z indyka :jawdrop: na jaki to garnek? chyba dla wojska ;)

Meliś - ja mam tak z królikiem...tzn przyniosł mi facio 3 w ramach podziękowania i są zamrożone... upiekę ;)

No widzisz, dlatego rosół ci nie wychodzi ;)

Mięsa musi być dużo, bo inaczej będzie słona woda, a nie rosół.

Kupujesz dwa takie, kawałek wołowiny albo udo z kaczki, machewka, pietrucha, seler, por, lubczyk i niech się gotuje 4-5 godzin na maleńkim ogniu.

A z mięsa później można zrobić pyszny farsz do pierogów lub krokietów :)

Rosołu wychodzi ok. 3 litry, wcale niedużo.

PRODUCT_100_63812742309668015127407541881555.jpg

lub takie

27044569.jpg

pytanie za 100punktow....

kto to zje? ;)

moj za takim miesem ojj chyba ciezko..a dwojka dzieci heh nie dadza rady...

przeciez sama jej nie zjem :lol2:

Co kto zje? To mięso?

Ja dzisiaj własnie będę robiła pierogi z uda indyczego i kaczek piersi, bo akurat to miałam pod ręka i na tym zrobiłam rosół :)

pamiętacie "koszulki" nocne, które polecała Mellisa? w sensie "przebieranki' ???

są 3 fajne rodzaje w H&M w rozsądnej cenie i dostępne od ręki ;)

a od dziś Tanie z Gwiazdami :lol2:

nie przebieranki a stroje wystepowe :D :lol2:

te z usztywnieniem sa fajne, ale nie wygodne do spania ;)

to co? bedziemy tanczyc dzisiaj? :lol2:

jestem padnieta po stepie i pilates, ale do wieczora zregeneruje sily i dam rade :lol2:

Jjana tak daję lubczyk - mam mega krzak.

Agatha - hmm np robiłam ostatnio co nie wyszedł tak ( garnek hmmm średni ) - 2 skrzydełka z indyka, podroby z kury ( chyba z 4 żołądki i serca), do tego wołowe mięso chude -kawałek jak te skrzydełka, 3 marchewki, pół selera, 2 pietruszki korzeń, lubczyk. Rozumiem, że na średni garnek mam dać dużo więcej mięsa? w sensie 2 udka + wołowe ??

i ciągle mi smak nie smakuje... ciągle bliżej do warzywnej niż do rosołu... do tego z solą nie umiem trafić, raz a mało, raz za dużo - przestałam już ddoawać liśćia laurowego i ziele angielskie bo miałam wrażenie, ze zabijają smak.

(garnek ok 5 l chyba)

Meliś będziemy, będziemy - ja dziś mam rower z młodym w planie... także regeneracja nie potrzebna.

Edytowane przez Magda_lena85

Dlatego Twój rosół zawsze będzie smakował jak zupa warzywna. Jeżeli przeszkadza Ci, to, że rosół wychodzi zbyt tłusty, to jest na to sposób. Wystarczy go porządnie schłodzić, a potem ściagnać nadmiar tłuszczu z góry. Tłuszcz twardnieje, wiec nie będzie z tym większego problemu.