Mmelisa 05.09.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Magda - dzięki za info "koszulkowe" - zaraz się rozejrzę bedziesz sie przebierac? to cyknij nam foto ok to i ja zmykam do miasta i przy okazji wejde do H&M..obmacam palcami tymi moimi i zobacze czy sa warte swojej ceny;) bo przewaznie to co przeceniane u nich to zwykly shit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.09.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Ja teraz wzięłam garnek 5-litrowy. 2 takie duże pały z indyka, 2 piersi kacze, tylko z nich skóre zdjęłam niecałą żeby trochę tłuszczyku zostało. 3 duże marchewki, jedna duża pietrucha, pół małego selera, 10 cm pora, gałązki selera i lubczyku, 1 duży listek laurowy, 4 ziela angielskie, pół łyżeczki soli. 3 litry przefiltorwanej wody do tego. Wszystko na płytę na moc 7 i patrzę jak zaczyna pyrkać. Jak już zacyzna się gotować, ale nie zagotuje, to zmniejszam na 4, daję z pól godziny, i zmniejszam na 2. I nie interesuje mnie przez 4 godziny Gdyby się zagotowało za mocno, to pół szklanki zimnej wody żeby zatrzymać gotowanie. Jak się wcześniej mięso wymoczy przez godzinę w zimnej wodzie i ją odleje to nie ma szumowin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.09.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 (edytowane) czyli co 2x więcej mięsa niż dawałam - 1 marchew, 1 pietruszka, pół selera? Agatha - chyba masz rację bo tyle co dałaś do 5 l ja bym dała do 10 i miała wrażenie, ze wyjdzie za tłuste Meliś - sprawdz i daj znać - bo mam jechać do tk maxx to może i obczaję ja. Edytowane 5 Września 2014 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.09.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 żonie? bo raczej włosów na klacie CI takie nie ukryją Meliś - ale ja chcę diet tzn chyba jakoś da się ten tłuszcz ściągnąć po ugotowaniu? wiem, że zawsze u mamy jak zimny to wywalam to co u góry zastygnie a potem ona mnie opier schlodzic w lodowce i zdjac ten tluszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 05.09.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Hejka!!! Ja jak zawsze ostatnio ,na chwilkę . Magda jak dzisiaj mlody w przedszkolu ??? Moja o dziwo jak narazie chętnie do szkoły chodzi ,nawet jak wróci przynosi mi zeszyt i mówi ,że mam jej cos zadać bo ona musi ćwiczyć i się uczyć żeby mieć dobre oceny . Ostatnio coś w szkole malowali i pani dała im oceny , w każdym razie była załamana caly dzień bo dostała 5 a ona chciała 6.Jednym slowem będzie z nią ciężko jak taka ambitna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.09.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Tłuszcz możesz zdjąć po wystudzeniu i pobycie w lodówce. Ale to już nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.09.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 ok leeceeee bede pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.09.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Ja teraz wzięłam garnek 5-litrowy. 2 takie duże pały z indyka, 2 piersi kacze, tylko z nich skóre zdjęłam niecałą żeby trochę tłuszczyku zostało. 3 duże marchewki, jedna duża pietrucha, pół małego selera, 10 cm pora, gałązki selera i lubczyku, 1 duży listek laurowy, 4 ziela angielskie, pół łyżeczki soli. 3 litry przefiltorwanej wody do tego. Wszystko na płytę na moc 7 i patrzę jak zaczyna pyrkać. Jak już zacyzna się gotować, ale nie zagotuje, to zmniejszam na 4, daję z pól godziny, i zmniejszam na 2. I nie interesuje mnie przez 4 godziny Gdyby się zagotowało za mocno, to pół szklanki zimnej wody żeby zatrzymać gotowanie. Jak się wcześniej mięso wymoczy przez godzinę w zimnej wodzie i ją odleje to nie ma szumowin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.09.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Mirka szkoda gadać rano w domu ok, w aucie ok... do przedszkola idzie - jak ma wejść do budynku to histeria! Zaczął mi dziś uciekać, rzucił się na podłogę itp... cyrk na kółkach, darł się mega - rodzice patrzeli...masakra jakaś. Wzięłam go na siłę i dałam na siłę Pani na ręce - nawet go nie rozbierałam - szedł w kurtce i butach.... dopiero go miały przebrać jak się uspokoi masakra jednym słowem - nerwowo jest u mnie po takiej akcji z rana jak cholera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 05.09.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Można na gorąco, jak się lubisz tak babrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.09.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 taki naprawdę tłusty rosół, to miałem wtedy jak z wiejskiej kursy ugotowałem. To było jedno wielkie oko Sciągałem tłuszcz na gorąco, mimo ze lubię tłuste rosoły Sciąganie tłuszczu na zimno - jasne, tylko że trzeba to wszystko ochłodzic, a to trochę trwa... A wystarczyło trochę tego grubego łoju odciąć przed gotowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.09.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Rosól tani nie jest.Wydaje się, że kawałek mięsa i już.A tu wychodzi koło 30 zł za garnek jak się chce miec porządny rosół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 05.09.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Magda wierzę ,że ciężko .Spróbuj go podpytac co mu się nie podoba. Moja np. nie płakała ale mówiła ,że nie chce chodzić i jak ją pytałam o co chodzi bo bardzo chciałaś byc w przedszkolu i bawić się z dziećmi a teraz nagle nie chcesz ,to mi powiedziała ,że jest tam dziewczynka z myszką na twarzy i ona się tego i jej boi .Powidziałam o tym Pani i ona jakoś między nimi coś podziałała i już było ok ..W domu tez je wytłumaczyłam ,że tym się nie zarazi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 05.09.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Tymczasowy, istnieje coś takiego jak zamrażarka. Z ugotowanego mięsa można też przyrządzić dużo fajnych potraw. Nigella za każdym razem w swoim programie pokazuje ciekawy sposób na wykorzystanie pieczeni chociażby. My już wszyscy wiemy, że mało jesz, ale argument pt. gotuje rosół z małej ilości mięsa, bo go nie zjem, to głupi argument (patrz wyżej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 05.09.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Fajne są te koszulki z H&M ja z dwa lata temu kupiłam sobie podobną do tej środkowej, bez usztywnianych miseczek i praktycznie całe lato w niej śpię, bo uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.09.2014 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 ło jezu rosołowo sie zrobiło ja byłam ostatnio w teatrze na "kogut w rosole" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.09.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Ale kto ci broni zrobić mniejszą ilość? Z mniejszej ilości mięsa? Tylko wody nie podwajaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 05.09.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 A czy ja Ci kazę gotować gar rosołu jak dla wojska? Też gotuję mały garnek, który zjadamy w ciągu 2 dni. Kilogram mięsa jecie cała rodziną przez 4 dni? Nie mam pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 05.09.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 ło jezu rosołowo sie zrobiło ja byłam ostatnio w teatrze na "kogut w rosole" :rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 05.09.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Gajzo piątkę przybij Znowu się zaczną dyskuje o wyższości jednej diety nad drugą i o tym ile ludzie żołądków mają. Kiedyś trafiłam tu na taką - parę stron przekonywania kto ma monopol na wiedzę i jak ludzie powinni się odżywiać. Darujmy sobie, bo tu o przepis na rosół chodzi! Ja mięso z rosołu wykorzystuję do krokietów, bo pierogów nie lubię robić (ale jeść lubię ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.