Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja moczę karkówkę zawsze w miksturze jogurt natu, musztarda, papryka, przyprawa do grilla - i jest mega miękka:)

Fajna czy jogurt jajka śmietana (sos) posypać serem a reszte pokroić?

Dziewczyny a jakie robicie surówki do obiadu? bo tego nie robię - zawsze gotuję albo brokuł, szpinak, fasolkę - a typowej surówki nie robiłam

Renia ale ja robię w tej marynacie taką na grilla - wtedy zawsze jest miękka

jogurt natu mały kubek, całą przyprawę do grilla, 2 łyżki muszatardy ( można dać też 2 ketchupu albo koncentratu), papryka

i najlepiej w marynacie na całą noc - wtedy jest miękka baaaaardzo..

(nienawidzę gotowac... masakra jakaś!) a dziś muszę bo mężuś wraca :D

Varme - AKURAT!

Magda ziemniaki obierasz ( ilośc dowolna) kroisz w plastry około 0,5 cm i gotujesz około 15 minut.Szynke pokroić cebulkę i pieczarki tez i podsmażyć na patelni.Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ziemniaki odcedzić i układać warstwami w naczyniu do zapiekanka: najpierw ziemniaki posypane przyprawa do ziemniaków pózniej szynka z cebulką i pieczarkami następnie ser żółty.I tak ze dwa razy przynajmniej aleostatnia warstwa musza byc ziemniaki.Smietane (duzy kubek) zmieszać z 2 jajkami i garścia żółtego sera.Zalac zapiekankę.Piec około 40 minut w 200 stopniach.:rolleyes: Edytowane przez fajna kobieta

Renia daję 1 dużą słodkiej i 1 małą ostrej - wychodzi rewelka - każdy pyta co to za mięso a nie musi całą noc w marynacie być - 2-3 godz starczą

dzięki Fajna

qrde jakieś skomplikowane te Wasze obiady :lol2::lol2::lol2:

a surówka jakaś?

Fajna chcę, chcę ale coś łatwego i jak najmniej cebuli albo gdzie się da ją wykluczyć- i bez papryki :)

czemu nie ma wątku z przepisami???! qrde co chwile coś fajnego a potem nie ma jak wrócić