Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a ja czasem mam wrażenie ze ludzie z nudów przychodzą, bo niby chcą kupić, niby nie, moze teraz, moze za rok, a jak widzą cos fajnego to co powiedzieć?, najlepiej skarżyć się na coś czego nie ma, prawda?

Dokładnie takie samo wrażenie odnoszę.:yes:Wiekszosc chyba na rekonesans przychodzi.:mad:

To po co w ogóle dupe zarwacają i przychodzą oglądać. W ogłoszeniu jest chyba napisane ile czego jest. Macie im teraz dobudować ten jeden pokój więcej czy garaż??

Wiesz co? U mnie wtopy zaliczają agenci nieruchomości. Przyprowadzają i nawet nie wiedzą, co to za nieruchomość. Była sytuacja, że agentka dzwoni: "Dzisiaj oglądający", wysprzątałam chatę z dzieckiem na rękach, na szybko, podjeżdża koleś spóźniony prawie godzinę i nawet z samochodu nie wysiadł, bo on myślał, że to gdzie indziej (to osiedle, ale inne ulica), a tu to dziękuje.

Szczytem była agentka w ten weekend, spóźniła się 45 minut, my już po prezentacji (klienci byli na czas i dawno pojechali), a ona oczywiście najważniejsze, to podpisać z nami umowę, bo klienci chcą złożyć ofertę i procencik z naszej strony mógłby jej uciec :bash:.

a ja czasem mam wrażenie ze ludzie z nudów przychodzą, bo niby chcą kupić, niby nie, moze teraz, moze za rok, a jak widzą cos fajnego to co powiedzieć?, najlepiej skarżyć się na coś czego nie ma, prawda?

No właśnie nie, u mnie na osiedlu głównie bliźniaki i takiego czegoś tutaj szukają, dlatego potem są zaskoczeni, że to mieszkanie, niezbyt duże, agent nieruchomości nie uprzedził, itp.

Była sytuacja, że agentka dzwoni: "Dzisiaj oglądający", wysprzątałam chatę z dzieckiem na rękach, na szybko, podjeżdża koleś spóźniony prawie godzinę i nawet z samochodu nie wysiadł, bo on myślał, że to gdzie indziej (to osiedle, ale inne ulica), a tu to dziękuje.

zjebałabym ją na czym świat stoi, głupia pinda

U nas od 5 do 7 % od strony :bash:

Co Ty fajna, słabo negocjujesz! Powiedz, że 1,5% to maks z Twojej strony. Idą na to zawsze ;). Ale ja umowę podpisuję dopiero jak mają klienta (tak to nie mam czasu się spotkać ;)), wówczas oni chcą mu koniecznie pokazać jak najwięcej pasujących ofert i zgadzają się.