Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja zamierzam jutro zrobić pumpkin spice latte z przepisu z kwestii smaku:) jesień się zaczęła to i w starbucks już kawki jesienne. Piłam nawet ostatnio, ale mam ochotę spróbować i sama zrobić, szczególnie, że mam mus z dyni zamrożony.

U mnie też pogoda paskudna, od rana pada i jest pochmurno. Dostałam wczoraj wejściówki na pokaz kuchni molekularnej z poczęstunkiem, wybieram się właśnie dzisiaj wieczorem

Cześć :)

Bratkaf przepisu na tą kawę nie znałam. Dyni mam jakieś 60 kg, więc wypróbuję :)

A kuchnia molekularna - super. Kucharz "gotował" kiedyś specjalnie dla mnie. Może się nie najesz, ale fajnych rzeczy spróbujesz :)

Magda Superpharm chciałaś? Być może będę jutro w Złotych Tarasach. Jade do W-wy oficjalnie odebrać dyplom. Jeśli zdążę, to wpadnę. Byłam w ubiegłą sobotę i załapałam się na promocję Essie :)

od tygodnia kaszlala mi... ale wczorajszej nocy to juz atak non stop.. w przedszkolu jak byla to po mnie po 3godz zadzwonili, bo nie wiedza co zrobic jak pomoc jej, tak kaszle...

wzielam ja do lekarza..a ze godz przerwy byla, pozniej przyjecia pacjentow, to po 2i pol godz trafilysmy do doktora...obadal osluchal i wsio ok :wtf:

skierowal nas na pobieranie krwi.. z krwi wynik tez ok..ale na szczescie zapisal wyniki na sprawdzenie alergii (z krwi, nie skorne)... heh wiec czekam teraz az minie 12dni by sie dowiedziec :bash: dziecko ze zmeczenia zasnelo mi w poczekalni na kolanach i do lekarza ponownie weszlam z nia na recach...

zalamujace jest to, ze leki przeciw alergiczne maja od lat6, a ona ma4. lekarz rece rozlozyl i mi mowi, ze nie moze nam pomoc, bo nie wie co jej dolega, co zapisac.. mamy czekac.. poprosilam o syrop na kaszel bo ona juz placze z bolu, brzuszek, gardlo..

wyszlo na to, ze do domu wrocilam, znalazlam w mojej apteczce syrop drosetux i jej podalam.

w koncu dziecko spalo w nocy i w ciagu dnia tez jest juz lepiej...kaszel nie jest taki meczacy...wzielam jej wolne dzisiaj i sobie siedzimy heh

Cześć :)

Bratkaf przepisu na tą kawę nie znałam. Dyni mam jakieś 60 kg, więc wypróbuję :)

A kuchnia molekularna - super. Kucharz "gotował" kiedyś specjalnie dla mnie. Może się nie najesz, ale fajnych rzeczy spróbujesz :)

Magda Superpharm chciałaś? Być może będę jutro w Złotych Tarasach. Jade do W-wy oficjalnie odebrać dyplom. Jeśli zdążę, to wpadnę. Byłam w ubiegłą sobotę i załapałam się na promocję Essie :)

Polecam tez sernik z dyni na spodzie brownie z tej strony i zupkę również. Jak nie wiesz co z nią zrobić to pokrój na kawałki skóry nie usuwaj tylko pestki i do piekarnika, po upieczeniu miąższ fajnie odchodzi od skóry, dynia jest słodkawa w smaku i możesz zmiksować i do zamrażarki, będziesz ją mogła do wielu dań wykorzystać.

To, że sobie nie pojem to wiem, ale nigdy nie widziałam czegoś takiego to chętnie zobaczę:)

Mel clemastinium dawaj przed spaniem tak po 18 żeby się wyciszyła i nie męczyła

on też ma inne zadanie niż drosetux - uszczelnia naszynia krwionośne.

U nas lekarka zawsze nam przypisuje

1-3 dzień 2x dziennie

potem tylko na noc.

Jjanan tak z superpharm (promocja chyba jeszcze jest tydzień?) - w każdym bądź razie essie marshmallow - u nas w ogóle w szafie nie było ( nawet na niego miejsca nie ma). Jakby był to poproszę jedną buteleczką. Gratki dyplomu :*

Jjana jakbyś zdążyła zajrzysz do bath & bodywork za mgiełką?

Edytowane przez Magda_lena85

Bratkaf wiem co robić z dyni i dlatego jej tyle kupiłam :) Ulubione ciasto mojego męża to pumpkin pie i w sezonie piekę je często. A nawet poza sezonem, bo dynię mrożę. I oczywiście zupę z dyni uwielbiam.

A co rano na śniadanie jej dynię na mleku.

Magda jak będę w Złotych to zajrzę. A napisz jaka to mgiełka,ok?

Essie - lakiery były tak poprzestawiane, że sama miałam problem, by znaleźć wybrane. Poszukam :)

Edytowane przez jjana

Jjana seria ta co zawsze - sea island cotton - małe opakowanie ( na allegro nie ma :() dzięki :)

a jaki kupiłaś??

ja trafiłam na chinchilly - piękny szaro-beżowy - pasuje do każdego koloru

tu widać jak wygląda:

DSC_7464.JPG

Mel :* czosnkową terapię zrób a i na kaszel chyba syrop z cebuli? ale nie robiłam nigdy

Edytowane przez Magda_lena85