Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hejka!!

Nas tez czeka malowanie całego domu , z jednej strony się cieszę a z drugiej już mam dosyć .

Kurde ,muszę z tymi moimi ósemkami do usunięcia iść i mam mega pietra ,chociaż mi mówia ,że nie taki diabeł straszny jak opinia panuje.

Do tego w szkole panuje jelitówka i jak znam mamcie to dziecko zaraz na drugi dzień jak się skończy do szkoły wyślą i będzie innych zarażać :mad::mad:.

A ja już po malowaniu :wave: Ech, umęczona jestem jak nie wiem co, bo od czerwca z przerwami remont robiliśmy. Póki co przerwa. Zostały jeszcze podłogi (wymiana na całym dole i w pokoju syna) i jakieś drobne poprawki, ale to za jakiś czas, teraz odpoczywam. Ale super się czuję w nowym, odświeżonym domu. Zupełnie inna energia.

daj spokój, w piątek szlifowałam podłogę jakieś 5 godzin na kolach, aż odcieski mam, ale nie wiedziałam ze tyle wgnieceń miałam, a teraz zaś nówka i dlatego kocham drewno, w sobote gładzie, w niedzielę malowanie i sprzątanie, skończyłam 19,45 ale z efektu jestem zadowolona

Reni, a jak tam ten twój sufit podwieszany? Naprawiliście? Nie wiem czy już o nim pisałaś, jak przeoczyłam to przepraszam

mnie tez czeka malowanie calego domu ;)

chociaz jedno mnie z wami laczy :rotfl:

dzien dobry przy poniedzialku :)

Mirka, do chirurga szczekowego na te osemki, to bedzie dobrze.. :)

mi chcieli wyrwac, bo mala plamke mialam...nie zgodzilam sie, bo ani bolu ani nic... zrobiono plombe i z glowy ;)

aniu dokładnie to prawda jak dobra farba to nic nie chlapie, wszystko zabepieczyłam a tu ani jednej kropki:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

dorota czysciłam podłogę szlifierką, lub lepiej cykliniarką ale trzeba ją mieć, tyczy tylko litych podłóg, u mnie wszystkie wgniecenia udało sie wyszlifować, zetrzec stare oleje i podłoga jak nowa choc kolan nie czuję

Meliska ja właśnie do chirurga ,chciałam pod narkozą ale uslyszałam ,że lepiej pojedynczo więc znalazłam takiego który ma i dobre opinie w necie i dobre opinie wśród znajomych :).

Kurcze złapałam się za porządki i mi zeszło , m zaraz wraca a ja bez obiadu :D.Będzie sałatka ze słoika :D:D:D

aniu dokładnie to prawda jak dobra farba to nic nie chlapie, wszystko zabepieczyłam a tu ani jednej kropki:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Ja pierwszy pokój zabezpieczyłam jak trzeba, ale jak zobaczyłam, że czysto, to w kolejnych pomieszczeniach już się nie bawiłam w folie. Naprawdę nie było czego czyścić po malowaniu. Ale trzeba w farbę zainwestować, bo te tańsze to masakra jakaś - szkoda czasu, pracy i ostatecznie pieniędzy też, bo trzeba 2-3 razy malować. Porządną raz wystarczy i wszystko kryje.

Reni ja znam pojęcie cyklinowania z pewnego zdarzenia, kiedy jeszcze w domu rodzinnym przychodził gość z maszynką przypominającą kosiarkę do trawy i jeżdził po podłogach a jak się kurzyło wszytsko trzeba było malować tzn sciany. A nie wiedzałam, że są takie małe ręczne szlifiarki. Ile milimetrów podłogi Ci ta cylkinarka ściągnęła? Widzisz różnice na łączeniu między podłogą a płytkami? Bo mnie teść ostrzegł, że będzie widoczna różnica. Ja mam parkiet 1,6 milimetrów gróbości. Nie wiem iel takie cylkinowanie zdziera powłoki.

dorota spoko taką jak ja mam to moze z 1/2 mm mi starła, w miejscach dziur moze wiecej ale gołym okiem nie widać abym przesadziła i miała fale dunaju, podłoączyłam jeszcze odkurzacz i prawie zero syfu, ale rąk i kolan nie czuję , a mam tylko 9 m2 deski, przy pokoju czy całym dole tego nie widzę