mirkamis 06.10.2014 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Wiecie a ja myslałam ,że tylko ja taka psychiczna jestem ,kurcze poprawiłyście mi humor :D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.10.2014 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Renia a ty myślałaś zeby swoją córkę zaszczepić ta szczepionka ona chyba HPV sie nazywa? Mnie moj ginekolog namawia ale zdania sa podzielone.... nie myslałam o tym ale słyszałam ze gdzieś w polsce zaczęły sie szczepienia 13 latek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 06.10.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Reni tak ,ta co w styczniu sie urodzila jak pamietasz:) , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.10.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Ale to chyba odpłatna jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 06.10.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Wiecie a ja myslałam ,że tylko ja taka psychiczna jestem ,kurcze poprawiłyście mi humor :D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.10.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Nie No co ty Mirkamis ja tez fiksuje na tym punkcie także spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.10.2014 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Ale to chyba odpłatna jest? nie, ruszył jakis program dla gimnazjum i zaczęły sie pierwsze szczepiania 13 latek, ona około 1,5 tyś kosztuje, takze pewno nieliczni by sie skusili, napewno jest refundowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.10.2014 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 twoja jeszcze za młoda, podobno 13 latki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.10.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Moze i u nas będzie ten program...chociaż zdania sa podzielone.Moj ginekolog namawia .Wiem wiem ze jeszcze za młoda ale juz myśle o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.10.2014 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 a co mówią, skoro zdania podzielone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.10.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Gdzieś czytałam ze jest to zbyt świeże odkrycie ta szczepionka i niewiadomo jakie mogą byc konsekwencje w przyszłości.Trza by było troche poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.10.2014 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 tu głównie pisze o tym ze ksiadz nie pozwala bo szybciej taka dziewczyna rozpocznie życie seksualne i nie bedzie mogła mieć dzieci te szczepionki zakupuje gmina https://www.google.pl/search?q=program+szczepie%C5%84+13+latek+przeciwko+HPV&oq=program+szczepie%C5%84+13+latek+przeciwko+HPV&aqs=chrome..69i57.12780j0j7&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 06.10.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 (edytowane) ostatnio czytalam o tych szczepionkach ceny za nia sa podzielone.. jak przeczytalam to w szoku bylam bo np..-gmina i miasto Slupsk placa za to 387zl a gmina sasiadujaca tuz obok nich 1170zl:eek: Wirus HPV jest czynnikiem ryzyka wystąpienia raka szyjki macicy. Szczepienie przeciwko HPV jest zalecane przez ministra zdrowia w polskim Programie Szczepień Ochronnych od marca 2008 roku. Powszechne szczepienia przeciwko HPV rekomenduje także Światowa Organizacja Zdrowia, Europejskie Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób oraz międzynarodowe i krajowe towarzystwa naukowe. Najlepszym sposobem zabezpieczenia przed zakażeniem tym wirusem jest podanie szczepionki przed inicjacją seksualną. Osoby zaszczepione są zabezpieczone przed zarażeniem w 70 proc. Szczepienie jest dobrowolne, wymagana jest na nie zgoda opiekunów nastolatek zrodlo Edytowane 6 Października 2014 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.10.2014 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Chyba trzeba będzie zaszczepić młoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 06.10.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Hej dziewczyny:bye:Jak rozmawiacie na temat szczepionki to ja się wypowiem moja 15 latka jest po 2 dawkach za 3 miesiące będzie miała ostatnią 3.Pediatra i ginekolog byli jednomyślni. A my doszliśmy z mężem do wniosku, że jak by tak nie daj boże kiedyś coś się wydarzyło , to byśmy sobie tego nie wybaczyli że jej nie zaszczepiliśmy.U nas jest pełnopłatna koszt jednej dawki 375zł a potrzebne są 3. No ale cóż kto powiedział że dzieci są tanie w utrzymaniu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 06.10.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 no i juz dziewczyny wiecie ja mam jeszcze czas do owej decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 06.10.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 jest nas jeszcze wiecej widze.. chociaz u mnie to w glowie auto i droga... ktos mnie idaca albo w trakcie jazdy.. dopiero pozniej choroba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 06.10.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 jest nas jeszcze wiecej widze.. chociaz u mnie to w glowie auto i droga... ktos mnie idaca albo w trakcie jazdy.. dopiero pozniej choroba... Jezu, tak też mam, zwłaszcza jak idę z wózkiem wzdłuż ruchliwej drogi, to patrzę, z której strony osłonić . Mało się słyszy o wariatach, którzy po pijaku wjechali w ludzi na chodniku? W aucie kiedyś miałam wypadek (byłam dzieckiem, mocno uderzyłam głową o szybę, ale poza lekkim wstrząśnieniem nic się nie stało), od tego czasu na podobnych skrzyżowaniach mam nerwowe tiki (tzn. patrzę, czy wyjeżdżający z podporządkowanej samochód się zatrzymuje, często też na widok takiego skrzyżowania i zbliżającego się stamtąd samochodu krzyczę do osoby, która prowadzi: "Uważaj!" albo mocno się łapię za ten uchwyt nad szybą, żeby stabilniej siedzieć i nie zaryć głową znowu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 06.10.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 W moją koleżankę tak wariat wjechał . Ciężko z nią było ale na szczęście wyszła z tego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.10.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Wypadek drogowy to moj drugi koszmar.Pierwszy jest choroba moja albo najbliższych.:bash:Z drugiej strony wiem ze sama sie tylko nakręcam za dużo myśle o tym i roztrząsam niepotrzebnie.Strasznie przeżywam rożne tragedie jak np aktualnie smierć Przybylskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts