Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

chciałam napisać, że klepać to mnie Mel może :lol2::lol2::lol2::lol2:

widzisz mnie kusi też malowanie ( po koszulach już maluję;) ) bo ten obraz z BC nigdy nie będzie w promo więc go sama namaluję

tylko na czym rama+płótno?

W Leroy Merlin są płótna i farby akrylowe (dział z dekoracjami, tam gdzie ramki do obrazów, wazoniki, inne pierdolety :bye:.

W malarskim (przy każdej szkole plastycznej) są na grubszych dechach, ale droższe. W sumie nie wiem, czy warto. Te z Leroy Merlin też się nie łamią, ani nic, a nie widać, na jakich listewkach płótno rozciągnięte.

Problem, że schnie długo, więc trzeba sobie na to dać czas. Minimum tydzień, obraz w jeden dzień nie powstanie :no:. Potem warstwa na warstwę (poprzednia musi wyschnąć, żeby następną położyć). Jeśli chodzi o abstrakcję, to najlepiej małą szpachelką nakładać, nie pędzlem ;).

w leroy są drogie i małe, takie wielkie trzeba zamawiać w sklepie dla plastyków na zamówienie

magda masz numer sklep matejko w katowicach, zadzwoń i zapytaj i zamów sobie jakie chcesz wymiar 32 781 11 34

ja własnie dzwoniłam 2x2 m około 200 zł

No właśnie u mnie w sklepie dla plastyków było drożej. I za farby i za płótno. Ale 2x2 faktycznie nie ma :no:.

ok ok Reni - zadzwonię mam w Gliwicach blisko pracy - dobrze zaopatrzony bo studenci architektury tam non stop kupują

200 zł cena ok,

Ja bym nie ryzykowała farbami z leroy - w sklepie dla plastyków jest duży wybór odcienie etc - i chyba trzeba i tak czymś to zagruntować żeby się nie kruszył.

ok ok Reni - zadzwonię mam w Gliwicach blisko pracy - dobrze zaopatrzony bo studenci architektury tam non stop kupują

200 zł cena ok,

Ja bym nie ryzykowała farbami z leroy - w sklepie dla plastyków jest duży wybór odcienie etc - i chyba trzeba i tak czymś to zagruntować żeby się nie kruszył.

Ale to jest w Leroy. Przynajmniej w moim ;). Wiele odcieni czerwieni, błękitu, zieleni. Firma ta sama, co w sklepie dla plastyków.

Te z Lidla - to nie wiem, nigdy nie miałam, ale widziałam. Tam wybór ograniczony, raczej barwy podstawowe. Ale to i tak sobie mieszasz, żeby mieć swój wymarzony kolor.