Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czesc Wam

tez mysle, ze kolczyki czy tez lancuszek to doskonaly prezent na chrzciny :yes:

ja dla mlodszej wybralam lancuszek od chrzestnych, bo wiedzialam, ze szybko jej uszek nie przebije (ma 4latka i nadal nie ma kolczykow) chociaz kolczyki dostala od drugiej babci i tak biedne leza..a sa piekne :yes: nie wiem, czy juz nie za male :rolleyes: ale pamiatka jakby nie bylo, jest :)

anna-maria z mila checia bym odkupila te spodnie, ale ja nie mam niestety pojecia jak S z Tchibo wyglada na mnie :bash:

niby nosze S ale nie z kazdego sklepu..bo trafiaja sie rozm.M ;)

Racja...z jednej strony zaluje ze nie zrobilam tego jak byla mniejsza..ale nasza pierwsza wizyta w PL to jak miala 5mcy..

nie znioslabym jej placzu..dzieci roznie reaguja...ale moje serducho by peklo...

Starsza miala 2 i pol roku i problem byl z drugim uszkiem zeby przebic, tzn dokonczyc..udalo sie ale ciezko bylo...ten jej placz:(

O to chodzi z kolczykami, ze nie każda mama decyduje się na przekucie uszu u tak małych dzieci;)

:yes: moi czekali aż sama zdecyduję.

Z drugiej strony dostawałam kolczyki z różnych okazji, miałam kilka par i jakoś w wieku ośmiu/dziewięciu lat powiedziałam, że chcę mieć przebite uszy. No i ja te kolczyki potem wszystkie wynosiłam.

do tych bransoletek mam mieszane uczucie...

medalik to przy lancuszku...niestety jak ma byc pieekny komplet to potrzeba na to wiecej $ dlatego jak chrzestni pytali sie mnie co kupic, poprosilam o to by sie zlozyli na taki komplet, ile kto moze a ja reszte doloze :)

Magda, dopiero dziś wysłałam. Sorry, ale ostatnio biegam z językiem na brodzie.

Moja mam na chrzest mojej córki kupiła wisiorek - piękny krzyżyk wysadzany małymi diamencikami. Z tyłu grawerka z datą chrztu. Sama wybierałam ;) Uważam, że nawet za 20-30 lat ten krzyżyk będzie ciągle "modny".

Osobiście kolczyków bym nie chciała - jestem przeciwniczką przekłuwania uszu u małych dzieci. Kompletnie mi się to nie podoba. Moja córka będzie miała co najmniej 8-10 lat, gdy na to pozwolę. Widzę zresztą, że w przedszkolu przekłute uczy ma może 2-3 dziewczynki w jej grupie.

to ja tez lece... ogarniac caly rozpierdolnik po wczorajszym :bash:

wszystkie zbawki mlodych z regalow i ubrania z szuflad do szafy, ktora nie jest dokonczona w skrecaniu ;)

cholera ikea w kazdym kraju a ceny inne... w pl za owa szafe 899zl sobie zycza a u nas 1150 :eek:

Edytowane przez Mmelisa