Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

u mnie jak z mezem sie chcemy przytulic to moje panny tez wkraczaja do srodka..i mamy je tulic..

tez jest ze albo tylko mama, albo tylko tata a drugi rodzic nie..

to jest normalne :yes:

ja sie calowac nie moge bo moja corka mowi ze uprawiamy sexe i bedziemy miec dzieci :lol2:

Ilonka tak jak pisalam...junior jest zazdrosny :yes:

niech twoj maz z nim stara sie zrobic cos w domu tak jak ty...

np dzisiaj wez daj im scierki do okien.. i maz niech mowi, ze ida umyc okienko mamusi.. (tylko od srodka, np tarasowe do polowy) i jedna sciereczke malemu, druga tatus i myja razem, niech maz chwali jak pieknie to robi.. (nie dawaj plynu, to tylko maly test;) )

jak bedzie marudzic to niech maz zagaduje go : patrz synek tam zobaczymy kotka, gdzie jest kotek..ooo ptaszek do gory polecial...

jakos trzeba odwrocic jego uwage od histerii :)

Staramy się odwracać, ale raczej ja odwracam (patrz, jaką mam piłeczkę, chodź, rzucimy piłeczkę), bo mąż robi to, co dziecko aktualnie chce (zazwyczaj na ręce i dookoła domu ;)). Oczywiście skutek jest odwrotny od zamierzonego, bo mały zachowuje się, jakby się bał, że chcę go zabrać od taty i jeszcze bardziej się go uczepia/krzyczy (czyli: zazdrość). Dopiero teraz to widzę :bash:.

Ilonka, to nie ty masz odwracac uwage, a tata... jezeli cos razem robia i przykladowo tata nosi go na recach i chce posadzic gdzies zeby sie pobawil..a maly w krzyk, to tata musi do niego gadac i tlumaczyc, odwracac uwage...

najlepiej wtedy wziac go za reke (nie na rece) i powiedziec, chodz ze mna, zobaczysz co tatus zrobi...ale nie placz bo wtedy ci nie pokaze... bedzie plakal dalej, niech powtorzy to samo, daj raczke tatusiowi i pojdziemy razem... itd itp

powinien sie uspokoic i posluchac,

Ilonka, to nie ty masz odwracac uwage, a tata... jezeli cos razem robia i przykladowo tata nosi go na recach i chce posadzic gdzies zeby sie pobawil..a maly w krzyk, to tata musi do niego gadac i tlumaczyc, odwracac uwage...

najlepiej wtedy wziac go za reke (nie na rece) i powiedziec, chodz ze mna, zobaczysz co tatus zrobi...ale nie placz bo wtedy ci nie pokaze... bedzie plakal dalej, niech powtorzy to samo, daj raczke tatusiowi i pojdziemy razem... itd itp

powinien sie uspokoic i posluchac,

No on się wtedy kładzie na podłogę albo wyciąga ręce do góry (jak mąż próbuje go chwycić za jedną, to ją wyrywa, a jak próbuje go postawić na podłodze, to podkula nóżki pod siebie, więc nici z chodzenia :(). W weekend zaczęło się rzucanie zabawkami i wyrywanie włosia z dywanu :bash:.

Mąż uważa, że to ja powinnam coś zrobić, kiedy mały krzyczy, że coś od niego chce :(.

Ilona klikam teraz z kom - ale jutro Ci odpiszę jak tu u nas było z małym w wieku Młodego Twojego :) dziś z tego powodu, że tato jechał taka histeria była przed przedszkolem, ze głowa mała... to tak w skrócie;)

No u nas jest, jak tylko idzie do pracy. Co ciekawe, kiedy się budzi i taty nie ma, to spokojnie (jakby o nim nie pamiętał). Ale jak wychodzi przy nim :bash:.

Kobitki, sorka, że tak zmieniam temat... Co myślicie o tapecie imitującej beton? Chcemy coś zrobić z jedną ścianą w sypialni (ma troche nierówności, które chcemy skutecznie przykryć, bez jakiegoś mega remontu). Czy to dobry pomysł?

A jak wygląda? Ja chyba nigdy nie widziałam takiej!

Jakoś takoś by to wyglądało [ATTACH=CONFIG]284197[/ATTACH]

Moim zdaniem jest w porządku, tylko ciekawe jak to na łączeniach będzie wyglądać :rolleyes:

Yoka

Czytałaś nowego Krajewskiego??? ciekaw opinii jestem

sorki za off top

Ja nie Yoka, ale wielka fanka książek Marka Krajewskiego. Przeczytałam każdą. :yes: Marek Krajewski jak zwykle w świetnej formie. "Władca liczb" Cię nie zawiedzie, chociaż ja wciąż tęsknię za Eberhardem Mockiem i czasami Breslau. :D