reni1980 17.10.2014 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Czyli ja też to miałam ale krótko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.10.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Dla rozładowania tematu http://kobieta.onet.pl/dziecko/male-dziecko/zabawna-klotnia-wywolana-przez-mala-dziewczynke/t37ml no nie moge z tej malej moja mlodsza przypomina mi natomiast ta mala Amelke..rety te same slowa jak mowie posprzataj pokoj tez ja boli noga, nie ma sily, bo jej loda nie dalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 17.10.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Lolek, zrobiłam jak poradziłeś z tym bekonem, mega. Super pasuje słony smak bekonu do słodkawego dyni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 17.10.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 (edytowane) Ja byłam u nas lokalnie oglądać i na wystawie mieli kilka ,no jak to ja wybrałam najdroższe ,ale było wlaśnie na nich widać ,że są dobre.Niestety firmy nie spisałam .Powiem mężowi nich tam wejdzie i zapyta . Też tak macie ,że jak do sklepu wchodzicie to zawsze wybieracie to co najdroższe??Ze mnie mąż się śmieje ,że te rzeczy na mnie jak magnez działają .:lol2: Ja to nawet jak cen nie ma to wybiorę intuicyjnie najdroższą rzecz..... Nieee, ja mało piekę. Teraz robię zupę-krem z dyni . Papuga Lolek, zrobiłam jak poradziłeś z tym bekonem, mega. Super pasuje słony smak bekonu do słodkawego dyni . No sie wie!! To ja może podam co mi wyszło z wczorajszej improwizacji..... 1 dynia (mała taka ok 2 kg, ja miałem odmianę Hokkaido - ponoć ekologiczna) 1 cebula 2 ząbki czosnku, 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego (inaczej kumin [NIE kminek]) 1/4 łyżeczki ziaren kolendry, opcjonalnie 1 cm startego imbiru, 1 litr bulionu warzywnego, 1 puszka mleczka kokosowego cieniutkie plastry boczku (lub szynki parmeńskiej) 2 łyżki masła Na maśle szklimy posiekaną cebulę z czosnkiem dodajemy obraną, wydrążoną i pokrojoną w sporą kostkę dynię, po ok 3 minutach dodajemy bulion do niego utarte w moździerzu, kumin i kolendrę. Gotujemy ok 30-40 minut. Doprawiamy solą i pieprzem i mixujemy blenderem do gładkości. Dodajemy mleczko kokosowe i czekamy do zagotowania. Na mocno rozgrzanej patelni grillowej grillujemy plasterki bekonu (jak są takie jak mgiełka to po kilka chwil ok 30 sekund z każdej strony). Odsączamy z nadmiaru wytopionego tłuszczu. Nalewamy zupkę do bulionówki, na wierzchu kładziemy chipsa z bekonu (tak żeby troszkę się zanurzył i takim kantem wystawał i opierał się o rant ). i jeszcze parę listków kolendry na koniec do dekoracji...... Spróbujcie bo warto. Moja sąsiadka zza ściany to dynie tylko na halloween wystawia a wczoraj powiedziała, że jakby nie wiedziała że to z dyni to by się nie domyśliła...... Edytowane 17 Października 2014 przez lolek7825 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 17.10.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Lolek dzięki za przepis ,mnie dzisiaj jedna mama obdarowała dynią ,więc będzie zupka . Ja właśnie też bez cen zawsze drogie wybieram . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 17.10.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 A ja właśnie miałam pisać prośbę o przepis Lolek na ta twoja zupkę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 17.10.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Fajna a przepis na buraczki z papryką będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 17.10.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Zapomniałam....:rolleyes:Lecę po zeszyt,daj mi chwilkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 17.10.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Spoko aż tak się nie pali, to dopiero na jutro Miałam gdzieś swój przepis, ale zapodziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 17.10.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Buraczki: potrzeba: 6 kg buraków,2 kg papryki czerwonej,7 dużych cebul.Zalewa: 1 szklanka wody,1,5 szklanki octu,2 płaskie łyżki soli,1,5 szklanki cukru.Buraczki ugotować ww łupinach.Po ugotowaniu obrać ze skorki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Papryke i cebule pokroić w kostkę.Skladniki zalewy zagotować w większym garnku i wrzucić do niego paprykę i cebule.Gotowac jeszcze 10 minut.Po tym czasie dorzucić starte buraczki i jeszcze podgotować 5 minut.Po tym czasie nakładać do sloiczkow i pasteryzować 10 minut.Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 17.10.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Ale ty chcesz takie do obiadu na juz czy do słoików? Do obiadyu na juz tez mam ale inny przepis.Ten ktory podałam jest na przetwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 17.10.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 O dzięki, jutro zrobię plus te od Ciebie z czosnkiem, bo zapowiadają się smacznie ha i sos słodko-kwaśny od Lolka A tak w ogóle to wiecie, że jesteście większą skarbnicą wiedzy niż Wikipedia ?? :D:D czego to ja się tu nie dowiedziałam.........:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 17.10.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Do słoików do słoików potrzebuję, a jak Ci się chce jeszcze pisać to podaj proszę te na już, bo niby umiem, ale coś mnie nosi żeby nowego popróbować, bo od lat wciąż to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 17.10.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 A ja nasmazylam boczniaków i cos czuje ze zanim moi wrócą to tylko sie smakiem obejdą :)Co chwile podjadam po trochu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 17.10.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 a na taniec dziś nie patrzycie???I tak piątek bez imprezki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 17.10.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 U mnie w telewizji brygada RR Chip i Dale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 17.10.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 To ja dzisiaj stawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 17.10.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 małe te zdjęcie wyszło ,ale wybór jest:) My już bajek nie ,chociaż młoda jeszcze nie śpi.Wczoraj zwymiotowała tabletkę i później długo się ją przekonywało żeby połknęła drugą ,więc czekam do 21 i jak zaśnie zaczynam weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 17.10.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Moi jeszcze chwilę, bo weekend to mogą dłużej Współczuję problemów zdrowotnych z córcią, znam to z autopsji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 17.10.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Ja taniec :no:Hotel Adlon oglądam....:)Dzieki za drineczka bo u mnie w domu dzisiaj posucha....jedynie koniak został malibu i becherovka.Bleee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.