mirkamis 23.10.2014 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Ok dobra nie panikuję .Kurcze aż mnie pot oblal jak ja wyciągnełam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 23.10.2014 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Wojen to wybuduje połowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 23.10.2014 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Women miało być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 23.10.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Reni u nas są takie namioty "Tanie płytki - tam trafiają jakieś końcówki serii lub II i III gatunek - za 15 -20 złotych kupisz coś naprawdę fajnego, a już białe klasyczne na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 23.10.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Reni a jak ty płuczesz też tylko materiał ci się robi a pierze w kuleczki zbite???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 23.10.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Reni jak chcesz tanie plytki to do Żor przyjedź , ja poler 60/60 za 20 zł m kupowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 23.10.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Ja rozumiem, że oglądający mieszkanie czy dom nie ma ochoty zapłacić właścicielowi pełnej ceny za jego bardzo drogie, ale używane meble czy sprzęty, bo woli zrobić po swojemu. No waśnie są tacy i tacy klienci. U nas szukają klienci, którzy chcą się wprowadzić na gotowe, bo nie w głowie im remonty. To też rozumiem. Są też tacy, którzy chcą po swojemu wszystko i nowe (to ja). Jednak najwięcej jest wygodnych, którzy połaszą się na ładnie wykończone, byle tanio (też da się tak zrobić, tylko w ciągu kilku lat zniszczeje - skoro fachowcom w rękach panele pękały i płytki podczas cięcia też). Ja stare mieszkanie wykończyłam za niecałe 500 zł/m2. Większość tej sumy wzięła ekipa (nawet żarówki sama tam nie wkręciłam), kuchnia np. kosztowała nas niecałe 5 tys. ze sprzętem. Więc da się. Wyglądała prześlicznie . Rozpadnie się w ciągu roku. Moja aktualna jeszcze z 20 lat postoi. Nikogo to nie obchodzi! A co do cen materiałów, to na przykład ja wiem, że muszę zamawiać z Bydgoszczy, bo w Poznaniu są chore ceny za te same materiały tych samych firm (cegła, okna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 23.10.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 no nie wiem jak wam ale nam się wydawało, że dom dużo mniej nas będzie kosztował dlatego się nie dziwię, że większość ludzi jest w błedzie nawet się dochodziliśmy ze znajomymi którzy postawili dom przed nami, że my na pewno się zmieścimy w założonej kwocie (aha wyszło dwa razy tyle a dom jeszcze nie skończony!!!) oglądam właśnie kanapy ikei czy ktoś mi powie gdzie znajdę wielkość?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 23.10.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Mirka spier....kurtkę :yes:Ja mezowi w zeszłym tygodniu kamizelkę TH w ten sam sposób.Wyschla i jest cieniutenka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 23.10.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Ja też myślałam, że postawię dom tanio, ale później policzyłam, doliczyłam i wolałam kupić U mnie dużą rolę zagrała działka - wiem, że nie stać by mnie było na działkę w tej lokalizacji. Z poprzednimi właścicielami domu mam dobry kontakt - oni zbyt wiele nie ukrywali (a może my się nie dopatrzyliśmy; )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 23.10.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 no nie wiem jak wam ale nam się wydawało, że dom dużo mniej nas będzie kosztował dlatego się nie dziwię, że większość ludzi jest w błedzie nawet się dochodziliśmy ze znajomymi którzy postawili dom przed nami, że my na pewno się zmieścimy w założonej kwocie (aha wyszło dwa razy tyle a dom jeszcze nie skończony!!!) Może ja mam świadomość, bo jestem z rodziny budowlańców i od zawsze obracam się w tym temacie? Już wyceny domów przy gotowych projektach mnie śmieszą, nie wiem, skąd oni to biorą i jakie materiały liczą? Ale raczej najtańsze, żeby opchnąć projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 23.10.2014 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 My takiej świadomości nie mieliśmy a mój M raczej się przygotował do tematu zanim zaczęliśmy budowę Ja to nawet nie wiem ile chleb kosztuje więc się nie wypowiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.10.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Ilona,ale ja nie mówię o ekstremum jakościowym:) pt. Meble Bodzio czy inne, które rozpadną się po roku czy trzech, a o różnicy, między wybieraniem ultra drogich ofert, a tańszych, ale na tym samym poziomie jakości, wierz mi, że się da, nie rezygnując z konkretnych materiałów i jakości można nie wydać majątku; my na granicie na blat do kuchni mieliśmy 6 tysięcy różnicy, między ceną studia kuchennego, a małym wykonawcą, który u nas wygrał casting i to on zrobił blaty (polecony, sprawdzony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 23.10.2014 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Fajna gadam z sis i jej sie tak samo dzieje i ma kurtke ok.No nic szul=kam takiej samej co podmienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 23.10.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Według metki mozna prać mechanicznie w 30 stopniach więc może nic nie bedzie tak jak Reni pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 23.10.2014 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Ktos kiedyś powiedział zeby sumę ktora zakładasz ze ze sie wybudujesz trzeba pomnożyć przez dwa...:DU mnie to chyba ja przez trzy nawet wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 23.10.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Ilona, ale ja nie mówię o ekstremum jakościowym:) pt. Meble Bodzio czy inne, które rozpadną się po roku czy trzech, a o różnicy, między wybieraniem ultra drogich ofert, a tańszych, ale na tym samym poziomie jakości, wierz mi, że się da, nie rezygnując z konkretnych materiałów i jakości można nie wydać majątku; my na granicie na blat do kuchni mieliśmy 6 tysięcy różnicy, między ceną studia kuchennego, a małym wykonawcą, który u nas wygrał casting i to on zrobił blaty (polecony, sprawdzony). No tak, o tym też pisałam. My będziemy zamawiać spoza Poznania, bo te same materiały (często nawet te same firmy!), ale taniej. Natomiast przeciętny kupujący mieszkanie "na gotowo" nie zapyta o blat w kuchni. Kamień, drewno, laminat - a co za różnica? Grunt, że jako-tako wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 23.10.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Mirkamis ja juz nie pierwszy raz tak spier...ciuch puchowy i za kazdym razem sie łudziłam ze moze wróci do stanu sprzed prania ale niestety ścierki sie robiły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 23.10.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Ktos kiedyś powiedział zeby sumę ktora zakładasz ze ze sie wybudujesz trzeba pomnożyć przez dwa...:DU mnie to chyba ja przez trzy nawet wyszło O kurde, serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 23.10.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Kurcze nie załamuj mnie bo żyję nadzieją .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts