Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kwestia tego czy budujesz sobie czy deweloperka...:pJa wychodzę z założenia ze rzeczy które bedą na stałe czyli juz ich nigdy raczej nie wymienię powinny byc z jak najlepszych materiałów a tych jak wiadomo w Castoramie nie dostaniesz.Dobra dachówka porządne okna porządne drzwi ,schody itp...

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sharlotka, w razie sprzedaży i tak przepłaciłaś za blat kilka tysięcy, bo kładąc laminat sprzedałabyś dom/mieszkanie za taką samą cenę.

Cenę nieruchomości podnosi lokalizacja, ewentualnie to czy wygląda nowo/schludnie, a już użyte materiały zupełnie nie. Kupującemu nie robi, czy kuchni lakierowana czy foliowana, nawet o to nie zapyta, o ile folia się jeszcze nie odkleja ;).

Sharlotka, w razie sprzedaży i tak przepłaciłaś za blat kilka tysięcy, bo kładąc laminat sprzedałabyś dom/mieszkanie za taką samą cenę.

Cenę nieruchomości podnosi lokalizacja, ewentualnie to czy wygląda nowo/schludnie, a już użyte materiały zupełnie nie. Kupującemu nie robi, czy kuchni lakierowana czy foliowana, nawet o to nie zapyta, o ile folia się jeszcze nie odkleja ;).

Obiema rakami sie pod tym podpisuje.:yes::yes::yes:

Dziewczyny, da sie wybudowac dom do 200tys bez mgnienia palcem ;)

dla przykladu w tym dzienniku dziewczyna opisuje ich poniesione koszty... oczywiscie wszystko zalezy z jakiego materialu itp... im sie udalo za 185 965 ale bez mebli i agd.

Fajna, beda jakies fotki? :cool:

Edytowane przez Mmelisa

Ilona ludzie nie wiedza co to za firma jest Koło wiec ja juz sie nawet nie kompromituje mówiąc ze cała łazienkę mam Phillippe Starc...:sick:

Przecież Koło już brzmi dumnie!

Pamiętam jak mój mąż szukał pieca dla rodziców. Junkers miał zaskakująco dobre ceny, znana firma w dodatku ;), w każdym bloku są przecież Junkersy. Mój ojciec mu powiedział: "W żadnym wypadku! Junkersów używa się tylko w developerce" ;). Mogłabym mnożyć przykłady...

A czy to naprawdę taka różnica? Ja też o to nie pytałam, bo wiedziałam, że kuchnię wymienię - nie mówiłam tego sprzedającym, bo oni chcieliby meble zabrać. Kazałam zostawić meble i tyle.

I nie bardzo wierzę w to,ze kupujący kompletnie nie chce nic zmienić. Po prostu nie powie tego i tyle. A meble na 20 lat? Też argument nie dla mnie, bo nie wyobrażam sobie przez 20 lat mebli w kuchni nie wymienić :) W swoim mieszkaniu robiłam je 10 lat temu i na pewno bym teraz wymieniła. Drogie nie były, nic się z nimi nie dzieje (nawet po 2 latach wynajmu), ale modne to one nie są. Może nawet nie o modę chodzi, ale gust mi się zmienił. Nie wierzę też, że za 20 lat nadal będą mi się bardzo podobały te moje w kuchni. Ja tam wolę coś tańszego czego nie szkoda wymienić.

Ilona mieszkanie na takim poziomie wykończenia jak jest twoje ale mały metraż ciężko będzie sprzedać za tą cenę bo ludzi nie interesuje jakie są płytki czy włoskie czy polskie ani blat itp. a sama lokalizacja to za mało

Ale ja nie sprzedaję za niewyobrażalną sumę ;). Taniej niż stan developerski u mnie na osiedlu. Po prostu nie warto wspominać o materiałach, bo ludziom to nie robi różnicy ;). I cieszę się, że mam laminat w kuchni (nikt jeszcze nie zwrócił na to uwagi ;).

A czy to naprawdę taka różnica? Ja też o to nie pytałam, bo wiedziałam, że kuchnię wymienię - nie mówiłam tego sprzedającym, bo oni chcieliby meble zabrać. Kazałam zostawić meble i tyle.

I nie bardzo wierzę w to,ze kupujący kompletnie nie chce nic zmienić. Po prostu nie powie tego i tyle. A meble na 20 lat? Też argument nie dla mnie, bo nie wyobrażam sobie przez 20 lat mebli w kuchni nie wymienić :) W swoim mieszkaniu robiłam je 10 lat temu i na pewno bym teraz wymieniła. Drogie nie były, nic się z nimi nie dzieje (nawet po 2 latach wynajmu), ale modne to one nie są. Może nawet nie o modę chodzi, ale gust mi się zmienił. Nie wierzę też, że za 20 lat nadal będą mi się bardzo podobały te moje w kuchni. Ja tam wolę coś tańszego czego nie szkoda wymienić.

Jasne, dlatego ja nie podnoszę ceny za wyposażenie. Sprzedaję po cenie rynkowej, a to jak wykończyłam - to tylko moja strata i pluję sobie w brodę. No ale jak pisałam - przykro, że nikt nie doceni.

JJana ja po dwóch latach mieszkania zmieniłam gust :lol2::lol2: a gdzie jeszcze 18 :rotfl:

Dziewczyny, to jest oczywiste, ale nosz kurcze, zadziwia ta niska świadomość ludzi. Że Koło, Junkers to high life, że nie ma różnicy między blatem kamiennym a laminowanym, folią a lakierem, plastikiem a drewnem...

Mirkamis, rozwies kurtke przy kaloryferze, zeby szybiej schla i strzepuj ja co jakis czas, zeby rozbic pierze, jak bedzie schlo. Powinno byc ok. Ja pralam moja tydzien temu i tez wyjelam z pralki szmatke, a teraz jest ok. Sorrki za brak polskich znakow, ale nie na swoim kompie jestem i nie wiem, jak wlaczyc.