Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja mam dzisiaj plan pomyc okna w salonie, w lato robili nam drogę dojazdową i się strasznie kurzyło, mieszkam na 4 pietrze, a i tak okna całe usyfione, aż szare. Mam nadzieję, że po wyjściu z pracy starczy mi energii by się za nie zabrać. Łazienka też woła o pomstę do nieba:/
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/2388/#findComment-6621634
Udostępnij na innych stronach

wiecie co ostatnio w lidlu kupuję kurczaka - ale mięso z udek bez kości - wygląda jak filet

a w smaku dużo lepsze bo soczyste:)

 

także dziś mam obiad ;)

 

Ja właśnie nie lubię, ale szwagier, który pracuje w mięsie zawsze mówił, że to najlepsze mięso z kurczaka.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/2388/#findComment-6621642
Udostępnij na innych stronach

kabanosiki trzeba kupić

 

Ilona ja niezbyt -ale mam jakąś fazę, ze każde mięso mi śmierdzi.. a te po zamarynowaniu 1 dniowym jest względne.

 

Ja w ogóle jeśli chodzi o mięso, to mam jakiś wstręt często :sick:. Tak jak piszesz, śmierdzi mi, zwłaszcza wieprzowina :sick:. Wędlin nigdy nie jadłam, ewentualnie pierś z kurczaka i rybę. Ale moje chłopaki bez mięsa żyć nie potrafią, no i mam wieczną anemię przez to, że sama go unikam jak mogę ;). Bez tego bez problemu mogłabym zostać wegetarianką ;).

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/2388/#findComment-6621655
Udostępnij na innych stronach

ja ostatnio dostałam od babci koguta:), moja babcia ma swoje kury, poporcjowałam i ostatnio ugotowałam rosół, nie dodawałam innego mięsa tylko ten korpus z koguta, pyszna wyszła zupka, taka żółta i tłuściutka, dzisiaj jeszcze mam co jeść, a wczoraj kupiłam sobie w biedrze gotowe naleśniki ze szpinakiem i 3 na raz wszamałam:P
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/2388/#findComment-6621658
Udostępnij na innych stronach

Kurde, dla mnie już pałki z kurczaka są "za tłuste" i śmierdzące. Ewentualnie z piekarnika, ale nie przepadam. Nie wiem, co to jest, taka się urodziłam ;).

A w ciąży wpitalałam mięso w każdej postaci, teraz mały się trzęsie na widok tego tłustego, typu golonka, żeberka, karkówka (w ciąży miałam identycznie).

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/2388/#findComment-6621661
Udostępnij na innych stronach

dziewczyny a taki chlebak fajny http://qdecor.pl/kuchnia/chlebaki/chlebak-manna-bialy,produkt6112/?gclid=CM_P9uTm0cECFcfMtAodb3kADQ czy plastik fantastik, znalazłam za niewiele ponad 100zl i zastanawiam się czy nie kupić
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/2388/#findComment-6621668
Udostępnij na innych stronach

ja ostatnio dostałam od babci koguta:), moja babcia ma swoje kury, poporcjowałam i ostatnio ugotowałam rosół, nie dodawałam innego mięsa tylko ten korpus z koguta, pyszna wyszła zupka, taka żółta i tłuściutka, dzisiaj jeszcze mam co jeść, a wczoraj kupiłam sobie w biedrze gotowe naleśniki ze szpinakiem i 3 na raz wszamałam:P

 

A nie było twarde? Nam teść kiedyś wyhodował, ale twarde mięso, nie takie nadmuchane jak sklepowe, rosół z dwie godziny gotowałam na nim ;).

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/2388/#findComment-6621669
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...