Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A nie było twarde? Nam teść kiedyś wyhodował, ale twarde mięso, nie takie nadmuchane jak sklepowe, rosół z dwie godziny gotowałam na nim ;).

ja tego mięsa z rosołu już ni ejadłam, bo to takie resztki były, a resztę udka/ skrzydełka zamroziłam ale rzeczywiście dość twarde jest, ja nawet dłużej rosół gotowałam, ale to dlatego by był bardziej wyrazisty, tak jak fajna kiedyś radziła.

bratkaf, ja już mam upatrzony "swój" chlebak, żaden inny mi się nie podoba ;).

ja jestem na etapie poszukiwania, u mnie nie będzie stał na widoku, tylko w szafce, ale mimo wszystko chciałabym coś fajnego kupić.

hejo :) a w plastiku pieczywo sie nie zaparza? i cos troche maly sie wydaje :) u mnie musial byc pojemy...kazdy je inne pieczywo...do tego jakies buleczki ect dla dzieciakow ;) ciagle bym miala dodatkowe siaty na blacie ;) a tak to w moim miesci sie caly slowianski, pol staropolskiego, caly chleb orkiszowy, do tego pare bulek, jakies ciasteczka na wage...:D

hejo :) a w plastiku pieczywo sie nie zaparza? i cos troche maly sie wydaje :) u mnie musial byc pojemy...kazdy je inne pieczywo...do tego jakies buleczki ect dla dzieciakow ;) ciagle bym miala dodatkowe siaty na blacie ;) a tak to w moim miesci sie caly slowianski, pol staropolskiego, caly chleb orkiszowy, do tego pare bulek, jakies ciasteczka na wage...:D

ja mało pieczywa przechowuję, i przeważnie tylko w weekend, bo w tygodniu kupuję w piekarni przed pracą i zdecydowanie częściej bułki niż chleb. U mni emusi być tez mniejszy, bo ni ebędę go trzymała na blacie tylko w szafce zamykanej. Podobno pieczywo się nie zaparza, bo sa jakieś wywietrzniki, ale ile w tym prawdy.

ja mało pieczywa przechowuję, i przeważnie tylko w weekend, bo w tygodniu kupuję w piekarni przed pracą i zdecydowanie częściej bułki niż chleb. U mni emusi być tez mniejszy, bo ni ebędę go trzymała na blacie tylko w szafce zamykanej. Podobno pieczywo się nie zaparza, bo sa jakieś wywietrzniki, ale ile w tym prawdy.

u nas zawsze duzo pieczywa schodzi ;) sobie zazwyczaj kupuje orkiszowy albo pelnoziarnisty na kromki 8 mi wystarcza na tydz. ;) do tego pieczywo na grzanki, buleczki do szkoly lata sam :) dla mlodej tez jakas kroma...reszte zjada malzonek :) no i moj kolos stoi na wierzchu ;)

Ok ok rozumiem nawet nie chcę cię fatygować

az mnie serce boli.. powaznie. :(

to moze ja kupie, i przetrzymam w domu..a wtedy jak cos to przekaze z mama w styczniu do PL?

albo i z bratem, bo tez bedzie wracac zaraz po swietach :yes: i on wysle...

tylko jaki kolor? :cool: