Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop: serio tak myślisz?

Renia,

Parę lat temu jeszcze jakoś Ikea dawała radę z jakością, ale ostatnio, nie wiem, moze mylę się, ale nie podcjodzi mi.

Widziałem fajny fotel ale wykończenie takie sobie było. Może trafiłem na taki model....

Elementy dekoracyjno- wyposażeniowe mają ok ale nie wiem czy bym kuchnię kupił..... chyba nie.

(nie chciałbym się nikomu z Was narażać bo tu widzę grono zwolenników więc już się nie odzywam).

Czasem trzeba iść na kompromisy (IKEA) bo nie da się za nasze pensje wszystkiego sygnowanego przez znane nazwisko projektanta kupić (nie będąc dalej nazwanym snobem hihi).

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Renia ma pokój swój w ktorym spał do ub. roku - potem kilka razy alarm go wystraszył i zrobiliśmy błąd czasem mówiąc " bo pójdziesz do swojego pokoju spać" tak jakby za karę- i on tam tylko się ubiera.

Jest wolny pokój zaraz koło sypialni - obok - i tak go namawiamy, ze będzie bliżej i że może wybrać kolory i co tam będzie chciał w ikea ( dywan w auta chce:bash: i czarną ścianę) i mamy nadzieję że po prostu w tym nowym będzie spał od razu - bo obok i miał wpływ na wybór.

Nie chce go na siłę - na niego działa metoda negocjacji i on taki wiesz dorosły się czuje jak może wybrać i pokazać co jak chce. A potem będę stanowcza w razie czego.

Edytowane przez Magda_lena85

Renia,

Parę lat temu jeszcze jakoś Ikea dawała radę z jakością, ale ostatnio, nie wiem, moze mylę się, ale nie podcjodzi mi.

Widziałem fajny fotel ale wykończenie takie sobie było. Może trafiłem na taki model....

Elementy dekoracyjno- wyposażeniowe mają ok ale nie wiem czy bym kuchnię kupił..... chyba nie.

(nie chciałbym się nikomu z Was narażać bo tu widzę grono zwolenników więc już się nie odzywam).

Czasem trzeba iść na kompromisy (IKEA) bo nie da się za nasze pensje wszystkiego sygnowanego przez znane nazwisko projektanta kupić (nie będąc dalej nazwanym snobem hihi).

ech to i ja tak myślę, lubię ikeę, ma jedną zaletę cena idzie w parze z jakością, jak cos jest takie sobie to i też tanie, sama nie kupiłam kuchni w ikea bo chciałam" lepszą" płytę ale do ikei się nie czepiam, dobre ceny, jakość dobra, wzornictwo rewelacja, no dla mnie sklep któremu żadna agata czy bodzio czy brw nie dorówna a jednak robią wszystko aby te skley były podonbe i stawiane obok siebie, dla mnie to nie mozliwe

Lolek stanowcza jestem - a ze strachem dziecka stanowczością walczyć nie będę - tym bardziej z 3 latkiem.

A alarm się włączał taki który wyje w straży pożarnej - alarm w aucie się od tego włączał a co dopiero dziecko :bash:

jakiś kretyn zamontował na budynku obok alarm o takiej mocy decybeli, że ja miałam dość.

Magda u nas młoda miała swój pokój na mieszkaniu i o spaniu słyszeć nie chciała .Po przeprowadzce też musiała swoje odczekać na łózko ale jak juz przyszło to ona tylko tam spać bedzie - tez miała 3 lata :).Jeden raz wystraszyła się cieni z garderoby i ja od tego czasu miałam przekichane.Po przeprowadzce do nowego pokoju odpusciła i spała i zasypiała sama .Za to teraz zrobiła się tak strachliwa ,że nie przejdzie sama z pokoju do pokoju- nie wiem co ją tak wystraszyło .Auto droga przejedzie i wpadnie w dziurę i ona już ma wystraszony wzrok.Na szczęście dalej sama zasypia:D.

Kup mu może audiobooki i puszczaj przed snem - młoda to uwielbia :)

ja myślę, że to nawet nie o karę chodziło i mówienie " bo pójdziesz do pokoju" ale o ten cholerny alarm - to syrena pożarowa była :bash:

Mirka mój miał rok w chwili przeprowadzki - i spał sam w swoim:) do ub, roku - czyli do 2.5 roku - potem akcja syrena i koniec z dnia na dzień - akurat w lato jak się włączała co chwile - jakiś pożar trwa/lasów

Edytowane przez Magda_lena85

No ,ja moją od urodzenia ,przez lenistwo swoje nauczyłam spania z mamusią .Wszyscy mi gadali ,że już tak bedzie z nami spała do starości a ona wszystkim nosa utarła jak te 3 latka miała :D.Zresztą przypuszczam ,że jakbym na mieszkaniu zrobiła wspólną akcję" zakup łóżka" to ona by już dawno z nimi nie spała , tylko na mieszkaniu inwestować się już nie chciało .