Magda_lena85 19.11.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 bo to chyba sam cukier rozpuszczony w wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.11.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 ja tez bym chciała przepis na pierniki ale te cienkie, i te od razu miękkie do zjedzenia bylo pisac wczesniej.. to bym wyslala gotowe ciasto w pojemniku.. ja przewaznie tutaj kupuje w sklepie.. nozesz kurrmac jakie dobre maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.11.2014 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 o cholera , no szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 19.11.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Ja w zeszłym roku tez robiłam z prawdziwego ,tez odpowiednio wcześnie i nic z tego nie wyszło .Zęby szło połamać . W tym roku robię mało pierników i tylko dla mlodej żeby radość miała pierników ze strojenia a dla nas upiekę orzechowca - mniam - omniomniom:D. Albo młodej smakują te korzenne z ikea to jej kupię i niech sobie lukruje do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 19.11.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 bylo pisac wczesniej.. to bym wyslala gotowe ciasto w pojemniku.. ja przewaznie tutaj kupuje w sklepie.. nozesz kurrmac jakie dobre maja http://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyyes.gif a w ikea nie ma? :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.11.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 a w ikea nie ma? :lol2::lol2: sa, ale to nie ten sam smak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 19.11.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 idę o 14.30 rok temu robiłam pierniczki na prawdziwym miodzie i takie twarde wyszły, że nie dało się jesć ( odpowiedni wcześniej i w odpowiednim pojemniku) -macie jakiś sprawdzony przepis?? to miód powoduje, że pierniki są twarde, a im w przepisie więcej miodu tym będą twardsze ja tez bym chciała przepis na pierniki ale te cienkie, i te od razu miękkie do zjedzenia Reni poszukaj na kwestii smaku, są tam i te miękkie i te cienkie, robiłam w ubiegłym roku Ja w zeszłym roku tez robiłam z prawdziwego ,tez odpowiednio wcześnie i nic z tego nie wyszło .Zęby szło połamać . W tym roku robię mało pierników i tylko dla mlodej żeby radość miała pierników ze strojenia a dla nas upiekę orzechowca - mniam - omniomniom:D. Albo młodej smakują te korzenne z ikea to jej kupię i niech sobie lukruje do woli Poproszę przepis na tego orzechowca, co prawda mam już i robiłam parokrotnie, ale może ty masz lepszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 19.11.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Dam wieczorem, teraz mykam na relaks do kosmetyczki; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.11.2014 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 fiu, fiu super pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.11.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 a ja bede miala swoj relax wsrod maluszkow 2-4latka... mlodsza ma dzisiaj tance.. dobrze, ze to tylko 45min bo jutro 3godz, czekania na korytarzu na starsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.11.2014 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 fajna i jak wrazenia z ikei, bo nie odpisałaś? Renia dużo i mało.:DKupilam dwie szafeczki nocne i komodę Malm do gościnnego,zasłony granatowe do sypialni i jasno szare do gościnnego,firany,chyba z 10 wkładów do poduszek i jeszcże kilka dupereli mało istotnych typu talerze miseczki ściereczki czyli to co sie na bieżąco zużywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.11.2014 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Kurcze teraz na takim speedzie działamy bo trzy tygodnie do przeprowadzki zostały.Az sama jestem w szoku ile rzeczy można załatwić jak człowieka czas goni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.11.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 gdyby tak termin skrocic o tydzien... to dopiero by bylo tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.11.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Magda,Renia gotowe ciasto na pierniki w Ikeii widziałam wlasnie.:yes:Nie kupiłam ale zastanawiałam sie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.11.2014 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 gdyby tak termin skrocic o tydzien... to dopiero by bylo tempo O mamusiu nawet boje sie pomysleć :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.11.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 niezla torpeda w tyl*ach by sie Wam odpalila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.11.2014 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Nawet nie wiesz jak teraz juz mam dupę spięta :rotfl:Jestem totalnie w proszku!!! :mad:Tyle sie tych klamotow przez te lata nazbierało ze przewożenie tego chyba z tydzień zajmie.:(Ludzie którzy kupili dom biorą od nas kilka mebli wiec juz zawsze mniej do przewożenia ale najgorzej ze bez stołu na święta zostaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 19.11.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 *ORZECHOWIEC*_*Ciasto*_60 dkg mąki20 dkg margaryny2 łyżki miodu2 całe jajka1 łyżka sody Ciasto wyrobić i podzielić na 2 części.Jedną z części upiec, na 2 część ciasta (surową) należy dać gorący lukier _*Lukier*_30 dkg orzechów10 dkg cukru12 dkg masła2 łyżki miodu Upiec 2 część ciasta z orzechami _*Krem*_0,5 l mleka0,5 szklanki cukrucukier waniliowy1 margaryna1,5 łyżki mąki tortowej2 łyżki mąki ziemniaczanej Wszystko razem zagotować i gorące wylać na pierwszą część ciasta. Przyłożyć drugie upieczone ciasto z orzechami.Piec na 3 dni przed podaniem.Około 15 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 19.11.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Dzieki wielkie za przepis:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 19.11.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Nie ma za co:).My uwielbiamy to ciasto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts