Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dokładnie, jak masz opisane rzeczy to wiesz gdzie ich szukać, ja przez 2 tyg miałam ciuchy w workach bo nie było garderoby, więcj po opisach mogłam znależć gdzie to mam, i czapki nie szukałam w np sukienkach

najważniejsze to zrobić porzadek i powywalać rzeczy, przeprowadzka to super okazja do pozbycia sie niepotrzebnych rzeczy, zasada dla ciuchów, jak 2 -3 lata z rzędu czegoś nie ubrałaś to napewno już nie ubierzesz :lol:

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Renia powiedz mi czy za położenie tapety na jednej ścianie 4 m drugiej 3 metry i trzeciej 1,5 metra za 900 zł to chyba sporo jest?? :o

no właśnie miałam Was pytać o ceny

za malowanie młodego ( malowanie na 1 raz +poprawki) zapłaciłam 300 zł :jawdrop:pokój mały ok 11-13 m2 - raz malowane bo to przemalowanie tak naprawdę kolorów - zero brudu, gipsowania etc.

Wg mnie za dużo - robił 3 dni po 2 godz=6 godz 300 zł

sorki ale ja za 8 godz pracy nie zarabiam 300 zl netto :( zwariowali calkiem

fajna jak zostawisz syf to będzie to swiadczyło o tobie, wiadomo okien myć nie będziesz ale poodkurzać chyba można, ja około 16 oddawałam klucze a nowi lokatorzy już przyszli z torbami i zostali na noc, także z grubsza ogarnęłam ale równo z ich dzwonkiem pakowałam lodówkę, więc wiadomo nie myłam jej i też prawda taka ze na 2 tyg przed przeprowadzką mało co sprzątałam

Magda no prosze cię, nie można tak tego liczyć

Renia ja wiem, ze nie można porównując do innego zawodu

ale powiedź sama, że to cena przesada - nie chcialam nic mu mówić ( zbiera na wesele) - ale 300 zł za 6 godz to ja tez chce zarabiać :lol2:

Moim zdaniem wykonawcy mają stawki z kosmosu - nie mają dużo roboty bo nie ma boom budowlanego i jak już kogoś złapią to ciągną kasę póki mogą.

Fajna, a to nie jest tak, że jak mówisz cenę tapety, to facet od razu ocenia, czy macie kasę, czy nie i chce w związku z tym więcej dla siebie ugrać? Ja rozumiem, że jak robisz łazienkę, wymyślasz sobie półki i półeczki, wszystko szlifowane i łączone pod kątem, to cena wzrasta, bo praca precyzyjna, ale w położeniu tapety na prawdę nie widzę nic, co wymaga specjalnych umiejętności... Tniesz, smarujesz, przyklejasz... Wiesz jak ja bym zrobiła? Położyłabym tę tapetę sama, a 900 złotych za położenie przeznaczyła na fajny ciuch albo torebkę ;)

magda noe nie do kóńca a jeśli chcesz zarabiać 300 zł za 6 godzin to idź malować ściany, kurcze nie można tak, ja jestem po drugiej stronie

kasuję za montaz jednej szt drzwi 150 zł, pani mi mówi, boże jak drogo, to mówię do niej, jeśli drogo to prosze sobie samemu zamontowac bo z tych 150 zł musze zapłacić zus, światło, paliwo, leasing, czynsz slepu i jeszcze zarobić, prawda? to nie jest tak laski, kiedyś w usterce było ze facet wziął za wymianę czegoś 100 zł, i mówili boze jak dużo 100 zł a pracował pół godziny, a czy ktoś pomyślał ze trzeba tam dojechać i mieć auto które kosztuje i eksploatuje się???????????

Ania z tą czy tapeta droga czy tania nie jest tak, ja biorę pod uwagę ile kosztuje towar bo jak go spierdolę to musze do ceny usługi wliczyć ewentualne ryzyko, przykład najtańsze drzwi podetnę za 30 zł ale fornirowane drewniane za 70 zł, bą są drozsze, lepsze, twardesze i potrzebują prawie nówki tarczy

Laski o jakim Wy zusie mówicie - koleś jest zatrudniony do 14 w firmie na etat - a to co zarabił u mnie to miał na czysto do kieszeni !!!!

ja rozumiem gdzie ktoś firmę prowadzi i ma koszty - ale dla niego to tzw "fucha.

To o to chodzi - nie o 300 zł ale o to, że ma bez kosztów do kieszeni - i tak większość wykonawców działa.

I najbardziej poszkodowany w syt na czarno nie jestem klient ani ten wykonawca (czysta kasa do kieszeni) ale osoby które grają fair i rozliczają na firmę (jak Reni).

Wiecie co, ja sobie zdaję sprawę, że każdy chciałby zarobić. I rozumiem, że dobra usługa musi kosztować. Chętnie bym za taką zapłaciła. Problem w tym, że większość ludzi podających się za fachowców po prostu nimi nie jest. Nie słuchają klienta, nie robią zgodnie z jego oczekiwaniami tylko po swojemu tłumacząc potem, że inaczej się nie dało... Nie sprzątają po sobie, nie szanują materiałów, bo za nie nie płacili, robią na odwal, nie są pomocni i kreatywni, nie pomogą, nie podpowiedzą, nie doradzą, tylko odwalą swoje i płać pani. Ja u siebie po takiej świetnej ekipie znalazłam szmatę zagipsowaną w ścianie, bo nie chciało im się uzupełniać ubytku - musieliby czekać, aż wyschnie, zwiąże... A tak - wsadzili szmatę, z wierzchu przykryli gładzią, pomalowali i było git. Na chwilę :mad:

Renia, piszesz o podatkach, ZUSach i innych... Naprawdę zapłaciłabym solidnej, rzetelnej firmie, która ma zarejestrowaną działalność i rozlicza się ze swojego przychodu jak należy. Podpisuje umowę i daje gwarancję na swoje usługi, a od ewentualnych wpadek, które się zdarzają, jest ubezpieczona... Problem w tym, że większość fachowców to pan Józek, czy Franek, który bierze kaskę do łapki i tyle... On nie daje gwarancji na to, co zrobił. Ewentualne błędy i niedoróbki zwala na poprzednią ekipę, na jakość materiału itd... Wiem, że dobra usługa musi kosztować, sama robię w usługach, ale dlaczego tych dobrych jest tak mało i wszystko opiera się na bylejakości?