Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzę, ze temat wrócił :) Już kiedyś dyskutowałyśmy, gdy się oburzałam na ekipy, które miały mi okładać ogrodzenie płytkami ceglanymi. Ceny były z kosmosu! I wtedy też Ci Renia pisałam, że zapłaciłabym nawet 100 zł za metr ułożenia tych płytek, ale pod warunkiem, ze dostałabym fakturę i gwarancję. Tyle, że żadna ekipa lub pan Józek nie chciała o tym słyszeć! Nie ponoszą żadnych kosztów: ZUSów, podatków, nie utrzymują siedzib. Sprzęt? Mój mąż docinał płytki zwykłą kątówką. A w dodatku panowie się asekurowali twierdząc, że płytki MOGĄ odpaść i namawiając nas na stawianie ogrodzenia od nowa. Mój mąż - nie fachowiec zrobił wszystko sam.

I cały dom też malowaliśmy sami.

Uważam, że za uczciwą pracę warto zapłacić, ale muszę dostać fakturę itd. Niestety przy swoich remontach się ostro nacięłam.

oczywiscie laski ze pan Juzio robi fuchę, ja pisałam o sobie bo mierzę ludzi swoją miarą, i powiem bez ogródek, jak dzwoni do mnie klient i prosi o montaż 1 szt drzwi którą kupił w castoramie i mieszka 30 km odemnie to mówię pierwszy wolny termin to za pół roku :lol:

szkoda! bo miałam dzwonić - mam drzwi ( z salonu) ale nie mam ościeżnicy (do fiordów) i kupiłabym w Leroy i dzwoniła o montaż :lol2::lol2::lol2::lol2:

Renia, no tak niestety jest w usługach. Ty znasz swoją wartość, wiesz jakiej jakości usługi świadczysz, ile pracy musisz włożyć w dobre wykonanie i jaką musisz posiadać wiedzę, ale opinię psują ci wszyscy nierzetelni i potem klient ocenia Cię nie Twoją, ale ich miarą niestety.

To jeszcze wam powiem jak kilka lat temu zamawialiśmy Fiordy do poprzedniego mieszkania. Wszystko pięknie - w salonie drzwi okien i paneli. Przyjechał właściciel firmy do nas na pomiar i zobaczyć czy na pewno właściwe drzwi (prawe, lewe) wybrałam.Okazało się, że drzwi są 2 cm za wysokie, więc mu mówię: to pan podetnie (chciałam dodatkowo zapłacić), a on, że nie, że to sprzętu potrzeba itd. (nie wierzę, ze nie miał skoro drzwi montował i panele kłądł) Więc z zamówienia zrezygnowałam - kupiłam w hurtowni budowlanej dużo taniej i mąż podciął w jakimś małym zakładzie stolarskim - trwało to 10 minut i kosztowało 40 zł :)

Kurna ale mam lenia dzisiaj :D

Obiad zamówiłam na stołówce i sprzątać nawet mi się nie chce tłumacze sobie że nie warto bo pada i pies nabrudzi :D:D:D

Ja ogarniam dom i nawet za pralnię się wzięłam :) .Obiad dla nas mam od wczoraj a dla młodej musze cos wymyslić.Przychodzi razem z koleżanką ze szkoły i młoda zamówiła paluszki rybne:bash::bash:- samo zdrowie .

My z m wszystko sami robimy - malujemy ,tapetujemy,okładamy płot kamieniem , m kładzie płytki itd. :D :D :D.Może firme otworzymy :D

Edytowane przez mirkamis