Magda_lena85 20.11.2014 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 dokładnie -w tym tkwi problem(podatki, zusy i koszty które nawet etatowcy ponoszą a dorabianiu na czarno bez gwarancji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 20.11.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Widzę, ze temat wrócił Już kiedyś dyskutowałyśmy, gdy się oburzałam na ekipy, które miały mi okładać ogrodzenie płytkami ceglanymi. Ceny były z kosmosu! I wtedy też Ci Renia pisałam, że zapłaciłabym nawet 100 zł za metr ułożenia tych płytek, ale pod warunkiem, ze dostałabym fakturę i gwarancję. Tyle, że żadna ekipa lub pan Józek nie chciała o tym słyszeć! Nie ponoszą żadnych kosztów: ZUSów, podatków, nie utrzymują siedzib. Sprzęt? Mój mąż docinał płytki zwykłą kątówką. A w dodatku panowie się asekurowali twierdząc, że płytki MOGĄ odpaść i namawiając nas na stawianie ogrodzenia od nowa. Mój mąż - nie fachowiec zrobił wszystko sam. I cały dom też malowaliśmy sami. Uważam, że za uczciwą pracę warto zapłacić, ale muszę dostać fakturę itd. Niestety przy swoich remontach się ostro nacięłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 20.11.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 za sypialnię i garderobę chcę 600 do kieszonki no way! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.11.2014 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 oczywiscie laski ze pan Juzio robi fuchę, ja pisałam o sobie bo mierzę ludzi swoją miarą, i powiem bez ogródek, jak dzwoni do mnie klient i prosi o montaż 1 szt drzwi którą kupił w castoramie i mieszka 30 km odemnie to mówię pierwszy wolny termin to za pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 20.11.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 oczywiscie laski ze pan Juzio robi fuchę, ja pisałam o sobie bo mierzę ludzi swoją miarą, i powiem bez ogródek, jak dzwoni do mnie klient i prosi o montaż 1 szt drzwi którą kupił w castoramie i mieszka 30 km odemnie to mówię pierwszy wolny termin to za pół roku szkoda! bo miałam dzwonić - mam drzwi ( z salonu) ale nie mam ościeżnicy (do fiordów) i kupiłabym w Leroy i dzwoniła o montaż :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 20.11.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Renia, no tak niestety jest w usługach. Ty znasz swoją wartość, wiesz jakiej jakości usługi świadczysz, ile pracy musisz włożyć w dobre wykonanie i jaką musisz posiadać wiedzę, ale opinię psują ci wszyscy nierzetelni i potem klient ocenia Cię nie Twoją, ale ich miarą niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 20.11.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 No to ja miałam samych fachowców bo mam za wszystko rachunki tylko za ogrodzenie facet od razu się pytał czy potrzebuję fakturę bo jak tak to jeszcze vat musze dopłacić ale umowę mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 20.11.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 szkoda! bo miałam dzwonić - mam drzwi ( z salonu) ale nie mam ościeżnicy (do fiordów) i kupiłabym w Leroy i dzwoniła o montaż :lol2::lol2: Magda, zadzwoń i powiedz, że Ci się nie spieszy. Poczekasz te pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 20.11.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Magda, zadzwoń i powiedz, że Ci się nie spieszy. Poczekasz te pół roku :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 20.11.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Magda, zadzwoń i powiedz, że Ci się nie spieszy. Poczekasz te pół roku za pośpiech to by mi doliczyli z 30% a to ościeżnica w piwnicy :lol2: Renia - to jak - zamowienie przez maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 20.11.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Kurna ale mam lenia dzisiaj Obiad zamówiłam na stołówce i sprzątać nawet mi się nie chce tłumacze sobie że nie warto bo pada i pies nabrudzi :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 20.11.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 To jeszcze wam powiem jak kilka lat temu zamawialiśmy Fiordy do poprzedniego mieszkania. Wszystko pięknie - w salonie drzwi okien i paneli. Przyjechał właściciel firmy do nas na pomiar i zobaczyć czy na pewno właściwe drzwi (prawe, lewe) wybrałam.Okazało się, że drzwi są 2 cm za wysokie, więc mu mówię: to pan podetnie (chciałam dodatkowo zapłacić), a on, że nie, że to sprzętu potrzeba itd. (nie wierzę, ze nie miał skoro drzwi montował i panele kłądł) Więc z zamówienia zrezygnowałam - kupiłam w hurtowni budowlanej dużo taniej i mąż podciął w jakimś małym zakładzie stolarskim - trwało to 10 minut i kosztowało 40 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 20.11.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) Kurna ale mam lenia dzisiaj Obiad zamówiłam na stołówce i sprzątać nawet mi się nie chce tłumacze sobie że nie warto bo pada i pies nabrudzi :D:D Ja ogarniam dom i nawet za pralnię się wzięłam .Obiad dla nas mam od wczoraj a dla młodej musze cos wymyslić.Przychodzi razem z koleżanką ze szkoły i młoda zamówiła paluszki rybne:bash:- samo zdrowie . My z m wszystko sami robimy - malujemy ,tapetujemy,okładamy płot kamieniem , m kładzie płytki itd. :D .Może firme otworzymy Edytowane 20 Listopada 2014 przez mirkamis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.11.2014 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Magda aby zamówic nie ma problemu, serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.11.2014 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 jjana jak miał chujową piłę to się bał ze poszarpie okleinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 20.11.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Renia ale ja potrzebuję białą zwykłą - nie regulowaną- takie nico. Także nie będę Ci głowy zawracała - bo przesyłka wyjdzie drożej niż ościeżnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 20.11.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Reni facet ma salon drzwi,okien i paneli - 2-piętrwoy budynek,kilku pracowników. Oferuje zakup i montaż. To jak on te drzwi montuje, jak nie może nawet podciąć? Poszłam, bo liczyłam na kompleksową usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.11.2014 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 jjana nie wiem ale wiem ze aby zamontować drzwi wystarczy poziomica i ewentualnie wiertarka aby podciąć drzwi to dobra piła kosztuje 5 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.11.2014 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Renia ale ja potrzebuję białą zwykłą - nie regulowaną- takie nico. Także nie będę Ci głowy zawracała - bo przesyłka wyjdzie drożej niż ościeżnica spoko dla mnie nie ma kłopotu, mogłabyś ją sobie odebrać z gliwic przy europie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.11.2014 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 laski :rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts