mirkamis 24.11.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Piekne te sofy ,jak mogę prosić o nazwę firm na prv ,może coś takiego wybiorę . Women nie wiem czy czytałaś bo też chciałas wiedzieć jutro w pytaniu na śniadanie jest moja gwiazda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 24.11.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Magda znam ten blog.A najlepszą książką o minimalizmie jak dla mnie jest "Minimalizm po polsku" Anny Mularczyk-Meyer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 24.11.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 tą czytałam - właśnie z polecenia "ubieraj się klasycznie" ale muszę przetrawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.11.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Anetka, brawo! Ja miałam z tym problem jak zaczęłam zarabiać, bo niemal całe wypłaty wydawałam na siebie (wiadomo, panna, itp.), a raczej na ciuchy i pierdoły do domu. Ozdoby, wazoniki, świeczki, podusie. Kosmetyki też, zwłaszcza te do malowania. Dziesięć lakierów do paznokci, a każdy użyty raz, cienie do powiek w przeróżnych kolorach, bo na imprezie koniecznie chciałam oko na zielono lub granatowo, a potem nie miałam już okazji użyć. Oczy mi się otworzyły w momencie pierwszej przeprowadzki. Ja NIE CHCIAŁAM tych rzeczy brać do nowego mieszkania. To mi dało do myślenia, ile kasy wyrzuciłam w błoto. Dziesiątki kubków ze śmiesznym wzorem, świeczniki, serwetki itp. Wszystko poszło do kosza. Teraz kupuję rozważnie: porządne, na lata, ale mniej. Z kosmetyków tylko cienie neutralne, beż, brąz, szary, żeby zużyć na co dzień. Podobnie szafa, chociaż nadal zdarzają mi się wpadki, zwłaszcza buty na obcasie, których potem nie noszę, bo niewygodne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 24.11.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 a jaką jeszcze czytałaś? Leo Babautę znasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.11.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Dziewczyny, tutaj laska podjęła wyzwanie: 7 ubrań w 7 dni, warto poczytać: http://simplicite.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 24.11.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Hejka ! Juz gorszej pogody niż u mnie dzisiaj to chyba nigdzie nie ma...leje jak z cebra wieje na maxa i zimno jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 24.11.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Ilona ale ja dopiero jestem na początku drogi. Więc te brawa to tak trochę na wyrost chyba , ale dziękuję Z drugiej strony "nawet najdłuższa droga zaczyna się od jednego kroku" A czy ktoś wie co to jest filozofia KAIZEN ? Właśnie czekam na książkę "Filozofia Kaizen. Jak mały krok może zmienić Twoje życie" : Robert Maurer Jestem na etapie zmian i dlatego poszukuję wszystkiego co mi w tym pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 24.11.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Magda fajnie wyszedł pokój synka Co do kupowania to ja też jak coś nowego kupię to wywalam coś z szafy, z ubraniami nie mam problemów ale z tkaninami o matko to jest szmatoholizm, moja pracownia jest zapełniona i już pół poddasza też i zgadnijcie co mi listonosz przyniósł? kolejną paczkę tkanin Bloga "Ubieraj się klasycznie" baaardzo lubie A w weekend byłam na Suwalszczyźnie a tam śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 24.11.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Dziewczyny, tutaj laska podjęła wyzwanie: 7 ubrań w 7 dni, warto poczytać: http://simplicite.pl/ To jeden z moich ulubionych blogów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 24.11.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Ostatnio polubiłam ten blog http://http://kameralna.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.11.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 przeczytałam ostatni 2 książki o minimalizmie ja tez 2 ksiazki...ale czy tam byl minimalizm... hmmm mozna tak to nazwac... ps. te od Ciebie Madzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.11.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Ja mam problem z zabawkami dziecka . Ponieważ nic mu nie kupuję, rodzina nadrabia i potrafi przyjechać z 10 (serio!) samochodami dla niego, które różnią się tylko kolorem. Ciągle powtarzam, że mamy za dużo zabawek (cały asortyment Smyka x 3, bo prezenty się powtarzają i ma np. trzy sortery, 4 zestawy klocków, itp.). Niektóre prezenty do dzisiaj są nierozpakowane . A on i tak najbardziej się cieszy z drobiazgów, jak na przykład zestaw do puszczania baniek mydlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.11.2014 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Na święta już zapowiedziałam, że potrzebujemy: szczoteczki do zębów, rajstop, piżamki, stolika, krzesełka, książka zawsze jest mile widziana, ale kto mnie posłucha??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.11.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 I jeszcze jedno. Wspominałam Wam kiedyś, że w parafii moich rodziców ksiądz na choince wywiesza listy do świętego Mikołaja napisane przez dzieci z biedniejszych rodzin. Parafianie po mszy mogą zabrać jeden list i zrobić prezent. Moi rodzice wylosowali list, w którym dziecko napisało, że marzy o Kinder Niespodziance i paczce gum do żucia. A potem patrzę na mojego, który ma po uszy wszystkiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 24.11.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Ja tez w sobotę zadzwoniłam do matki mojego chrzesniaka i zasugerowałam zeby sie nie krępowała i powiedziała co potrzebne na mikolaja bo jak mam kupic enty samochód czy kolejne klocki to chyba lepiej cos czego naprawde potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 24.11.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 ja tez 2 ksiazki...ale czy tam byl minimalizm... hmmm mozna tak to nazwac... ps. te od Ciebie Madzik :lol2::lol2: Meliś trafiłąś z tematem - tam byl mega minimalizm jeśli chodzi o stroje A ten "po polsku" Ci się nie spodoba Aneta - ja czytałam z polecenia tylko - nie mam zamiaru się w to wkręcać że tak powiem. Kupuję coraz mniej ( dla siebie) - gorzej jeśli chodzi o dziecko ( te meble co widac na fotkach ma zapełnione po brzegi ubraniami, akcesoriami, butami itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 24.11.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Na święta już zapowiedziałam, że potrzebujemy: szczoteczki do zębów, rajstop, piżamki, stolika, krzesełka, książka zawsze jest mile widziana, ale kto mnie posłucha??? pewnie nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 24.11.2014 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Magda rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 24.11.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 I jeszcze jedno. Wspominałam Wam kiedyś, że w parafii moich rodziców ksiądz na choince wywiesza listy do świętego Mikołaja napisane przez dzieci z biedniejszych rodzin. Parafianie po mszy mogą zabrać jeden list i zrobić prezent. Moi rodzice wylosowali list, w którym dziecko napisało, że marzy o Kinder Niespodziance i paczce gum do żucia. A potem patrzę na mojego, który ma po uszy wszystkiego . Smutne to U nas w przedszkolu robili zbiórkę zabawek używanych ale w dobrym stanie i razem z moją Zu odłożyliśmy wielką torbę zabawek którymi się już nie bawi. Potem te zabawki zaniosłam bez niej , bo bałam się że może zmienić zdanie i nie będzie chciała oddać. Zostawiłam tylko jednego misia i jak w piątek szliśmy do przedszkola Zu zabrała ze sobą jednego misia (na dzień misia na poniedziałek) a ja drugiego do oddania i byłam dumna z Zu że go sama włożyła do pojemnika gdzie była zbiórka tych zabawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts