Magda_lena85 24.11.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 temat ogólnie jest ciekawy - ogólnie boję się tylko, żeby nie wpaść z minimalizm w formie skąpstwa ja bym chciała mniej wydawać ogólnie i kontrolować ( od jedzenia po jakieś tzw pierdoły) - nie tylko ubrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.11.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Smutne to U nas w przedszkolu robili zbiórkę zabawek używanych ale w dobrym stanie i razem z moją Zu odłożyliśmy wielką torbę zabawek którymi się już nie bawi. Potem te zabawki zaniosłam bez niej , bo bałam się że może zmienić zdanie i nie będzie chciała oddać. Zostawiłam tylko jednego misia i jak w piątek szliśmy do przedszkola Zu zabrała ze sobą jednego misia (na dzień misia na poniedziałek) a ja drugiego do oddania i byłam dumna z Zu że go sama włożyła do pojemnika gdzie była zbiórka tych zabawek. No właśnie muszę jakiejś takiej zbiórki poszukać. Z doświadczenia wiem, że domy dziecka niekoniecznie (przynajmniej te na terenie Poznania), bo dzieciaki dostają bardzo dużo zabawek na każdym kroku i nawet nie potrafią się już z tego cieszyć, a nawet wybrzydzają, że królik brzydki. Za to żywność zawsze w cenie, bo z trudem wiążą koniec z końcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 24.11.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 ogólnie boję się tylko, żeby nie wpaść z minimalizm w formie skąpstwa Tak, w tę stronę też można przegiąć... Z drugiej strony czasem taka opinia wcale nie jest obiektywna - jak ktoś nie docenia minimalizmu, to naszą rezygnację z czegoś może traktować po prostu jak skąpstwo i potem słyszę komentarz "nie przesadzaj, przecież to tylko kilka złotych", a to nie o to chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 24.11.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 A ja tam nie czytając blogów i książek o tej tematyce doszłam do wniosku ze mniej znaczy wiecej i od dłuższego juz czasu kupuje rzeczy wyselekcjonowane lepsze gatunkowo droższe - bo wtedy bardziej dbam o takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 24.11.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 temat ogólnie jest ciekawy - ogólnie boję się tylko, żeby nie wpaść z minimalizm w formie skąpstwa ja bym chciała mniej wydawać ogólnie i kontrolować ( od jedzenia po jakieś tzw pierdoły) - nie tylko ubrania. Wydaje mi się że każdy na swój sposób może sobie tłumaczyć minimalizm. Dla jednego to będzie rezygnacja z wielu przyjemności , a dla drugiego po prostu nie wydawanie na pierdoły. Ja na pewno nie będę żyła w ascezie i wszystkiego sobie odmawiała , ale dobrze mieć świadomość czego się oczekuje od życia i co jest nam potrzebne do szczęścia , a co tylko wprowadza chaos do naszego życia. Kiedyś najchętniej gdyby było mnie tylko stać kupowałabym każdą ładną rzecz do wnętrza (głownie o ozdobach piszę) teraz przed kupnem zastanawiam się czy na pewno mi jest to potrzebne i gdzie to postawię i na ogół rezygnuje z zakupu. Ubrania, torebki , buty to już za mną jest ten etap kiedy to było bardzo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 24.11.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Fajna, zgadzam się w 100%. Jak coś jest dobrej jakości, to po pierwsze to widać i lepiej się wygląda/czuje, po drugie dba się o to bardziej, bo szkoda tych wydanych pieniędzy i tak się koło zamyka, bo jak dbasz, to masz na dłużej i nie potrzebujesz kolejnych rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 24.11.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Renia jestes gdzieś????!!!!!Porady potrzebujeeeeee.......!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 24.11.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Ilonka o domach dziecka wiem że jest tak często jak piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 24.11.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 dokładnie - dla kazdego minimalizm i granica leży gdzie indziej ale jest jakiś ogólny trend na klasykę i minimalizm ostatnio - już któryś bloger i vloger to propaguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 24.11.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 anna-maria i tu juz nawet nie tylko o ciuchy chodzi tylko o wszystko.Rzeczy do domu,sprzety kosmetyki jak mam droższe wiecej zapłaciłam to dbam bardziej.W szafie to juz kompletna czystkę zrobiłam tylko to co nosze i co sie komponuje z innymi ciuchami.Torebki kiedyś miałam we wszystkich kolorach teraz mam 6 ale tylko firmowe starcza na lata bo klasyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.11.2014 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 JESTEM, JESTEM ja tez zaczynam kupować lepsze i klasyczne, kiedyś ale zawsze na sale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 24.11.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 No wlasnie ja tez często na sale jadę do Berli a a tam juz można naprawde poszaleć.W zeszłym roku kupiłam na wyprzedaży piękny klasyczny wełniany płaszcz Escada.Teraz juz nawet u nas w sklepie nie oglądam bo juz mam i mi starczy na lata.Wiadomo gatunkowo nie do przebicia z H&M czy Zara... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 24.11.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Tak, w tę stronę też można przegiąć... Z drugiej strony czasem taka opinia wcale nie jest obiektywna - jak ktoś nie docenia minimalizmu, to naszą rezygnację z czegoś może traktować po prostu jak skąpstwo i potem słyszę komentarz "nie przesadzaj, przecież to tylko kilka złotych", a to nie o to chodzi... niech każdy uważa co chce , bo każdy ma prawo do własnych opinii , a my nie musimy się tym przejmować A ja tam nie czytając blogów i książek o tej tematyce doszłam do wniosku ze mniej znaczy wiecej i od dłuższego juz czasu kupuje rzeczy wyselekcjonowane lepsze gatunkowo droższe - bo wtedy bardziej dbam o takie. zgadza się Jak widać niektórzy nawet bez książek do tego dochodzą A niektórzy (czytaj atena0) muszą mieć to napisane czarno na białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.11.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 A ja tam nie czytając blogów i książek o tej tematyce doszłam do wniosku ze mniej znaczy wiecej i od dłuższego juz czasu kupuje rzeczy wyselekcjonowane lepsze gatunkowo droższe - bo wtedy bardziej dbam o takie. O! Ja na przykład z ruchomych rzeczy jestem w stanie wszystko zabrać na nowy dom. Każda pierdółka, ozdoba, wyposażenie kuchni, naczynia - wszystko jest po prostu przemyślanym zakupem i nie znudzi mi się za pięć czy dziesięć lat. O to chyba chodzi? Żeby nie kupować czegoś z braku laku, tylko dlatego, że ładnie (na tę chwilę) wygląda, a potem zwyczajnie nie ma co z tym zrobić, bo zagraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 24.11.2014 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Renia ustalone ze do sypialni szafki nocne i RTV szafka dębowe maja byc tak? ;)A jakie do salonu kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.11.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Ilonka o domach dziecka wiem że jest tak często jak piszesz Ja w szkole prowadziłam wolontariat, dlatego trochę się orientuję, jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.11.2014 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 a co tam , masz jakie podłogi i ściany?, jaka sofa i kuchnia , tylko biały połysk a holl, to musi być wszystko powiązane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 24.11.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Women nie wiem czy czytałaś bo też chciałas wiedzieć jutro w pytaniu na śniadanie jest moja gwiazda . Ok będę oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 24.11.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 (edytowane) Renia kuchnia biała lakier czarny blat granit to wiesz.Stol dębowy krzesła jasne szare sofa albo narożnik tez jakaś szarość.Sciany cały dół jasny szary schody dębowe.;)Podloga gres szary raczej jasny.Bede potrzebowała na pewno szafki RTV stolika kawowego konsolki i komody.Nie wiem w jaki kolor pójść...Myslalam o białym lakierze ale.... Edytowane 24 Listopada 2014 przez fajna kobieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 24.11.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Ja w szkole prowadziłam wolontariat, dlatego trochę się orientuję, jak to wygląda. Powinnaś poruszyć na swoim blogu takie tematy jak motywacja (co cię motywuje) i co zrobić żeby wychodzić do ludzi , a nie otaczać się murem (jak ja ) Myślę że byłabyś w tym dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts