Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a co mają powiedzieć baby co mają po 5 -6 dzieciaków, to jest dopiero hardcore

pewna pani psycholog powiedziała mi dużo trudniej wychowywać jedno dziecko (chodziło o dziecko z problemami) niż zdecydować się na więcej dzieci w takim przypadku , bo to pójście na łatwiznę wg niej.

Wiadomo że mając jedno dziecko mamy więcej czasu dla niego , a kiedy jest więcej dzieci , musimy ten czas rozdzielić..

Myślę że to bardzo złożony temat i jest wiele innych czynników które powinno się brać pod uwagę decydując się na kolejne dzieci.

Karolinka jakby jej pozwolili bawiłaby się sama, u nas jest przecież moja Ala ona ma 3 lata, są Ali zabawki czyli inne niż jej własne mała miała ochotę się bawić a oni mam wrażenie że jej przeszkadzali. Ja to się czułam jakby moje dziecko było jakimś strasznym mordercą bo oni z takim nastawieniem do Ali podchodzili jakby tylko chciała zrobić krzywdę ich biednemu dziecku a nie np przynieść zabawkę i się pobawić. Teraz mała poszła do żłobka i ja mam wrażenie że to dla niej najlepsze rozwiązanie bo inaczej byłaby nieprzystosowana społecznie. Oni wychodzą z jakiegoś dziwnego założenia jakby cały świat chciał zrobić krzywdę ich dziecku i ją tak chronią :rolleyes:

Rozumiem, często widzę takich rodziców na placu zabaw, że bawią się z dzieckiem, a ono chciałoby samo albo przynajmniej po swojemu (nie książka, a auto, itp.). Ja tam oddycham pełną piersią, jak są goście z dziećmi albo gdzieś wychodzimy, bo wtedy absolutnie nie potrzebuje mojego towarzystwa, więc korzystam ;).

U mnie ciąża nie przebiegała do końca fajnie, raczej z ciążą kojarzą mi się kolejne stresy, po drugie mała dała mi w kość nieźle bo to żywe dziecko którego wszędzie pełno, nie wspomnę już o masakrycznych kolkach na początku. Mam już z głowy pampersy, nocne wstawanie itp. No a na koniec kardiolog stwierdził że nawet przy cesarce moje seducho mogłoby nie dac rady :( a nie wspomnę już o porodzie w trakcie którego dostałam drgawek a nie mogli mi nic podac ze względu na wyniki badań, nawet przeciwbólowego. Więc ogólnie nawet jak bym chciała to byłoby spore zagrożenie dla mnie.

A moja mała ma tyle energii że i 5 dzieci możnaby obdzielić.

Kiedyś widziałam ojca z... czwórką. Ale super facet! Najmłodsze w nosidle, jedno za jedną rękę, drugie za drugą, najstarsze (z siedem lat może miało, czyli małe), kiedy zbliżali się do parkingu podziemnego, na komendę: "Kieszeń!" chwyciło go za tylną kieszeń spodni i tak szli sobie przez parking. Fajny widok! Edytowane przez Ilona Agata

U mnie ciąża nie przebiegała do końca fajnie, raczej z ciążą kojarzą mi się kolejne stresy, po drugie mała dała mi w kość nieźle bo to żywe dziecko którego wszędzie pełno, nie wspomnę już o masakrycznych kolkach na początku. Mam już z głowy pampersy, nocne wstawanie itp. No a na koniec kardiolog stwierdził że nawet przy cesarce moje seducho mogłoby nie dac rady :( a nie wspomnę już o porodzie w trakcie którego dostałam drgawek a nie mogli mi nic podac ze względu na wyniki badań, nawet przeciwbólowego. Więc ogólnie nawet jak bym chciała to byłoby spore zagrożenie dla mnie.

A moja mała ma tyle energii że i 5 dzieci możnaby obdzielić.

No ja się boję najbardziej porodu, a raczej dochodzenia do siebie po, dla mnie to było wstrętne przeżycie, fizycznie zbierałam się długo, psychicznie do teraz się nie pozbierałam ;). Przez ten poród mąż kategorycznie odmówił drugiego ;).

wkoło mnie za dużo nieszczęść :(.tego sie boję chorób .Tego ,że np. nie dam rady wychować albo mnie zabraknie ,ze dziecko bedzie chore itd.

Tera zkoło nas znowu dziecko 1,5 roku, inne w piatym mies. okazało się ,że słyszeć nie bedzie , nasza malutka mogę dalej wymieniać bo listę ostatnio mam bardzo długą.

Ja ostatnio byłam w ośrodku, mamy nowego pediatrę, zaczęła wypytywać o poród, punkty Apgar, itp., poryczałam się jak dziecko w jej gabinecie, a myślałam, że to już za mną, ostatecznie wzięła książeczkę zdrowia i wszystko sama doczytała, bo nie dałabym rady.

Ale myślę po cichu o drugim, chciałabym, zwłaszcza dla synka, żeby miał rodzeństwo.

Mirkamis ja najbardziej to bałabym sie wlasnie tego ze dziecko urodzi sie chore.:(Wiem ze bym niepodolala.....

Też się tego boję, wad genetycznych, że coś z tarczycą zacznie się dziać znowu, no i że poród skończy się kleszczami/próżnociągiem/niedotlenieniem.

Wychowania się nie boję, bo dałam radę, może jednak za mało dał popalić, haha.

Ilona.ty sie nawet nie zastanawiaj!!! Jestes jeszcze młoda dasz radę :yes:Pomysł o młodym ...kiedyś będzie sam ...

Powiedz to mojemu mężowi... Ja mam warunek: albo cesarka, albo nie rozmawiamy o żadnym dziecku!

A cesarki też się boję, żeby było śmieszniej ;). Szpitala ogólnie. Karmienia piersią. Takich głupot.